Pavel Filip

PDM a mers la CEC: De ce Filip este convins formațiunea sa va intra în noul Parlament

50
Partidul Democrat din Moldova a mers joi, 20 mai, la CEC și a depus actele pentru înregistrarea în cursa electorală pentru alegerile din 11 iulie. 

CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. PDM a depus actele la CEC pentru a candida la alegerile parlamentare anticipate. Într-o postare pe Facebook, liderul democraților a menționat că de data aceasta vrea să se facă o altfel de campanie electorală.

„Să lăsăm faptele să vorbească despre formațiunile politice. Îmi doresc să avem o luptă a ideilor, o luptă a viziunilor, nu doar declarații tari, critici și multă murdărie în această campanie. PDM a făcut primul pas, a venit cu plan de țară, pe care va fi bazat și programul nostru electoral. Și îmi doresc ca și alte formațiuni politice să vină cu o viziune pentru țară”, a declarat Pavel Filip.

În context, politicianul se arată convins că democrații vor ajunge în următorul Legislativ. 

„PDM este un partid cu tradiții, cu cele mai bune structuri în teritoriu și este formațiunea politică cu resursa umană cea mai puternică. Avem în partid oameni care au în spate realizări concrete: miniștri, președinți de raioane, primari, oameni care au condus instituții de stat”, a menționat președintele PDM.

Săptămâna trecută, PDM a prezentat lista primelor zece candidați ai partidului. 

Vedeți mai jos lista candidaților PDM:

1. Pavel Filip
2. Alexandru Jizdan
3. Monica Babuc
4. Ghenadie Buza
5. Mihai Olărescu
6. Nicolae Ciubuc
7. Svetlana Rotundu
8. Ion Leucă
9. Valentina Rotaru
10. Natalia Roșca

Precizăm că Dumitru Diacov i-a cedat locul său în listă președintelui raionului Cimișlia, Mihai Olărescu.

Vineri, 14 mai, s-a dat startul înscrierii în cursă a candidaților. Amintim că toți candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie 2021. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai. Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral din 11 iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

50
Tagurile:
CEC, alegeri parlamentare anticipate, candidați, PDM
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (54)

Măsuri sporite de securitate în ajunul summitului NATO la Bruxelles - Video

3
(reînnoit 15:44 14.06.2021)
Sârmă ghimpată și un impunător de reprezentanți ai forțelor de ordine au putut fi văzuți în capitalei Belgiei, Bruxelles, în timpul pregătirilor pentru primul summit NATO cu prezență fizică de la începutul pandemiei.

Imaginile video surprind situația de la consulatul SUA, sediul Comisiei Europene și de la un hotel în care este cazat personalul diplomatic și de securitate.

Stoltenberg a dezvăluit principalele subiecte ale summitului NATO>>>

Summitul liderilor statelor membre ale NATO are loc luni, la Bruxelles. Prezidat de secretarul general NATO, Jens Stoltenberg,  summitul va marca cea de-a 31-a reuniune formală a șefilor de stat și șefilor guvernelor țărilor NATO și primul summit pe viu de la începutul pandemiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3
Tagurile:
Bruxelles, NATO, summit
Tematic
Ce spune Putin despre divizarea oamenilor, Ucraina și NATO


Загрузка...
Jens Stoltenberg

Stoltenberg a dezvăluit principalele subiecte ale summitului NATO

35
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat înainte de începerea summitului Alianței la Bruxelles că principalul subiect al întrunirii va fi Rusia și apropiata întâlnire dintre liderii Statelor Unite și Rusiei, Joe Biden și Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Summitul NATO are loc luni la Bruxelles, cu participarea fizică a liderilor țărilor aliate. La Summit vor fi puse în discuție subiecte ce țin de noul concept strategic al Alianței până în 2030, Rusia, China, consolidarea dezvoltării tehnologice, combaterea schimbărilor climatice și a amenințărilor cibernetice, spațiale.

"Relațiile noastre cu Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul Războiului Rece, din cauza acțiunilor agresive rusești. Sunt sigur că liderii țărilor NATO vor confirma abordarea noastră dublă față de Rusia: apărare puternică pe de o parte și dialog pe altul", a spus Jens Stoltenberg.

Putin a vorbit despre scopurile întâlnirii cu Biden>>>

Se așteaptă ca țările alianței vor conveni la summit asupra creșterii cheltuielilor militareTotodată, liderii NATO îl vor sfătui pe președintele SUA, Joe Biden, înainte de negocierile cu Putin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

35
Tagurile:
Jens Stoltenberg, NATO, summit
Tematic
Ce spune Putin despre divizarea oamenilor, Ucraina și NATO


Загрузка...