CEC

CEC a decis: Primele șase partide au fost înregistrate pentru participarea la alegeri

119
(reînnoit 14:53 21.05.2021)
Comisia Electorală Centrală a aprobat prima hotărâre de înregistrare a partidelor politice pentru participarea la alegerile parlamentare anticipate.

CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik. Membrii Comisiei Electorale Centrale din Moldova au înregistrat primii șase concurenți la alegerile parlamentare anticipate, care sunt programate pentru 11 iulie în republică.

Vorbim despre următoarele forțe politice:

  • Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor - 102 candidați
  • Partidul Acasă Construim Europa (PACE) - 70 de candidați

  • Partidului Acțiunii Comune „Congresul Civic” - 101 candidați
  • Bloc electoral „Renato Usatîi” - 103 candidați
  • Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) - 102 candidați
  • Partidul „Șor” - 101 candidați.

Comisia Electorală Centrală a înregistrat și simbolurile electorale ale candidaților pentru tipărirea pe buletinele de vot. În plus, au fost confirmați reprezentanții cu drept de vot consultativ în CEC în timpul campaniei electorale, precum și persoanele responsabile pentru finanțe (trezorieri).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

119
Tagurile:
înregistrat, partide, CEC
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (56)
Tematic
CEC va înregistra primii candidați electorali: Cine este primul pe listă
Joe Biden

Ce a declarat Biden după întâlnirea cu Putin

172
După întâlnirea de la Geneva cu Vladimir Putin, care a durat în jur de trei ore și jumătate, Joe Biden a declarat că nu este momentul pentru un alt război rece și că agenda sa nu este împotriva Rusiei.

CHIȘINĂI, 16 iun – Sputnik. Descriind întâlnirea în ansamblu, președintele SUA a arătat că a făcut ceea ce „a venit să facă”, menționând că aceasta a fost realizată într-un mod „pozitiv”, relatează Sputnik.

”Nu au fost adoptate măsuri stridente”, a menționat el. "Unde nu am fost de acord, eu nu am fost de acord, am afirmat unde era cazul. Unde nu a fost el de acord, a spus acest lucru. Dar nu s-a făcut într-o atmosferă exagerată", a explicat Biden.

Oricât de pozitiv ar fi fost summitul de la Geneva, Biden a subliniat că, deși „nu a fost un moment kumbaya”, este „clar că nu e momentul pentru un alt război rece”.

"(Putin) nu vrea (un alt Război Rece), nu cred", a mai spus Biden.

Biden nu este împotriva Rusiei

Joe Biden le-a mai declarat reporterilor după summitul cu Vladimir Putin că agenda administrației sale este orientată către poporul american, subliniind că „nu este împotriva Rusiei”.

I-am spus președintelui Putin că agenda mea nu este împotriva Rusiei sau a altcuiva. Ea este în favoarea poporului american”, a declarat Biden, adăugând că eforturile sale se concentrează asupra combaterii COVID-19, reconstruirii economiei SUA și consolidării legăturilor cu aliații.

„I-am spus, de asemenea, că niciun președinte al Statelor Unite nu ar putea menţine încrederea poporului american dacă acesta nu ar vorbi în apărarea valorilor noastre democratice”, a adăugat Biden, citat de Sputnik News.

„Drepturile omului vor fi întotdeauna pe agendă, i-am mai spus lui (Putin). Nu este vorba doar de a atrage atenţia Rusiei când încalcă drepturile omului, ci de cine suntem. Cum aș putea fi președintele Statelor Unite și să nu vorbesc împotriva încălcării drepturilor omului?”, a adăugat liderul american.

Alte subiecte ale discuţiei, a precizat Buden, au fost Siria, Iranul, Belarusul și eforturile de a împiedica reapariția militanților teroriști în Afganistan, în timp ce trupele americane își continuă retragerea, care se așteaptă să se încheie până la a 20-a comemorare a atacurilor din 11 septembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

172
Tagurile:
Geneva, summit, Biden, Putin
Tematic
Putin și Biden s-au înțeles: Ambasadorii rus și american revin la misiunile diplomatice


Загрузка...

Declarație comună a președinților Putin și Biden după summitul de la Geneva

108
(reînnoit 23:50 16.06.2021)
Liderii celor două țări au anunțat în cadrul unei declarații comune lansarea unui dialog complex privind stabilitatea strategică.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Vladimir Putin și Joe Biden au emis o declarație comună în urma discuțiilor de la Geneva. Ea este consacrată problemelor de stabilitate strategică, comunică RIA Novosti.

„Rusia și Statele Unite au demonstrat că, chiar și în perioade de tensiune, sunt capabili să facă progrese în realizarea obiectivelor comune pentru a asigura previzibilitatea în sfera strategică, pentru a reduce riscurile conflictelor armate și amenințarea unui război nuclear”, este menționat în document.

Drept exemplu al unei astfel de abordări este adusă extinderea recentă a Tratatului START III.

„Astăzi ne reafirmăm aderarea la principiul conform căruia nu pot exista câștigători într-un război nuclear și acesta nu trebuie declanșat niciodată”, se arată în declarația comună.

Liderii celor două țări au anunțat lansarea unui dialog complex privind stabilitatea strategică, care ar trebui să pună bazele viitorului control al înarmărilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

108
Tagurile:
declarație, Biden, Putin
Tematic
Primele declarații ale lui Putin după summit: Cum a apreciat negocierile


Загрузка...
Poliția de Frontieră

Trecerea ilegală a frontierei la Tudora