Vaccinare în România

Dodon spune din ce motiv nu se vaccinează moldovenii

218
(reînnoit 12:56 21.05.2021)
Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a fost întrebat de ce moldovenii încă sunt reticenți la vaccinarea împotriva COVID-19. Răspunsul l-a oferit în cadrul emisiunii sale săptămânale.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Liderul PSRM, Igor Dodon, susține că atunci când țara va dispune de suficiente vaccinuri de diferite tipuri, atunci autoritățile ar putea să motiveze cetățenii, prin diverse programe, să se imunizeze. 

"Problema este că oamenii nu prea vor să se vaccineze pentru că nu avem suficiente vaccinuri care sunt cele mai solicitate, mă refer la ”Sputnik-V”. Eu am văzut că unele țări au motivat cetățenii prin oferirea unor bunuri doar ca ei să se vaccineze. Eu cred că după ce vom asigura 500 de mii de vaccinuri de fiecare tip, atunci putem merge și pe formula de motivare pentru ca să se vaccineze cât mai mulți cetățeni. Știu că marea majoritate așteaptă ”Sputnik-V” și sper cât mai curând să aducem mai multe doze", a declarat Igor Dodon.

La fel, Dodon a anunțat că aproape un milion de doze de vaccin ”Sputnik-V” ar putea ajunge în țara noastră în perioada următoare.

"Sper că în luna iunie se va aproba o astfel de hotărâre pentru ca să primim în jur la un milion de doze de vaccin ”Sputnik-V”. Eu tot am de gând să mă vaccinez cu ”Sputnik-V”. Imediat ce va fi liber pentru toți, voi face acest lucru", a spus Dodon.

În același timp, consilierul prezidențial în domeniul Sănătății Ala Nemerenco a declarat recent că, cel mai probabil, numărul infectărilor cu COVID-19 va crește din nou în perioada următoare.

La fel, Nemerenco este de părere că în Republica Moldova lucrurile decurg foarte prost la capitolul organizarea procesului de imunizare.

"Lucrurile merg foarte prost la capitolul organizare, nu la capitolul refuzului populației de a se vaccina, dar la capacitatea Ministerului de a aduce acest vaccin cât mai aproape de oameni, atât cât este posibil la moment. Nu înțeleg de ce autoritățile nu folosesc toate pârghiile pentru acest proces", a spus Ala Nemerenco. 

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, până acum 239 094 de cetățeni s-au imunizat cu prima doză de vaccin, iar 36 533 cu cea de-a doua.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

218
Tagurile:
Igor Dodon, program de vaccinare, despre vaccinare, Vaccinare
Tematic
Ministerul Sănătății a lansat integral etapa trei de vaccinare: Rezultatele imunizării
Se dă startul unui maraton de vaccinare: Cine se poate imuniza împotriva COVID-19
Întâlnirea președinților Rusiei și SUA la Geneva

În câteva săptămâni, Rusia va începe discuțiile cu SUA privind controlul armelor

24
La summitul de pe 16 iunie, Biden și Putin au semnat o declarație comună prin care au promis să lanseze un Dialog bilateral privind Stabilitatea Strategică, pentru a iniţia discuțiile cu privire la controlul armelor și pentru a evita un război nuclear.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Prima întâlnire în cadrul Dialogului bilateral pentru Stabilitate Strategică privind controlul armelor se va desfășura în câteva săptămâni, nu luni, a declarat Ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Sergei Riabkov, într-un interviu acordat ziarului Kommersant pe 16 iunie.

Deși nu se știe încă ce grupuri tematice vor fi create în cadrul acestui dialog, președintele rus Vladimir Putin și președintele SUA Joe Biden au fost de acord în principiu cu privire la această chestiune, a adăugat Riabkov.

Va fi destul de dificil să fie aliniate abordările, dar Rusia este pregătită să facă față acestei provocări de „matematică diplomatică superioară”, a dat asigurări diplomatul rus de rang înalt.

„Este important să avem nu numai voință politică, dar și o abordare creativă. Acest lucru va fi pe deplin asigurat din partea noastră. Avem suficientă expertiză. Interacțiunea interdepartamentală este eficientă. Sperăm că partea americană va arăta un nivel la fel de ridicat de profesionalism”, a precizat Riabkov, potrivit Sputnik News.

Pe 16 iunie, la summitul de la Geneva, președinții Vladimir Putin și Joe Biden au convenit să pună bazele unui viitor control al armelor prin consultări în materie de stabilitate strategică. În plus, cei doi lideri au reafirmat principiul potrivit căruia „un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie declanşat niciodată”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

24
Tagurile:
arme, control, Rusia, Sua
Tematic
Putin, despre singurul angajament al Rusiei față de Ucraina
Biden, făcut praf de americani după întâlnirea cu Putin: SUA este în criză prezidențială


Загрузка...
Teodor Cârnaț

Profanare și parodie: Cârnaț, despre selectarea unui judecător la CCM

151
(reînnoit 23:00 17.06.2021)
Unul din candidații la funcția de judecător la Curtea Constituțională, Teodor Cârnaț consideră că CSM a profanat noțiunea de concurs la selectarea unui judecător la CCM. El spune că actuala componență a CSM dorește promovarea unei persoane docile și șantajabile
O profanare și parodie: Cârnaț despre selectarea unui judecător la CCM

Fostul membru al CSM și unul din candidații la funcția de judecător la Curtea Constituțională Teodor Cârnaț consideră că membrii CSM au eșuat lamentabil în încercarea de a selecta un judecător la Curtea Constituțională și ar trebui să-și dea demisia. Cârnaț spune că ceea ce a făcut CSM nu-i altceva decât o parodie și o demonstrare a faptului că actuala componență a CSM își dorește o persoană docilă la funcția de magistrat constituțional.

„Înșiși membrii Consiliului Superior al Magistraturii au încălcat prevederile legii cu privire la CSM, de a selecta un judecător la CCM. Conform legii, ei erau obligați ca în termen de 15 zile să desemneze un candidat. Chiar dacă o parte dintre ei sunt judecători, tot ei au încălcat legea și nu caută o persoană profesionistă și integră, dar una docilă sistemului și șantajabilă. În mintea lor este gândul că la această funcție trebuie să aspire neapărat un judecător din lista apropiată lor. Am mai avut asemenea cazuri când în fruntea Curții Constituționale au acces elemente de umplutură care nu au respectat Constituția”, a mai spus Cârnaț.

El este de părere că CSM nu și-a onorat obligațiunile în partea ce ține de organizarea acestui concurs și ar trebui să-și dea demisia in corpore pentru că nu au procedat corect, astfel încât în urma concursului să fie identificate, la faza finală, două persoane pentru a concura la funcția de judecător la CCM.

„Ceea ce a făcut CSM nu este altceva decât o parodie în scopul de a căuta o persoană docilă, mai puțin profesionistă și integră”, a menționat Teodor Cârnaț.

Niciun candidat dintre cei 15 admiși la interviul pentru funcția vacantă de judecător al Curții Constituționale din partea Consiliului Superior al Magistraturii, care s-a desfășurat recent, nu a întrunit un număr suficient de voturi pentru a fi desemnat în funcție. Drept urmare, concursul a eșuat iar președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a anunțat un nou concurs.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

151
Tagurile:
concurs pentru ocuparea funcției de judecător la Curtea Constituțională, CSM
Tematic
De ce s-a dat bătălia între Sandu, Parlament și Curtea Constituțională
Vasile Bolea, exclus din concursul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională


Загрузка...
Depresie

Modă sau disperare? A crescut de patru ori numărul moldovenilor care vor se sinucidă