Maia Sandu

Maia Sandu pleacă la Berlin: Cu cine se va întâlni

70
(reînnoit 13:34 17.05.2021)
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu va întreprinde o vizită de două zile în Republica Federală Germania.

CHIȘINĂU, 17 - Sputnik. Șeful statului Maia Sandu întreprinde o vizită oficială în Republica Federală Germania pe 19 și 20 mai. Potrivit informațiilor oferite de serviciul de presă al Președinției, vizita are loc la invitația președintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, cu care Maia Sandu va avea o întrevedere chiar în prima zi a vizitei.

După întrevedere, cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă. În după amiaza aceleiași zile, președintele va avea o discuție cu cancelarul german Angela Merkel.

Maia Sandu va participa la audieri pe tema Republicii Moldova în Comisia parlamentară pentru Afaceri Externe și în Comisia pentru Afaceri Europene. De asemenea, va avea întrevederi cu deputații mai multor fracțiuni din Bundestag.

Cele mai importante subiecte care vor fi abordate în cadrul vizitei țin de îmbunătățirea relațiilor bilaterale dintre Germania și Republica Moldova, situația politică și de securitate din țară și din regiune, susținerea pentru Republica Moldova în atenuarea consecințelor pandemiei, cooperare economică, îmbunătățirea condițiilor pentru diaspora moldovenească din Germania.

Din delegația oficială care o va însoți pe președintele Maia Sandu în Germania fac parte Cristina Gherasimov, consilier prezidențial în domeniul politicii externe și Veaceslav Negruța, consilier în domeniul economic. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

70
Tagurile:
Zidul Berlinului, Berlin, Maia Sandu
Urnă de vot

Important pentru cei care vor voteze la alegeri în alt loc decât cel de reședință

40
Alegătorii pot solicita certificatul pentru drept de vot până în data de 10 iulie, anunță Comisia Electorală Centrală.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Persoanele care în ziua alegerilor nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau reşedinţă valabilă, pot solicita certificat pentru drept de vot, că să-și poată exercita dreptul constituțional în altă parte.

Acestea pot fi solicitate de la biroul electoral al secţiei de votare unde este arondat conform domiciliului sau reședinței valabile. Certificatul pentru drept de vot va permite alegătorilor să voteze în orice altă secţie de votare de pe teritoriul ţării, pe lista electorală suplimentară, informează Comisia Electorală Centrală.

CEC anunță că certificatul pentru drept de vot se eliberează până în data de 10 iulie 2021 inclusiv. Certificatul pentru drept de vot poate fi eliberat doar la prezentarea actului de identitate care atestă domiciliul sau reședința alegătorului în raza secţiei de votare respective.

În lista finală a candidaților sunt incluși 23 de concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

40
Tagurile:
adeverință cu drept de vot, cetateni cu drept de vot, drept de vot, certificate


Загрузка...
Victor Chironda

Scandal la Primăria Chișinău: Ce nu pot împărți primarul și viceprimarul Capitalei

106
Viceprimarul municipiului Chișinău, Victor Chironda, anunță că va contesta autorizația de demolare a Hotelului Național.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Viceprimarul Capitalei susține că va depune și un demers repetat la Centrul Național Anticorupție, prin care va cere examinarea legalității acțiunilor funcționarilor Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare. Despre aceasta Victor Chironda a scris pe pagina sa de Facebook.

"În pofida sesizărilor mele privind încălcările de procedură și depășirea atribuțiilor de serviciu din partea executorilor, constat că Autorizația de desființare a Hotelului Național totuși a fost emisă. De asemenea, îmi pare rău să constat că primarul Ion Ceban nu a luat nicio măsură pentru suspendarea procesului de autorizare a demolării până la clarificarea situației", a scris Chironda.

Amintim că săptămâna trecută viceprimarul municipiului Chișinău Victor Chironda i-a cerut primarului general Ion Ceban inițierea procedurii de anchetă de serviciu asupra arhitectului-șef al orașului, Svetlana Dogotaru, șefă a Direcţiei Generală Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare, acuzând-o că a falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11.03.2021 și a admis sau a contribuit la încălcarea procedurilor de autorizare a desființării Hotelului Național.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

106
Tagurile:
CNA, demolare, primarie, Chironda
Tematic
Doi chișinăuieni în vârstă de 100 de ani vor primi ajutor material de la Primărie
Ce să faci în weekend în Chișinău: Lista evenimentelor organizate de Primărie
Concurs lansat de Primărie: Câștigătorul va primi 10 mii de lei


Загрузка...
centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo

Trei persoane, răpuse de COVID-19: Câte cazuri noi s-au confirmat

29
(reînnoit 18:36 21.06.2021)
Ministerul Sănătății anunță că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 47 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, iar alte trei persoane au murit.

CHIȘINĂU, 21 iunie - Sputnik. Alte 47 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în țara noastră. Din numărul total de cazuri, patru sunt de import și toate persoanele au venit din Rusia.

În total, în spitalele din țară sunt internați 135 de pacienți, dintre care 45 sunt în stare extrem de gravă, iar 11 sunt intubați. Acasă se tratează 651 de persoane.

Alte 39 de oameni s-au vindecat în ultimele 24 de ore, iar în total de la începutul pandemiei s-au lecuit peste 249 de mii de persoane.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 256 187.

Totodată, alte trei persoane au murit după ce au pierdut lupta cu COVID-19. Este vorba de doi bărbați și o femeie cu vârstele cuprinse între 67 și 69 de ani. Bilanțul deceselor în țara noastră a ajuns la 6 173.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

29
Tagurile:
cazuri, decese, COVID-19
Tematic
Tot mai puține cazuri noi de COVID-19: Datele anunțate de Ministerul Sănătății
Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie să evite asta
COVID-19 în Moldova: Câte cazuri noi s-au confirmat astăzi


Загрузка...