Igor Dodon

Ce rezultate vor obține comuniștii și socialiștii la parlamentare? Iată ce crede Dodon

170
(reînnoit 14:53 21.05.2021)
Igor Dodon crede că Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor va câștiga alegerile anticipate din 11 iulie. Despre acest fapt liderul PSRM a vorbit în emisiunea sa săptămânală.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Igor Dodon susține că nu există tensiuni între PSRM și PCRM cu privire la reprezentanții care fac parte din blocul comun. 

"Din prima zi ne-am clarificat cu domnul Voronin despre numele persoanelor care se vor regăsi în lista blocului electoral: 70% reprezentanți PSRM și 30% vor fi cei de la PCRM. Lista este definitivată deja. Campania electorală abia începe, dar este evident că miza concurenților și prognozele concurenților s-au modificat, după ce s-a înregistrat blocul PSRM-PCRM. Nimeni nu credea că vă va fi găsit numitorul comun, după ce timp de 10 ani au fost declarații tăiase din ambele partide, dar toți înțeleg că situația s-a schimbat spre rău pentru oponenții noștri politici. Va fi un rezultat surpriză și neplăcut pentru oponenții noștri", a spus liderul PSRM. 

Igor Dodon a vorbit și despre programul de guvernare al Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. 

"Nu există mare diferență de ideologie între programul socialiștilor și cel al comuniștilor. Noi toți în ultimii ani am aspirat la aceleași valori. Ce ține de programul electoral, la fel, nu există mari diferențe. Platforma noastră va avea 4-5 puncte: economie și societate, lupta cu sărăcia, lupta pentru neutralitatea țării, politica externă și credința - valorile tradiționale. Noi avem experiență și credem că vom face față la ceea ce vom propune", a declarat Igor Dodon, liderul PSRM. 

Cât ține de partidele unioniste, Igor Dodon a precizat că nu poate face prognoze dacă vor intra sau nu în viitorul Parlament, însă a lăsat să se înțeleagă că nu și-ar dori ca acestea să ajungă în Legislativ.

"Nu este bine când în Parlament sunt cei care doresc lichidarea statului nostru", a mai spus Dodon.

Înalta Curte a stabilit că hotărârea privind instituirea stării de urgență de către Parlament este neconstituțională. În urma acestei decizii, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a stabilit că în data de 11 iulie vor avea loc alegerile parlamentare anticipate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

170
Tagurile:
alegeri, Igor Dodon, Dodon
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (63)
Tematic
”Trio asociat”, criticat dur de ex-președintele Dodon: Unde vă băgați?
Dodon: Până la un milion de doze de „Sputnik V” ar putea să ajungă în Moldova
Maia Sandu s-a întâlnit cu Ambasadorul Israelului

Maia Sandu s-a întâlnit cu Ambasadorul Israelului: Ce au discutat

55
(reînnoit 20:35 23.06.2021)
Mai multe subiecte de interes social, în special pentru moldovenii din Israel, au fost discutate în cadrul întrevederii șefului statului cu Ambasadorul Israelului în țara noastră.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Negocierile pe marginea mai multor acorduri care se referă la moldovenii aflați la muncă în statul Israel vor fi reluate în scurt timp, precizează serviciul de presă al Președinției.

Într-un comunicat de presă este menționat că subiectul a fost abordat în cadrul întrevederii președintelui Maia Sandu cu Ambasadorul Statului Israel în Republica Moldova, Eliav Belotsercovsky. 

„Am discutat subiectele-cheie de pe agenda bilaterală, printre care reluarea negocierilor pe marginea mai multor acorduri, o parte dintre care se referă la situația conaționalilor noștri aflați la muncă în Israel. La fel, am convenit să valorificăm mai bine potențialul de cooperare comercial-economică a țărilor noastre, în special în agricultură, educație, medicină, turism și sectorul IT. Sunt sectoare în care deja există o cooperare bună între agenții economici din cele două țări”, este precizat în comunicat.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre finalizarea proiectului privind înființarea Muzeului de Istorie a Evreilor, cât și renovarea Cimitirului evreiesc din Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

55


Загрузка...
imagini din arhăvă

CEC a decis câte secții de votare vor fi deschise peste hotare: Lista completă

193
(reînnoit 19:35 23.06.2021)
Comisia Electorală Centrală a aprobat în ședința de miercuri, 23 iunie, deschiderea a 150 de secții de votare în străinătate la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

CHIȘINĂU, 23 iunie - Sputnik. CEC a decis deschiderea a 150 de secții de vot peste hotarele țării. O decizie în acest sens a fost luată în această seară de membrii CEC, după ce astăzi au purtat discuții cu reprezentanții MAEIE.

În scopul executării hotărârii Curții de Apel Chișinău din 17 iunie și a deciziei Curții Supreme de Justiție din 22 iunie, CEC a organizat consultări suplimentare cu factori de decizie din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Având la bază devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate întocmit în baza evaluării necesităților pentru 150 secții de votare, CEC a transmis spre avizare finală MAEIE o listă, la fel, cu 150 secții de votare.

În context, MAEIE a comunicat despre îndeplinirea condiției ce vizează obținerea acordului autorităților competente ale statelor străine, precum și a confirmat posibilitatea asigurării din punct de vedere logistic a procesului de votare, inclusiv identificarea președinților birourilor electorale ale secțiile de votare și sediilor acestora.

În rezultat, a fost aprobată, cu votul unanim al membrilor Comisiei, lista secțiilor de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, iar Consiliul electoral al circumscripției electorale pentru secțiile de votare constituite în străinătate nr. 38 va ajusta hotărârea privind constituirea birourilor electorale ale secțiilor de votare în străinătate în corespundere cu hotărârea CEC.

Iată lista secțiilor de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021

Lista secțiilor de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021
Lista secțiilor de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021

Amintim că astăzi conducerea Comisiei Electorale Centrale s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în țara noastră, Dereсk J. Hogan. 

Oficialii au discutat mai multe aspecte referitoare la organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, inclusiv prin prisma acțiunilor întreprinse de CEC pentru desfășurarea proceselor electorale și a provocărilor existente.

Totodată, aceștia au discutat despre organizarea alegerilor în afara țării. Oficialii au realizat un schimb de informații și păreri în contextul deciziilor instanțelor de judecată pe marginea deschiderii secțiilor de votare în străinătate.

Vizita ambasadorului SUA la Comisia Electorală Centrală a stârnit mai multe controverse în rândul societății. Mulți analiști politici au calificat gestul diplomatului drept o imixtiune în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe 11 iulie. Oamenii sunt așteptați la urnele de vot pentru ași alege deputații care îi vor reprezenta în următorii patru ani în Parlament.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

193
Tagurile:
diaspora, Secții de votare, CEC
Tematic
Câte secții de votare vor fi deschise la alegerile parlamentare
Diaspora din Rusia are mai multe motive să ceară sporirea numărului de secții de votare
CSJ a respins recursul CEC: Vor fi deschise mai multe secții de votare în diasporă


Загрузка...
Pașaport UE de vaccinare împotriva COVID

Vom putea sau nu călători în baza noilor certificate de vaccinare: Ce spun autoritățile