Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan

De ce ambasadorul SUA Derek J. Hogan a mers la Procuratura Generală: Explicație oficială

326
(reînnoit 17:05 20.05.2021)
Procuratura Generală a emis un comunicat de presă prin care a explicat scopul vizitei ambasadorului Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Derek J. Hogan, la sediul instituției.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Conducerea Procuraturii Generale a anunțat că după ce la sediul instituției a efectuat o vizită ambasadorului Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Derek J. Hogan, în spațiul public au apărut informații care au caracter tendențios și speculativ.

Astfel, Procuratura a ținut să precizeze că vizita ambasadorului SUA a avut loc în contextul prezentării noului atașat legal al FBI în România și Republica Moldova, Monika Wasiewicz, iar evenimentul a fost unul de „curtoazie”.

"Procuratura respinge ferm orice fel de insinuări cu privire la ingerințele în activitatea instituției de către factorii externi, astfel de declarații dăunând deopotrivă atât imaginii instituționale, cât și a Republicii Moldova la nivel internațional", se menționează în comunicat.

De asemenea, conducerea instituției a anunțat că de la începutul acestui an Procuratura Generală a fost gazda întrevederilor de lucru și de informare cu reprezentanții mai multor misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova, precum ambasadorul Federației Ruse Oleg Vasnețov, ambasadorul Lituaniei Kęstutis Kudzmanas etc.

În context, Procuratura a îndemnat concurenții electorali să nu implice această instituție în campania electorală și în confruntările politice. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

326
Tagurile:
declarație, procuratură
Tematic
Mai multe interpelări la Procuratură și SIS pe numele lui Litvinenco
Ce spune Denis Ulanov despre învinuirile aduse de Procuratură
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale

Candidații la funcția de deputat mai au 7 zile pentru a face asta - detalii

43
(reînnoit 17:18 19.06.2021)
Candidații pentru funcția de deputat mai au o săptămână la dispoziție pentru a se răzgândi. În cazul în care vor să facă schimbări în lista candidaților sau vor să se retragă din cursa electorală, o pot face până pe 26 iunie. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Comisia Electorală Centrală anunță că retragerea întregii liste de candidați, înlocuirea unui candidat sau excluderea unui candidat poate fi făcută până pe 26 iunie. Totodată, CEC a precizat că potrivit prevederilor legislației electorale, decizia privind retragerea sau modificarea listei de candidați se adoptă de către formațiunea care a înaintat lista respectivă, cu respectarea cotei minime de reprezentare de 40 la sută pentru ambele sexe.

CEC a menționat că orice candidat independent are dreptul să-și retragă candidatura, dar nu mai târziu decât cu 14 zile înainte de ziua alegerilor.

„După expirarea termenului dat, înregistrarea concurentului electoral poate fi anulată doar de organul electoral care l-a înregistrat, în baza deciziei instanței de judecată, precum și în caz de deces al acestuia sau survenire a condițiilor stabilite de Codul electoral referitoare la interdicțiile de a fi ales”, se menționează în comunicatul de presă al CEC.

În context, CEC a mai precizat că dacă concurentul electoral își retrage candidatura sau înregistrarea este anulată după ce buletinele de vot au fost tipărite, în buletin, în dreptul acestuia, biroul electoral al secției de votare va aplica ștampila cu mențiunea „Retras”.

Precizăm că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

43
Tagurile:
Alegeri parlamentare anticipate, candidați, concurenți electorali, CEC


Загрузка...
Maia Sandu va efectua o vizită oficială în Polonia

O nouă vizită a Maiei Sandu în afara țării: Iată unde pleacă și cu cine se va întâlni

110
(reînnoit 14:19 19.06.2021)
Președintele Republicii Moldova va mai efectua o vizită oficială imediat ce se întoarce din Italia. De această dată, șeful statului va merge în Polonia. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Președinția informează că Maia Sandu urmează să mai efectueze o vizită oficială după ce revine din Italia. Luni, 21 iunie, șeful statului merge în Polonia, la invitația omologului său polonez.

„La Varșovia, Președinta Maia Sandu va avea o întrevedere cu Președintele Poloniei, Andrzej Duda, după care vor avea loc discuții plenare ale delegațiilor celor două state. La finalul întrevederii, cei doi șefi de stat vor face declarații de presă”, se menționează în comunicatul de presă al Președinției. 

În comunicatul de presă se mai precizează că tot luni, 21 iunie, Maia Sandu se va întâlni cu Mareșalul Seimului polon, Elżbieta Witek, și cu Mareșalul Senatului polon, Tomasz Grodzki.

Șeful statului întreprinde o vizită oficială la Roma, în zilele de 18-20 iunie, la invitația omologului său italian. Aceasta este a șasea vizită, efectuată de Maia Sandu în străinătate, de la preluarea mandatului, după cele de la Berlin, Strasbourg, Paris, Bruxelles și Kiev.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

110
Tagurile:
vizită oficială, Polonia, Maia Sandu, președinte
Tematic
Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Senatului Italiei


Загрузка...
Monumentul Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt

Calendar Ortodox: Cele mai importante sărbători din luna iulie