Fadei Nagacevschi

Nagacevschi, despre cazul lui Clima: Sper fie o simplă coincidență

138
Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, a comentat decizia președintelui țării, Maia Sandu, cu privire la anularea decretului de numire a lui Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. Într-o postare pe Facebook, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a menționat că speră să fie o simplă coincidență vizita Maiei Sandu la ședința CSM, revocarea decretului de numire a lui Vladislav Clima în calitate de președinte al Curții de Apel Chișinău, dar și stabilirea datei alegerii judecătorului Curții Constituționale. 

"Sper că în speță e vorba de o coincidență și nu este nicio legătură dintre decretul Președintelui RM pe cazul Clima și alegerea judecătorului Curții Constituționale. Sper că în speță nu este vorba de un târg. Nu a mai rămas mult și vom afla", a scris Nagacevschi.

Ministrul Justiției s-a adresat și concurenților electorali.

"Solicit concurenților electorali să se confrunte prin idei și proiecte de țară și să se abțină în a încerca să utilizeze sistemul judecătoresc în scop electoral. Notez, în speță nu este despre Clima, ci despre fenomen, precedent, proces antidemocratic ce nu are nimic comun cu statul de drept", a subliniat Nagacevschi.

 

Maia Sandu a anulat în data de 28 mai, decretul fostului președinte Igor Dodon prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

"Consiliul Superior al Magistraturii a încălcat procedurile legale și a admis un conflict de interese inadmisibil atunci când a propus numirea lui Clima în această funcție", a anunțat Maia Sandu. 

Șeful statului a precizat că CSM trebuie să-și reexamineze decizia luată și să se asigure că următoarele decizii de numire în funcție vor respecta în totalitate prevederile legale, iar persoanele propuse vor întruni criteriile de integritate. Sandu a mai scris că „oamenii cer de la judecători să le facă dreptate și să pedepsească hoții, iar curățarea sistemului este primul pas spre o justiție independentă și dreaptă”.

Vladislav Clima a declarat că va contesta decizia Maiei Sandu în contencios administrativ, iar cauza ar putea fi judecată la una din instanțele de apel din țară, fie la Curtea Supremă de Justiție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

138
Tagurile:
Maia Sandu, Fadei Nagacevschi, Nagacevschi
Tematic
Nagacevschi: Vom avea sau nu în Moldova partide interzise prin lege
Nagacevschi acuză: Conflict între Guvern și CSM
Tipărirea buletinelor de vot

CEC a decis câte buletine de vot vor fi tipărite pentru scrutinul din 11 iulie

20
Peste trei milioane de buletine de vot vor fi tipărite pentru scrutinul din 11 iulie. Acest lucru a fost anunțat de Comisia Electorală Centrală. 

CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. CEC a aprobat tirajul buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Astfel, numărul total de buletine va fi de 3 521 642 de exemplare.

Potrivit CEC, pentru cele două mii de secții de votare din țară vor fi tipărite 2 794 942 buletine de vot, dintre care în limba română – 2 112 244 și 682 698 - în limba rusă.

Totodată, 726 000 de buletine de vot vor fi tipărite pentru secțiile de votare din străinătate. 662 600 de exemplare vor fi în limba română, iar 64 100 - în limba rusă. Ulterior, după tipărire, acestea vor fi transmise misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale Republicii Moldova din străinătate pentru a fi distribuite birourilor electorale ale secțiilor de votare din afara țării.

Amintim că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

20
Tagurile:
Alegeri parlamentare anticipate, buletine de vot, CEC
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021


Загрузка...
Igor Dodon

Igor Dodon se vaccinează: Când și ce ser își va administra

47
(reînnoit 10:51 25.06.2021)
Fostul președinte al Republicii Moldova a decis în sfârșit să se vaccineze. Acesta a ales vaccinul Sputnik V.

CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Liderul socialiștilor din Republica Moldova, Igosr Dodon se va vaccina împotriva coronavirusului. Acesta a precizat în cadrul emisiunii sale de vineri că va merge mâine la maratonul organizat la Palatul Republicii pentru a primi prima doză de vaccin. Dodon a ales să se imunizeze cu Sputnik V. 

„Am de gând să particip mâine împreună cu toți cetățenii care vor veni la maraton în dorința de a se vaccina. Sper mâine cu succes să mă vaccinez cu Sputnik V”, a precizat Dodon. 

Amintim, un maraton pentru vaccinarea populației împotriva coronavirusului va avea loc la Chișinău sâmbătă, 26 iunie, la Palatul Republicii. În cadrul lui oamenii vor avea posibilitatea să se vaccineze cu vaccinul rus „Sputnik V”, dar și cu „AstraZeneca” și „Sinopharm”. 

„Am decis împreună cu Ministerul Sănătății să repartizăm dozele de vaccin „Sputnik V” într-un singur punct de vaccinare. Este o solicitare mare pentru vaccinul „Sputnik V”. Astfel, sâmbătă, de la 07:00 până la 22:00, iar în funcție de necesitate programul ar putea fi prelungit, va avea loc acest maraton la Palatul Republicii”, a declarat Ion Ceban în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook. 
Potrivit primarului, vaccinarea se va face după principiul „primul venit, primul servit”. În context, Ceban a îndemnat oamenii să se respecte între ei, să nu recurgă la întocmirea listelor și să evite îmbulzeala. Ordinea publică va fi asigurată de polițiști. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

47
Tagurile:
doze de vaccin, vaccinare copii, Vaccinare, vaccin


Загрузка...
 Un poste de contrôle, stop

Vor sta sau nu în carantină - Cum vor putea călători în România cetățenii moldoveni