Mariana Durleșteanu

Exclusiv: Durleșteanu - „Socialiștii știau am de gând să-mi retrag candidatura”

257
(reînnoit 15:36 28.05.2021)
Mariana Durleșteanu a declarat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova că socialiștii ar fi știut de intenția sa de a-și retrage candidatura sa pentru funcția de prim-ministru.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Liderul socialiștilor Igor Dodon, dar și Zinaida Greceanîi ar fi știut despre intenția Marianei Durleșteanu de a renunța la ideea de a candida la funcția de prim-ministru. Declarația a fost făcută de către Durleșteanu în studioul Radio Sputnik Moldova. Ea a mai declarat că și pandemia ar fi fost un motiv pentru care s-a retras din cursă, însă decizia finală a fost luată după ce deputații fracțiunii ȘOR au anunțat că susțin candidatura sa. 

„S-a știut de când a ieșit doamna Tauber în conferință de presă si a facut anunțul că susține candidatul Durleșteanu. Durleșteanu nu reprezintă fracțiunea ȘOR. Eu nu vreau să dau detalii mai multe, dar s-a știut că eu am o astfel de declarație făcută. Doar că decizia mi-a aparținut mie. Eu am spus foarte clar că, dacă revin în țară, revin doar ca să fac ceva. Sunt orientată pe scopuri, obiective și rezultate. Cu pomene politice nu vin”, a declarat Durleșteanu. 

Aceasta mai spune că nu s-ar fi respectat cele trei puncte ale înțelegerii pe care a avut-o cu socialiștii când a acceptat propunerea de a fi candidat la funcția de premier.

„Primul punct a fost că eu nu accept susținerea fracțiunii ȘOR și a altor nume, în special celor legați de furtul miliardului. Al doilea punct era că Guvernul trebuie să fie unul tehnocrat”, a mai spus Durleșteanu. 

Aceasta mai spune că textul declarației prin care anunța că se retrage era pregătit, doar că nu era cunoscut de nimeni. Fostul ministru al Finanțelor a precizat că nu vrea să ofere prea multe detalii despre acea zi și ce mai exact s-a întâmplat. 

Amintim că fostul ministru al Finanțelor Mariana Durleșteanu și fostul candidat la funcția de prim-ministru din partea PSRM-ȘOR va candida la apropiatele alegeri parlament anticipate. Aceasta merge la alegeri pe listele partidului „Lege și Dreptate”, care este condus de generalul și deputatul primului Parlament al Moldovei Nicolae Alexei. Durleșteanu este cap de listă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

257
Tagurile:
premier, candidat, socialiști, Mariana Durleșteanu
CEC îi convoacă pe toți concurenții electorali

Ultima oră: CEC îi convoacă pe toți concurenții electorali - iată motivul

461
Comisia Electorală Centrală îi invită luni pe candidații la funcția de deputat - iată care este prilejul pentru a-i aduna pe toți concurenții. 

CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. CEC anunță că mâine, 21 iunie, concurenții electorali sau reprezentanții acestora sunt așteptați la sediul instituției pentru a confirma prin semnătură veridicitatea conținutului din buletinul de vot.

Astfel, aceștia sunt invitați începând cu ora 10:00 și până la 11:00, pe strada Vasile Alecsandri, nr.119, etajul 3.

Amintim că sâmbătă, Comisia Electorală Centrală a anunțat că retragerea întregii liste de candidați, înlocuirea unui candidat sau excluderea unui candidat poate fi făcută până pe 26 iunie. 

Precizăm că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

461
Tagurile:
alegeri parlamentare anticipate, concurenți electorali, CEC
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021
Tematic
CEC a publicat lista finală a candidaților la scrutinul din 11 iulie: Detalii
CEC a atacat la CSJ decizia Curții de Apel cu privire la secțiile de votare peste hotare


Загрузка...
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale

Candidații la funcția de deputat mai au 7 zile pentru a face asta - detalii

57
(reînnoit 17:18 19.06.2021)
Candidații pentru funcția de deputat mai au o săptămână la dispoziție pentru a se răzgândi. În cazul în care vor să facă schimbări în lista candidaților sau vor să se retragă din cursa electorală, o pot face până pe 26 iunie. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Comisia Electorală Centrală anunță că retragerea întregii liste de candidați, înlocuirea unui candidat sau excluderea unui candidat poate fi făcută până pe 26 iunie. Totodată, CEC a precizat că potrivit prevederilor legislației electorale, decizia privind retragerea sau modificarea listei de candidați se adoptă de către formațiunea care a înaintat lista respectivă, cu respectarea cotei minime de reprezentare de 40 la sută pentru ambele sexe.

CEC a menționat că orice candidat independent are dreptul să-și retragă candidatura, dar nu mai târziu decât cu 14 zile înainte de ziua alegerilor.

„După expirarea termenului dat, înregistrarea concurentului electoral poate fi anulată doar de organul electoral care l-a înregistrat, în baza deciziei instanței de judecată, precum și în caz de deces al acestuia sau survenire a condițiilor stabilite de Codul electoral referitoare la interdicțiile de a fi ales”, se menționează în comunicatul de presă al CEC.

În context, CEC a mai precizat că dacă concurentul electoral își retrage candidatura sau înregistrarea este anulată după ce buletinele de vot au fost tipărite, în buletin, în dreptul acestuia, biroul electoral al secției de votare va aplica ștampila cu mențiunea „Retras”.

Precizăm că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

57
Tagurile:
Alegeri parlamentare anticipate, candidați, concurenți electorali, CEC


Загрузка...
Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie să evite asta

Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie evite asta