Dumitru Diacov

Dumitru Diacov pleacă din politică? Cui i-a cedat locul de pe lista PDM la alegeri

330
(reînnoit 14:33 15.05.2021)
Președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova a anunțat că i-a cedat locul său pe lista de candidați ai partidului la fotoliile de deputat.

CHIȘINĂU, 15 mai - Sputnik. Dumitru Diacov a scris pe pagina sa de Facebook că îl propune îl locul său pe lista PDM pe președintele raionului Cimișlia, Mihai Olărescu. Astfel, acesta ar urma să ajungă pe poziția a cincea în lista candidaților PDM la funcția de deputat în Parlament.

„L-am propus pe Mihai Olărescu, președintele raionului Cimișlia, în locul meu, nr.5 pe lista candidaților Partidului Democrat la alegerile parlamentare anticipate. Consiliul National Politic a aprobat aceasta propunere. Felicitări, Mihai, succese în alegeri și activitatea de mai departe pentru binele cetățenilor Republicii Moldova!”, a scris Diacov.

Astfel, ar fi de înțeles că Diacov se retrage din lupta pentru un loc în viitorul Parlament. 

Deocamdată, PDM nu a fost la Comisia Electorală Centrală pentru a depune actele pentru alegerile parlamentare anticipate. 

Precizăm că vineri, 14 mai, s-a dat startul înscrierii în cursă a candidaților. Astfel, în prima zi, șase partide și blocuri electorale au mers la CEC să depună actele necesare. Este vorba despre PACE, Congresul Civic, blocul Renato Usatîi, P. Șor, PAS și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor - (PCRM + PSRM). 

Amintim că toți candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie 2021. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai. Săptămâna trecută, Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral din 11 iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

330
Tagurile:
Dumitru Diacov, Alegeri parlamentare anticipate, PDM
Tematic
CEC a cerut o sumă de bani pentru alegeri, Guvernul a oferit - alta: Ce urmează
Ce ”cadouri” așteaptă moldovenii de la politicieni înainte de alegeri - expert
Joe Biden

Ce a declarat Biden după întâlnirea cu Putin

174
După întâlnirea de la Geneva cu Vladimir Putin, care a durat în jur de trei ore și jumătate, Joe Biden a declarat că nu este momentul pentru un alt război rece și că agenda sa nu este împotriva Rusiei.

CHIȘINĂI, 16 iun – Sputnik. Descriind întâlnirea în ansamblu, președintele SUA a arătat că a făcut ceea ce „a venit să facă”, menționând că aceasta a fost realizată într-un mod „pozitiv”, relatează Sputnik.

”Nu au fost adoptate măsuri stridente”, a menționat el. "Unde nu am fost de acord, eu nu am fost de acord, am afirmat unde era cazul. Unde nu a fost el de acord, a spus acest lucru. Dar nu s-a făcut într-o atmosferă exagerată", a explicat Biden.

Oricât de pozitiv ar fi fost summitul de la Geneva, Biden a subliniat că, deși „nu a fost un moment kumbaya”, este „clar că nu e momentul pentru un alt război rece”.

"(Putin) nu vrea (un alt Război Rece), nu cred", a mai spus Biden.

Biden nu este împotriva Rusiei

Joe Biden le-a mai declarat reporterilor după summitul cu Vladimir Putin că agenda administrației sale este orientată către poporul american, subliniind că „nu este împotriva Rusiei”.

I-am spus președintelui Putin că agenda mea nu este împotriva Rusiei sau a altcuiva. Ea este în favoarea poporului american”, a declarat Biden, adăugând că eforturile sale se concentrează asupra combaterii COVID-19, reconstruirii economiei SUA și consolidării legăturilor cu aliații.

„I-am spus, de asemenea, că niciun președinte al Statelor Unite nu ar putea menţine încrederea poporului american dacă acesta nu ar vorbi în apărarea valorilor noastre democratice”, a adăugat Biden, citat de Sputnik News.

„Drepturile omului vor fi întotdeauna pe agendă, i-am mai spus lui (Putin). Nu este vorba doar de a atrage atenţia Rusiei când încalcă drepturile omului, ci de cine suntem. Cum aș putea fi președintele Statelor Unite și să nu vorbesc împotriva încălcării drepturilor omului?”, a adăugat liderul american.

Alte subiecte ale discuţiei, a precizat Buden, au fost Siria, Iranul, Belarusul și eforturile de a împiedica reapariția militanților teroriști în Afganistan, în timp ce trupele americane își continuă retragerea, care se așteaptă să se încheie până la a 20-a comemorare a atacurilor din 11 septembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

174
Tagurile:
Geneva, summit, Biden, Putin
Tematic
Putin și Biden s-au înțeles: Ambasadorii rus și american revin la misiunile diplomatice


Загрузка...

Declarație comună a președinților Putin și Biden după summitul de la Geneva

109
(reînnoit 23:50 16.06.2021)
Liderii celor două țări au anunțat în cadrul unei declarații comune lansarea unui dialog complex privind stabilitatea strategică.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Vladimir Putin și Joe Biden au emis o declarație comună în urma discuțiilor de la Geneva. Ea este consacrată problemelor de stabilitate strategică, comunică RIA Novosti.

„Rusia și Statele Unite au demonstrat că, chiar și în perioade de tensiune, sunt capabili să facă progrese în realizarea obiectivelor comune pentru a asigura previzibilitatea în sfera strategică, pentru a reduce riscurile conflictelor armate și amenințarea unui război nuclear”, este menționat în document.

Drept exemplu al unei astfel de abordări este adusă extinderea recentă a Tratatului START III.

„Astăzi ne reafirmăm aderarea la principiul conform căruia nu pot exista câștigători într-un război nuclear și acesta nu trebuie declanșat niciodată”, se arată în declarația comună.

Liderii celor două țări au anunțat lansarea unui dialog complex privind stabilitatea strategică, care ar trebui să pună bazele viitorului control al înarmărilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

109
Tagurile:
declarație, Biden, Putin
Tematic
Primele declarații ale lui Putin după summit: Cum a apreciat negocierile


Загрузка...
Poliția de Frontieră

Trecerea ilegală a frontierei la Tudora