Vladimir Voronin

PAS sau blocul PCRM-PSRM: Cine va obține mai multe mandate după alegeri

1954
(reînnoit 13:59 25.05.2021)
Blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor ar putea aduna mai multe mandate decât PAS în viitorul Parlament, datorită faptului că în listă se regăsește Vladimir Voronin. Este opinia politologului Pavel Midrigan exprimată în studioul Radio Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 25 mai - Sputnik. Analistul politic Pavel Midrigan susține că Blocul comuniștilor și socialiștilor, care a fost format recent, ar putea obține un număr mai mare de mandate decât PAS. Un factor care ar determina un număr mai mare de voturi în favoarea acestui bloc ar fi faptul că cetățenii cu vârsta de peste 50 de ani sunt foarte activi din punct de vedere electoral. Anume această categorie la precedentele scrutine a votat cu precădere în favoarea socialiștilor.

„Analizați cum participă tinerii la alegeri. La scrutinul prezidențial colacul salvator pentru Maia Sandu a fost diaspora. Acolo cine sunt? Tinerii. La noi, tinerii participă în proporție de nici 30%”, a precizat expertul. 

Pavel Midrigan consideră că multă lume ar vota pentru acest bloc mai ales datorită faptului că pe listă se regăsește Vladimir Voronin, care ar ști să atragă de partea sa populația. 

Expertul mai spune că lucrurile în Republica Moldova s-ar putea schimba odată cu învestirea unui nou Parlament, însă doar dacă viitorii deputați vor găsi limbaj comun. Analistul susține că, indiferent ce partid politic ar accede în viitorul Parlament, sarcinile deputaților trebuie să coincidă, iar aceștia trebuie să lucreze pentru securitatea oamenilor, asigurarea cu locuri de muncă, soluționarea problemelor economice și sociale. 

„Sunt probleme comune și nimeni nu poate fugi de ele. Uniți-vă în numele acestor probleme pentru a mișca lucrurile într-o direcție favorabilă”, a menționat Pavel Midrigan. 

Amintim că în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare anticipate pe data de 11 iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1954
Tagurile:
Membri ai PCRM, fracțiunea PCRM, liderul PSRM, fractiunea PSRM
Curtea Constituțională

PSRM contestă legea prin care s-au acordat garanții de stat în urma furtului miliardului

34
PSRM a sesizat CC privind constituționalitatea legii din 2014, în urma căreia s-au acordat garanții de stat ce au dus la Furtul Miliardului.

CHIȘINĂU, 18 iunie - Sputnik. Deputații PSRM au semnat, astăzi, o adresare la Curtea Constituțională pentru a cere controlul constituționalității Legii în baza căreia Guvernul, în 2014, a emis garanții de stat pentru creditele de urgență din partea Băncii Naționale în sumă totală de 14,8 miliarde de lei.

 Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către socialistul Vlad Batrîncea în cadrul unui briefing de presă.

"Am apelat la CC ca să fie exercitat controlul constituționalității acestei Legi cu privire la miliarde furate. Considerăm că urmare acelor acțiuni s-a prejudiciat nu doar interesul public național, dar a fost atacat direct poporul Republicii Moldova. Considerăm că legea este neconstituțională. Solicităm Înaltei Curți să ia poziția clară referitor la protejarea drepturilor constituționale cetățenilor", a  declarat Vlad Batrîncea. 

Amintim că aceasta este a treia tentativă a socialiștilor să anuleze legislația ce prevede calea de restituire a miliardului furat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
furtul miliardului, PSRM, Curtea Constituţională
Tematic
Vasile Bolea, exclus din concursul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională
Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra sesizării privind numirea unor membri CSM
Curtea de Apel s-a pronunțat cu privire la numărul secțiilor de votare în stânga Nistrului
De ce s-a dat bătălia între Sandu, Parlament și Curtea Constituțională


Загрузка...
imagine din arhivă

Unde vor fi distribuite dozele de vaccin „Sputnik V” care ajung astăzi în Moldova

86
(reînnoit 10:48 18.06.2021)
Președintele PSRM Igor Dodon a precizat în cadrul emisiunii sale săptămânale câte doze de vaccin rusesc „Sputnik V” vor ajunge astăzi în țara noastră.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Liderul socialiștilor, care se află în aceste zile într-o vizită în Federația Rusă, a precizat că astăzi în Republica Moldova vor ajunge din Federația Rusă 60 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”.

„40 de mii pentru malul drept al Nistrului și 20 de mii pentru malul stâng. În afară de aceasta, avem înțelegerea de a semna un acord pentru un milion de doze „Sputnik V”, ale căror prime partide ar putea să vină în viitorul apropiat în Republica Moldova”, a precizat președintele PSRM în cadrul emisiunii sale săptămânale „Igor Dodon răspunde”.

Aeronava care va aduce serul din Federația Rusă va ateriza la Chișinău vineri după ora 23:00. 

Precizăm că pe pe 24 aprilie, primul lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului a fost livrat țării noastre. Potrivit Ministerului de Externe Al Federației Ruse, "partea rusă a luat o decizie de principiu de a furniza Moldovei 182 de mii de doze de "Sputnik V", inclusiv 62 de mii de doze pentru Transnistria".

Iar pe 30 aprilie a ajuns în Moldova cel de-al doilea lot cu vaccin „Sputnik V”. Totodată, în data de 24 aprilie Republica Moldova a recepționat primul lot de vaccin din Federația Rusă. Este vorba de 71 de mii de doze de vaccin oferite cu titlu de donație. Vaccinul "Sputnik V" a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

86


Загрузка...

Un ciclon puternic inundă Crimeea: Foto, video