Mariana Durleșteanu

Durleșteanu va participa la alegerile anticipate: În ce formulă

205
(reînnoit 13:42 19.05.2021)
Fostul candidat la funcția de premier, care s-a retras apoi în ultimul moment, a decis să se implice totuși în viața politică a țării.

CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Fostul ministru al Finanțelor Mariana Durleșteanu și fost candidat la funcția de prim-ministru din partea majorității parlamentare a declarat că va candida la apropiatele alegeri parlament anticipate.

Durleșteanu a făcut anunțul în cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune.

Ea a precizat că va merge la alegeri pe listele partidului „Lege și Dreptate”, care este condus de generalul și deputatul primului Parlament al Moldovei Nicolae Alexei.

”Este o echipa este nouă care se formează deocamdată. Vom merge la alegeri cu un partid care împărtășește ideologia creștin-democraților. Acesta este partidul ”Lege și Dreptate” condus de generalul Alexei", ​​a spus Durleșteanu.

Potrivit politicianului, s-a decis deja că anume ea va fi prima în lista candidaților pentru organul legislativ suprem.

Durleșteanu a spus că s-a aflat până acum în străinătate, dar a revenit special pentru a participa la cursa electorală.

"Am venit în țară acum două zile. Acest lucru este legat de intenția mea de a mă include în viața politică a Moldovei", a explicat Durlesteanu.

Alegerile parlamentare anticipate au fost stabilite pentru data de 11 iulie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

205
Tagurile:
Mariana Durleșteanu, partid, alegeri parlamentare anticipate
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (65)
Tematic
Încă un partid s-a înscris la CEC pentru a participa în alegeri: Detalii
Tipărirea buletinelor de vot

CEC a decis câte buletine de vot vor fi tipărite pentru scrutinul din 11 iulie

18
Peste trei milioane de buletine de vot vor fi tipărite pentru scrutinul din 11 iulie. Acest lucru a fost anunțat de Comisia Electorală Centrală. 

CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. CEC a aprobat tirajul buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Astfel, numărul total de buletine va fi de 3 521 642 de exemplare.

Potrivit CEC, pentru cele două mii de secții de votare din țară vor fi tipărite 2 794 942 buletine de vot, dintre care în limba română – 2 112 244 și 682 698 - în limba rusă.

Totodată, 726 000 de buletine de vot vor fi tipărite pentru secțiile de votare din străinătate. 662 600 de exemplare vor fi în limba română, iar 64 100 - în limba rusă. Ulterior, după tipărire, acestea vor fi transmise misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale Republicii Moldova din străinătate pentru a fi distribuite birourilor electorale ale secțiilor de votare din afara țării.

Amintim că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

18
Tagurile:
Alegeri parlamentare anticipate, buletine de vot, CEC
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (65)


Загрузка...
Igor Dodon

Igor Dodon se vaccinează: Când și ce ser își va administra

40
(reînnoit 10:51 25.06.2021)
Fostul președinte al Republicii Moldova a decis în sfârșit să se vaccineze. Acesta a ales vaccinul Sputnik V.

CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Liderul socialiștilor din Republica Moldova, Igosr Dodon se va vaccina împotriva coronavirusului. Acesta a precizat în cadrul emisiunii sale de vineri că va merge mâine la maratonul organizat la Palatul Republicii pentru a primi prima doză de vaccin. Dodon a ales să se imunizeze cu Sputnik V. 

„Am de gând să particip mâine împreună cu toți cetățenii care vor veni la maraton în dorința de a se vaccina. Sper mâine cu succes să mă vaccinez cu Sputnik V”, a precizat Dodon. 

Amintim, un maraton pentru vaccinarea populației împotriva coronavirusului va avea loc la Chișinău sâmbătă, 26 iunie, la Palatul Republicii. În cadrul lui oamenii vor avea posibilitatea să se vaccineze cu vaccinul rus „Sputnik V”, dar și cu „AstraZeneca” și „Sinopharm”. 

„Am decis împreună cu Ministerul Sănătății să repartizăm dozele de vaccin „Sputnik V” într-un singur punct de vaccinare. Este o solicitare mare pentru vaccinul „Sputnik V”. Astfel, sâmbătă, de la 07:00 până la 22:00, iar în funcție de necesitate programul ar putea fi prelungit, va avea loc acest maraton la Palatul Republicii”, a declarat Ion Ceban în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook. 
Potrivit primarului, vaccinarea se va face după principiul „primul venit, primul servit”. În context, Ceban a îndemnat oamenii să se respecte între ei, să nu recurgă la întocmirea listelor și să evite îmbulzeala. Ordinea publică va fi asigurată de polițiști. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

40
Tagurile:
doze de vaccin, vaccinare copii, Vaccinare, vaccin


Загрузка...
Elena Kovaliova

De ce profesorii închid ochii la agresiunea și violența din școli: Opinia psihologului

0
(reînnoit 11:23 25.06.2021)
Unii pedagogi consideră că nu poartă răspundere pentru educația copilului și că acest rol îl are de fapt familia. Declarația a fost făcută în studioul Sputnik Moldova de către psihologul Elena Kovaliova. 

CHIȘINĂU, 25 iun  - Sputnik. Unii profesori sunt de părere că rolul lor este doar de a preda, iar de educația copiilor trebuie să se ocupe familia.

Psihologul Elena Kovaliova a declarat în studioul Sputnik Moldova că o astfel de viziune este pur și simplu o încercare de a scăpa de responsabilitatea pentru dezvoltarea personalității la elevi. Specialistul este de părere că atmosfera din școală este importantă, iar profesorii ar trebui să acorde atenție relației dintre colegii de clasă. 

„Am fost la o ședință în care profesorul a explicat teroarea psihologică pe care copiii au aplicat-o în raport cu un nou coleg de clasă. Se ghidează de filosofia postmodernismului: se presupune că fiecare are propriul său punct de vedere și dreptul de a-l apăra agresiv”, a spus psihologul.

Kovaliova a subliniat că înșiși profesorii nu sunt pregătiți pentru o astfel de evaluare a amploarei acestui fenomen.

„În același timp, o persoană, arătând agresivitate față de altul și distrugându-i demnitatea prin abuz fizic sau verbal, folosește bullying-ul (din engleză bullying înseamnă hărțuire, urmărire agresivă) și mobbing (din engleză - mulțime agresivă, bandă) - insulte”, susține psihologul.

Acest lucru, a conchis Kovaliova, indică faptul că o astfel de persoană, indiferent de vârsta sa, are probleme cu sistemul de valori.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
școală, elevi, psiholog


Загрузка...