Imagine din arhivă

Maia Sandu convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate: Ce subiecte sunt pe agendă

98
(reînnoit 08:13 28.05.2021)
Șeful statului convoacă astăzi, 28 mai, ședința Consiliului Suprem de Securitate. Pe ordinea de zi figurează doar un subiect legat de finanțarea partidelor și campaniilor electorale. 

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Responsabilii din cadrul Președenției au anunțat că vineri va avea loc ședința CSS. Aceasta va începe la ora 09:00, la sediul Președenției.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, șeful statului ar urma să discute cu membrii CSS despre riscurile de corupție în procesul finanțării partidelor politice și а campaniilor electorale desfășurate de acestea. Astfel, în cadrul ședinței ar urma să fie audiați reprezentanții instituțiilor de resort. 

Precizăm că ultima ședință a Consiliului Suprem de Securitate a avut loc în data de 27 aprilie. Atunci, pe agendă a figurat un singur subiect și anume situația la Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova”.

Astfel, în urma ședinței, președintele Maia Sadu a dat indicații Guvernului să suspendeze contractele de muncă cu administrația CFM, în special cu directorul interimar Adrian Onceanu. La fel, șeful statului a precizat că Guvernul trebuie să identifice în regim de urgență surse pentru plata salariilor angajaților.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

98
Tagurile:
ședință, Maia Sandu, Președinte, Consiliul Suprem de Securitate

Două nave NATO au intrat în apele Mării Negre

77
Două nave militare ale NATO, dotate cu rachete ghidate, au pătruns în Marea Neagră. Forțele navale rusești sunt cu ochii pe ele.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Două nave militare NATO, înarmate cu rachete ghidate, au intrat luni în Marea Neagră și se află în vizorul forțelor flotei rusești.

Despre aceasta anunță RIA Novosti, cu referire la reprezentanții Centrului Național de Control al Apărării.

“Forțele și mijloacele flotei de la Marea Neagră au purces la monitorizarea acțiunilor distrugătorului cu rachete ghidate Defender, al forțelor navale britanice, și fregatei Everton a forțelor navale ale Olandei, care au intrat pe 14 iunie 2021 în bazinul Mării Negre”, a declarat Centrul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

77
Tagurile:
Marea Neagră, nave, NATO
Tematic
Politolog rus, despre intrarea navelor NATO în Marea Neagră - detalii


Загрузка...

Măsuri sporite de securitate în ajunul summitului NATO la Bruxelles - Video

12
(reînnoit 15:44 14.06.2021)
Sârmă ghimpată și un impunător de reprezentanți ai forțelor de ordine au putut fi văzuți în capitalei Belgiei, Bruxelles, în timpul pregătirilor pentru primul summit NATO cu prezență fizică de la începutul pandemiei.

Imaginile video surprind situația de la consulatul SUA, sediul Comisiei Europene și de la un hotel în care este cazat personalul diplomatic și de securitate.

Stoltenberg a dezvăluit principalele subiecte ale summitului NATO>>>

Summitul liderilor statelor membre ale NATO are loc luni, la Bruxelles. Prezidat de secretarul general NATO, Jens Stoltenberg,  summitul va marca cea de-a 31-a reuniune formală a șefilor de stat și șefilor guvernelor țărilor NATO și primul summit pe viu de la începutul pandemiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tagurile:
Bruxelles, NATO, summit
Tematic
Ce spune Putin despre divizarea oamenilor, Ucraina și NATO


Загрузка...
Vladimir Putin

Putin a spus ce se va întâmpla în Rusia după ce va pleca din funcția de președinte

0
(reînnoit 17:31 14.06.2021)
Președintele rus Vladimir Putin crede că nimic „nu se va prăbuși” după plecarea sa din funcția de președinte al țării, potrivit site-ului oficial al Kremlinului.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Vladimir Putin a vorbit despre soarta Federației Ruse după plecarea sa din funcția de șef de stat într-un interviu acordat companiei de televiziune americane NBC.

„Și ce se va prăbuși peste noapte? Uitați-vă, dacă ne uităm la situația în care se afla Rusia în 2000, aceasta se afla la limita pierderii suveranității, integrității teritoriale, numărul cetățenilor sub pragul sărăciei era colosal și catastrofal, nivelul PIB-ului a scăzut substanțial... Dar acum situația este diferită. Există multe probleme acum, dar situația este complet diferită. Într-o zi, în locul meu va veni cu siguranță o altă persoană. Și de ce ar trebui să se prăbușească toate acestea?" a remarcat președintele rus în interviul acordat companiei de televiziune americane NBC, fiind citat de site-ul Kremlinului.

Vladimir Putin a devenit pentru prima dată președinte al Federației Ruse în anul 1999 și a deținut această funcție timp de două mandate consecutiv. Ulterior, timp de 4 ani a fost prim-ministru al Rusiei, iar în 2012 a fost reales șef de stat pentru un mandat de șase ani, iar în 2018 a mai câștigat un mandat de 6 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Rusia, președinte, Vladimir Putin
Tematic
Cum au apreciat britanicii reacția lui Putin la declarația scandaloasă a lui Biden


Загрузка...