Alegeri

Parlamentare anticipate: CEC a anunțat numărul exact al alegătorilor

96
(reînnoit 16:45 01.06.2021)
Comisia Electorală Centrală a anunțat numărul total de cetățeni moldoveni înregistrați în Registrul de Stat al Alegătorilor, înscriși în data de 1 iunie 2021.

CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. În Republica Moldova, 3.282.288 de alegători au dreptul să voteze la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Despre aceasta anunță Comisia Electorală Centrală. Din numărul total, 2.786.368 de cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II.

În același timp, diferența de cifre cuprinde persoanele care au cetățenia Republicii Moldova, dar nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, inclusiv cei care au emigrat autorizat peste hotarele țării - 237.322 de persoane și cetățenii cu drept de vot care au domiciliul înregistrat în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului - 258.598.

Numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor
Numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor

Până acum, CEC a înregistrat 9 concurenți electorali, iar 5 dosare se află în proces de examinare. În data de 14 mai a început perioada în care pot fi prezentate documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie 2021. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai. Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

96
Tagurile:
scrutin parlamentar, scrutin electoral
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (54)
Tematic
Maia Sandu, despre partidele finanțate în alegeri de crima organizată
Exclusiv! Durleșteanu – cap de listă la alegeri: Cine se mai regăsește în lista partidului
Vladimir Putin

Cum au apreciat britanicii reacția lui Putin la declarația scandaloasă a lui Biden

288
(reînnoit 08:28 13.06.2021)
Britanicii au apreciat răspunsul lui Putin cu privire la declarația scandaloasă a președintelui SUA împotriva sa.

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. Cititorii Daily Mail au comentat interviul lui Vladimir Putin acordat postul american de televiziune NBC.

În timpul discuției cu  moderatorul, președintele rus a menționat că nu a fost surprins de declarația scandaloasă a lui Joe Biden împotriva sa și că deja s-a obișnuit cu atacurile din toate părțile.

"Îmi place modul în care Putin a râs de Obama, iar acum râde de Biden. Ei doar îl amuză. Lui nu-i pasă ce crede Biden și, la drept vorbind, nuci restul lumii ”- a declarat utilizatorul cu numele de Facts Not Optional.

"Putin nu tolerează insultele și își apără țara, liderii noștri ar putea învăța de la el", a spus smithp1.

"Biden este un bătrân incoerent luat derâdere, nu poate critica pe nimeni", a menționat UkiwiK.

"Eu îl cred pe Putin. Biden este un mincinos fără suflet. Se pare că face în mod liber afirmații șocante, dar de fapt nu poate formula nici măcar o frază", a scris Having my say.

”Putin este un om deștept și își alege cu grijă cuvintele, spre deosebire de Biden și cei de genul său”, au rezumat utilizatorii.

În martie, președintele SUA a răspuns afirmativ la întrebarea dacă îl considerat pe Putin ucigaș și a amenințat Moscova cu răzbunare pentru intervenția în alegeri. Liderul rus, la rândul său, i-a urat sănătatea omologului american.

Comentând afirmațiile lui Biden, Putin i-a urat sănătate și și-a amintit vorba din copilărie: “Cine zice, acela este”. El a menționat că nu este o simplă glumă, ci o expresie cu sens. Potrivit lui, în istoria fiecărui popor și fiecărui stat există multe evenimente grave, dramatice și sângeroase și “atunci când îi apreciem pe mulți oameni sau când apreciem alte state, popoare, întotdeauna privim ca într-o oglindă”, “întotdeauna ne vedem pe noi înșine”, “întotdeauna proiectăm pe altă persoană ceea ce reprezintă în esență”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

288
Tagurile:
Biden, Putin, britanici
Tematic
Putin a explicat care este deosebirea dintre Biden și Trump


Загрузка...
Dezbateri Donald Trump și Joe Biden

Putin a explicat care este deosebirea dintre Biden și Trump

303
(reînnoit 22:15 12.06.2021)
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a vorbit despre deosebirile dintre Joe Biden și Donald Trump.

CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik.  Președintele rus Vladimir Putin a declarat într-un interviu pentru postul american de televiziune NBC că actualul președinte american Joe Biden este radical diferit de predecesorul său, Donald Trump.

Potrivit postului TV, Putin a spus că Biden "este radical diferit de Trump, deoarece președintele Biden este un politician de carieră. El și-a petrecut aproape întreaga viață de om matur în politică".

Comparându-l pe Biden cu predecesorul său Donald Trump, Putin a menționat că „este o persoană complet diferită, există avantaje și dezavantaje în acest sens, dar sper că nu vor exista acțiuni impulsive din partea actualului președinte”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

303
Tagurile:
Biden, Trump, Putin
Tematic
Putin a comentat declarația scandaloasă a lui Biden la adresa sa


Загрузка...
Diana Crudu

Un nou târg cu produse locale: Unde și când se va desfășura