PSRM

PSRM îi cere Maiei Sandu să-și asume responsabilitatea pentru deciziile sale

91
(reînnoit 17:53 18.05.2021)
Partidul Socialiștilor a comentat decizia președintelui Republicii Moldova de a nu semna și de a returna în Parlament o serie de legi adoptate de majoritatea deputaților.

CHIȘINĂU, 18 mai - Sputnik. Socialiștii moldoveni au criticat decizia președintelui Maia Sandu de a nu semna și a returna Parlamentului o serie de legi adoptate de deputați. Într-un briefing de presă, deputatul socialist Petru Burduja a declarat că inițiativa de abolire a „legii miliardelor” a fost aprobată în conformitate cu toate procedurile, dar nu a fost semnată de șeful statului. Potrivit lui Burduja, prima inițiativă de acest gen, aprobată de Parlament, a fost anulată de Curtea Constituțională. Iar a doua, aprobată în mai, nu a fost promulgată de Maia Sandu.

„Astfel, cetățenii vor continua să plătească miliardul furat, pentru că, potrivit Maiei Sandu, aceasta este decizia corectă. Și acum nu mai avem întrebări de ce, în 2014, a votat în guvernul de atunci să transfere plata miliardului furat din sistemul bancar și dobânzile aferente acestuia pe umerii cetățenilor”, a precizat deputatul.

Acesta a mai spus că președintele Maia Sandu a refuzat, de asemenea, să promulge amendamente la Legea cu privire la comerțul intern. Este vorba despre restricția pentru rețelele de vânzare cu amănuntul de a stabili reduceri comerciale pentru produsele producătorilor autohtoni de peste 10%, iar perioada de promovare - de peste 60 de zile. La fel, socialiștii o critică pe Maia Sandu pentru că aceasta nu a semnat Legea cu privire la Guvern, prin care s-a împuternicit Cabinetul de Miniștri cu unele atribuții suplimentare în contextul dizolvării Parlamentului pentru încheierea tratatelor internaționale. Este vorba despre asistență financiară pentru implementarea programelor de infrastructură, sprijin tehnic și material, inclusiv pentru localitățile rurale, centre raionale și școli, grădinițe, instituții medicale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

91
Tagurile:
fracțiunea PSRM, deputați PSRM, liderul PSRM, PSRM
Maria Zaharova

Zaharova, răspuns ironic după incidentul din Marea Neagră

4
Maria Zaharova le-a dat britanicilor și comunității internaționale un răspuns excepțional în legătură cu incidentul din Marea Neagră, folosind… ”materialul clientului”!

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. Purtătorul de cuvânt a MAE rus Maria Zaharova a dat un răspuns excepțional la reacțiile oficialilor NATO și britanici după incidentul din Marea Neagră, în care o navă de război britanică a fost obligată să părăsească apele teritoriale rusești.

Conform autorităților ruse, nava britanică nu a răspuns apelurilor autorităților ruse, care au tras focuri de avertisment.

Maria Zaharova
© Sputnik / Foreign Ministry of the Russian Federation

Maria Zaharova dă cel mai inteligent răspuns, folosind chiar „materialul clientului”. În acest sens, ambasadoarea reproduce ”trei știri, una mai frumoasă decât cealaltă”, care scot la iveală falsitatea reacțiilor britanice.

Știrea nr. 1: ”Departamentul britanic al Apărării a descris rapoartele despre focuri de avertizare asupra navei sale care pătrundeau în apele teritoriale ale Crimeii drept „dezinformare rusească””, scrie Zaharova.

Știrea nr. 2: ”Un jurnalist de la BBC, aflat la bordul unei nave britanice, a confirmat că nava a intrat în mod deliberat în apele teritoriale rusești”, consemnează Maria Zaharova, punctând că jurnalistul ”a mai menționat că „aproximativ 20” de avioane rusești au survolat nava și că a auzit focuri de avertizare”.

Știrea nr. 3: ”Ambasada Marii Britanii a spus că „nu s-au tras focuri de armă asupra distrugătorului Defender. Nava Marinei Regale a făcut o trecere pașnică prin apele teritoriale ale Ucrainei în conformitate cu dreptul internațional. Descrierea acestor evenimente de partea rusă este inexactă”, reproduce Zaharova declarația legației britanice.

Întrebarea vine firesc și devastator: ”Cine minte: ministerul britanic al apărării, jurnalistul britanic al postului TV BBC sau ambasada britanică la Moscova?”.

”Există un răspuns”, scrie ironic Zaharova, ”De data aceasta - Departamentul Britanic al Apărării și Ambasada Britanică”.

De asemenea, Zaharova remarcă ironic -  ”Ei bine, nu pot toate serviciile secrete britanice să înlocuiască „BBC””.

”Londra și-a pierdut manierele. Aș dori să îi sfătuiesc pe partenerii britanici: data viitoare când doriți să ”intrați pașnic”, bateți la ușă”, încheie Maria Zaharova răspunsul său.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4
Tagurile:
britanică, navă, Marea Neagră, incident, Maria Zaharova
Tematic
Maria Zaharova: ”În UE, politica expulzează constant bunul simț”


Загрузка...
Maia Sandu s-a întâlnit cu Ambasadorul Israelului

Maia Sandu s-a întâlnit cu Ambasadorul Israelului: Ce au discutat

60
(reînnoit 20:35 23.06.2021)
Mai multe subiecte de interes social, în special pentru moldovenii din Israel, au fost discutate în cadrul întrevederii șefului statului cu Ambasadorul Israelului în țara noastră.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Negocierile pe marginea mai multor acorduri care se referă la moldovenii aflați la muncă în statul Israel vor fi reluate în scurt timp, precizează serviciul de presă al Președinției.

Într-un comunicat de presă este menționat că subiectul a fost abordat în cadrul întrevederii președintelui Maia Sandu cu Ambasadorul Statului Israel în Republica Moldova, Eliav Belotsercovsky. 

„Am discutat subiectele-cheie de pe agenda bilaterală, printre care reluarea negocierilor pe marginea mai multor acorduri, o parte dintre care se referă la situația conaționalilor noștri aflați la muncă în Israel. La fel, am convenit să valorificăm mai bine potențialul de cooperare comercial-economică a țărilor noastre, în special în agricultură, educație, medicină, turism și sectorul IT. Sunt sectoare în care deja există o cooperare bună între agenții economici din cele două țări”, este precizat în comunicat.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre finalizarea proiectului privind înființarea Muzeului de Istorie a Evreilor, cât și renovarea Cimitirului evreiesc din Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

60


Загрузка...