Alegeri

Un partid a depus actele la CEC, iar altul a fost înscris oficial în cursă: Detalii

74
(reînnoit 18:53 02.06.2021)
Partidul „Puterea Oamenilor”, condus de fostul primar interimar al Capitalei Ruslan Codreanu, a depus actele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare din 11 iulie. 

CHIȘINĂU, 2 iunie - Sputnik. Pe lista Partidului „Puterea Oamenilor”, sunt 57 de candidați, primul fiind Ruslan Codreanu, urmat de medicul pediatru Mihai Stratulat.

"Noi nu venim să dezbinăm și noi nu ne vom construi imaginea aruncând noroi. Noi vrem să dezvoltăm o societate educată și informată. O societate care se respectă colectiv, dar și individual", a declarat liderul formațiunii, Ruslan Codreanu.

Verificarea documentelor depuse urmează să fie realizată în decursul a 7 zile, după care CEC va decide înregistrarea sau neînregistrarea listei de candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

În același timp, Partidul Politic „Partidul Unității Naționale” a fost înscris oficial în cursă. Până în acum, CEC a înregistrat 10 concurenți electorali. Este vorba despre Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”, Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”, Blocul electoral „RENATO USATÎI”, Partidul Politic „Șor”, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul Politic Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”, PDM și Platforma Demnitate și Adevăr.

De asemenea, alte șapte dosare se află în proces de examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie.

În data de 14 mai a început perioada în care pot fi prezentate documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai.

Alegătorii care vor să voteze la locul aflării lor în ziua alegerilor parlamentare anticipate mai au la dispoziție opt zile pentru a-și declara noul loc de ședere. La depunerea declarației, alegătorul va prezenta doar actul de identitate în original pentru confirmare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

74
Tagurile:
scrutin, alegeri
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (54)
Tematic
Maia Sandu, despre partidele finanțate în alegeri de crima organizată
Exclusiv! Durleșteanu – cap de listă la alegeri: Cine se mai regăsește în lista partidului
Dezbateri Donald Trump și Joe Biden

Putin a explicat care este deosebirea dintre Biden și Trump

202
(reînnoit 22:15 12.06.2021)
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a vorbit despre deosebirile dintre Joe Biden și Donald Trump.

CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik.  Președintele rus Vladimir Putin a declarat într-un interviu pentru postul american de televiziune NBC că actualul președinte american Joe Biden este radical diferit de predecesorul său, Donald Trump.

Potrivit postului TV, Putin a spus că Biden "este radical diferit de Trump, deoarece președintele Biden este un politician de carieră. El și-a petrecut aproape întreaga viață de om matur în politică".

Comparându-l pe Biden cu predecesorul său Donald Trump, Putin a menționat că „este o persoană complet diferită, există avantaje și dezavantaje în acest sens, dar sper că nu vor exista acțiuni impulsive din partea actualului președinte”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

202
Tagurile:
Biden, Trump, Putin
Tematic
Putin a comentat declarația scandaloasă a lui Biden la adresa sa


Загрузка...

Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7