Miercuri, 26 mai 2021, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit  vizita Ambasadorului României în Republica Moldova, Excelența Sa, Dl Daniel Ioniță

Mitropolia Moldovei se bucură de aprecierea deosebită a Ambasadei României

89
(reînnoit 17:03 27.05.2021)
Mitropolitul Vladimir a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-Media a Mitropoliei Moldovei anunță că ÎPS Mitropolit Vladimir a primit astăzi vizita ambasadorului României în Republica Moldova, Excelența Sa, Dl Daniel Ioniță.

Potrivit comunicatului de presă al Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-Media, "interlocutorii au discutat mai multe aspecte ce țin de atragerea BOM în anumite proiecte transfrontaliere, organizarea în comun a unor tabere de vară pentru copii, cu tentă spiritual-educațională; punerea în valoare a noi trasee turistice la sfintele mănăstiri din Republica Moldova", dar și alte chestiuni.

Mitropolitul Vladimir i-a mulțumit Excelenței Sale domnului Ambasador pentru sprijinul oferit de România, la inaugurarea recentă a Muzeului Mănăstirii Căpriana – Sfântul Ierarh Gavriil. Muzeul Mănăstirii găzduiește piesele recuperate, în 2016, din cripta Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni. Vestigiile arheologice au fost restaurate la Centrul de Cercetare și Conservare Restaurare a Patrimoniului Cultural din Iași, se anunță în același comunicat de presă.

"La rândul său, ambasadorului României i-a mulțumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru primirea frățească, menționând că Mitropolia Moldovei rămâne a fi o instituție ce se bucură de aprecierea deosebită a Ambasadei României de la Chișinău", menționează în comunicatul său de presă Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-Media a Mitropoliei Moldovei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

89
Tagurile:
Excelența Sa Daniel Ioniță, ambasadorul Daniel Ioniță, Daniel Ioniță, Romania, România, ambasador, Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove, Mitropolia Moldovei
imagini din arhivă

Juravlev - despre avantajele statutului neutru al Moldovei

20
(reînnoit 19:34 18.06.2021)
Politologul internațional a explicat lipsa de sens a aspirațiilor Moldovei de a deveni actor politic în NATO și a spus de ce „iepurele” moldovenesc va pierde în mod evident în „cursa elefanților”.

CHIȘINĂU, 18 iunie - Sputnik. Practica întregii perioade de după cel de-Al Doilea Război Mondial arată că neutralitatea s-a dovedit a fi cea mai eficientă formă de poziționare politică. Opinia a fost exprimată de directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova, Dmitri Juravliov, în studioul Sputnik Moldova.

"Austria neutră, de exemplu, în mare parte datorită neutralității, a devenit ceea ce a devenit. Iubita mea Republică Kazahstan a primit maximul din neutralitatea sa politică, inclusiv din avantajele economice", susține politologul.

Potrivit lui Juravliov, neutralitatea în prezența unei forme de război rece este o situație în care puteți interacționa în mod eficient cu ambele părți. Acest lucru este foarte important atât pentru Moldova, cât și pentru orice țară din lume.

"O altă problemă este că interacțiunea economică cu NATO și UE este puțin probabil să fie foarte eficientă. Tot ceea ce Moldova poate oferi este deja acolo. Dar Rusia are nevoie de ceea ce se produce în Moldova. Aceasta este o parte a întrebării", a spus expertul.

Juravliov, susține că neutralitatea politică "permite discuții destul de prietenoase cu ambele părți. Acest lucru este foarte convenabil și util pentru Moldova, deoarece în "cursa elefanților" nu va câștiga "iepurele" moldovenesc. Și să fie un actor politic activ pe partea NATO, de exemplu, este fără sens."

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldovaok

20
Tematic
Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”
Ultima oră! Un nou lot de vaccin „Sputnik V” ajunge în Moldova
Admiterea 2021: Ce oferte are Universitatea de Studii Europene din Moldova
Bancomatele și cardurile unei bănci din Moldova nu funcționează: Ce s-a întâmplat


Загрузка...
Maia Sandu

Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Senatului Italiei

15
(reînnoit 18:54 18.06.2021)
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care se află într-o vizită oficială în Italia, a anunțat că astăzi s-a întâlnit cu Maria Elisabetta Alberti Casellati, președinta Senatului italian.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Maia Sandu a scris pe pagina sa de Facebook despre ce a discutat cu președintele Senatului italian.

"Mi-am continuat vizita la Roma cu o întrevedere cu doamna Maria Elisabetta Alberti Casellati, Președinta Senatului italian. Am avut o discuție constructivă și utilă, în cadrul căreia ne-am referit la modalitățile concrete de consolidare a cooperării dintre țările noastre în plan politic, economic, social și cultural. Sunt convinsă că putem dezvolta multe programe comune, în diverse domenii", a precizat Maia Sandu.

Ea a menționat că a discutat cu Maria Elisabetta Alberti Casellati situația moldovenilor din Italia: "În acest sens, am accentuat importanța pe care o are diaspora moldovenească din Italia pentru relația bilaterală dintre țările noastre. Deoarece aici avem cea mai mare comunitate de moldoveni din spațiul Uniunii Europene, inclusiv foarte mulți tineri, am accentuat importanța elaborării unor programe care să-i încurajeze pe cât mai mulți concetățeni de-ai noștri să revină acasă, în Republica Moldova. Pentru aceasta este nevoie de acțiuni concrete, prin care să fie valorificat spiritul lor inovator și antreprenorial, atât de necesar economiei noastre. În contextul dat, am menționat că ne-ar fi de mare ajutor experiența Italiei de a susține și a dezvolta sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, astfel încât acestea să devină mai puternice și mai competitive pe piața globală".

Amintim că în prima parte a zilei de astăzi Maia Sandu s-a întâlnit cu cu președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella.

În cadrul întâlnirii, Maia Sandu și Sergio Mattarella au discutat despre relațiile dintre cele două state. Despre acest lucru a anunțat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

„Am făcut un schimb de păreri despre situația politică din Republica Moldova în perioadă electorală curentă, accentuând că prioritatea noastră este ca scrutinul să fie unul liber și corect. În ceea ce privește pandemia Covid-19, am menționat că mizăm pe deschiderea autorităților italiene în sensul simplificării condițiilor de călătorie a cetățenilor noștri în Italia, inclusiv în baza unui certificat recunoscut de statele membre ale UE”, a scris Maia Sandu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

15
Tagurile:
Italia, Maia Sandu


Загрузка...

Cele mai frumoase orașe din Rusia - Top 20