Igor Dodon

Igor Dodon și diaspora: Ce crede despre rolul ei în alegerile din 11 iulie

159
(reînnoit 14:52 21.05.2021)
Igor Dodon a fost întrebat dacă împărtășește viziunea potrivit căreia și la alegerile anticipate din 11 iulie votul diasporei va fi decisiv.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a fost întrebat în cadrul emisiunii sale săptămânale, de către Agenția de Presă și Radio Sputnik Moldova, despre rolul pe care diaspora îl va avea în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Iată cum a răspuns: 

"Noi nu trebuie să împiedicăm cetățenii noștri să voteze indiferent unde se află ei. Noi trebuie să le oferim dreptul să participe și să voteze, dar trebuie să creăm condiții echitabile pentru toți - și pentru cei din Occident și pentru cei din Federația Rusă și cei din regiunea transnistreană. Cei din stânga Nistrului nu trebuie să fie blocați", a spus Dodon.

Totodată, liderul socialiștilor a venit cu un apel către autoritățile statului.

"Cer organelor de drept ale statului să asigure dreptul cetățenilor cu drept de vot din regiunea transnistreană să poată participa la alegerile din 11 iulie și atragerea la răspundere a celor care le încalcă dreptul constituțional al cetățenilor să ajungă la urna de vot, indiferent unde se află alegătorii, la Tiraspol, Berlin sau în altă parte", a declarat Igor Dodon. 

În primul tur al alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020, candidatul PAS, Maia Sandu, a acumulat în diasporă 70,12% din voturi, iar candidatul independent Igor Dodon a fost votat de 5 439 de moldoveni aflați în străinătate, adică a obținut 3,65 la sută din sufragii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

159
Tagurile:
declarații, diasporă, Igor Dodon, Dodon
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (54)
Tematic
Ipocrizia guvernanților de la Chișinău: ruinarea economiei dată drept mare succes
CEC va înregistra primii candidați electorali: Cine este primul pe listă
Dezbateri Donald Trump și Joe Biden

Putin a explicat care este deosebirea dintre Biden și Trump

189
(reînnoit 22:15 12.06.2021)
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a vorbit despre deosebirile dintre Joe Biden și Donald Trump.

CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik.  Președintele rus Vladimir Putin a declarat într-un interviu pentru postul american de televiziune NBC că actualul președinte american Joe Biden este radical diferit de predecesorul său, Donald Trump.

Potrivit postului TV, Putin a spus că Biden "este radical diferit de Trump, deoarece președintele Biden este un politician de carieră. El și-a petrecut aproape întreaga viață de om matur în politică".

Comparându-l pe Biden cu predecesorul său Donald Trump, Putin a menționat că „este o persoană complet diferită, există avantaje și dezavantaje în acest sens, dar sper că nu vor exista acțiuni impulsive din partea actualului președinte”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

189
Tagurile:
Biden, Trump, Putin
Tematic
Putin a comentat declarația scandaloasă a lui Biden la adresa sa


Загрузка...

Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7