Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

Blocul PSRM-PCRM a anunțat primii zece candidați de pe listă: Cine sunt ei

658
(reînnoit 14:46 14.05.2021)
Igor Dodon a anunțat cine sunt primii zece candidați ai blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor la fotoliul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Totodată, Dodon a precizat că în aceste clipe blocul electoral se află la CEC și depun actele.

CHIȘINĂU, 14 mai - Sputnik. În cadrul emisiunii de astăzi „Președintele Igor Dodon răspunde”, Dodon a menționat cine sunt primii zece candidați pentru fotoliul de deputat. Mai mult, președintele PSRM a precizat că 41 dintre cei 101 de candidați propuși de blocul electoral sunt femei, așa cum prevede legislația. 

1. Vladimir Voronin

2. Igor Dodon 

3. Zinaida Greceanîi

4. Vlad Batrîncea

5. Oleg Reidman

6. Bogdan Țîrdea

7. Alla Dolință

8. Alla Pilipețcaia 

9. Elena Bodnarenco

10. Alexandru Suhadolschi 

„După cum vedeți în primii zece sunt și patru doamne, dar și sunt trei reprezentanți ai partidului comuniștilor. Așa că mergem și ne înregistrăm astăzi. Suntem primii care venim cu actele la CEC, vor mai fi astăzi și alți concurenți electorali care, cel mai probabil, la sfârșitul zilei vor trage la sorț pentru a-și ști numărul în buletinul de vot”, a declarat Igor Dodon. 

Totodată, în cadrul emisiunii, Dodon a explicat de ce primul pe listă a fost ales Vladimir Voronin și nu Igor Dodon. 

„Părinții m-au învățat că celor cu experiență mai mare trebuie să le oferi posibilitatea să fie primii. Eu cred că domnul Voronin ca cel mai bun președinte din țară. (…) Cel mai bun președinte de țară din 30 de ani de independență a Republicii Moldova a fost Vladimir Voronin. Are o experiență enormă, două mandate de președinte, de aceea considerăm că este corect ca dumnealui să conducă această listă și acest bloc electoral”, a menționat președintele PSRM. 

Precizăm că joi, 13 mai, blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru participare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, constituit de către Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a fost înregistrat de către Comisia Electorală Centrală. Totodată, a fost înregistrat și simbolul electoral al blocului. Simbolul blocului electoral este steaua cu cinci colțuri și secera și ciocanul în centrul acesteia, care va figura și în buletinul de vot.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

658
Tagurile:
PCRM, PSRM, candidați, Igor Dodon
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale

Candidații la funcția de deputat mai au 7 zile pentru a face asta - detalii

40
(reînnoit 17:18 19.06.2021)
Candidații pentru funcția de deputat mai au o săptămână la dispoziție pentru a se răzgândi. În cazul în care vor să facă schimbări în lista candidaților sau vor să se retragă din cursa electorală, o pot face până pe 26 iunie. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Comisia Electorală Centrală anunță că retragerea întregii liste de candidați, înlocuirea unui candidat sau excluderea unui candidat poate fi făcută până pe 26 iunie. Totodată, CEC a precizat că potrivit prevederilor legislației electorale, decizia privind retragerea sau modificarea listei de candidați se adoptă de către formațiunea care a înaintat lista respectivă, cu respectarea cotei minime de reprezentare de 40 la sută pentru ambele sexe.

CEC a menționat că orice candidat independent are dreptul să-și retragă candidatura, dar nu mai târziu decât cu 14 zile înainte de ziua alegerilor.

„După expirarea termenului dat, înregistrarea concurentului electoral poate fi anulată doar de organul electoral care l-a înregistrat, în baza deciziei instanței de judecată, precum și în caz de deces al acestuia sau survenire a condițiilor stabilite de Codul electoral referitoare la interdicțiile de a fi ales”, se menționează în comunicatul de presă al CEC.

În context, CEC a mai precizat că dacă concurentul electoral își retrage candidatura sau înregistrarea este anulată după ce buletinele de vot au fost tipărite, în buletin, în dreptul acestuia, biroul electoral al secției de votare va aplica ștampila cu mențiunea „Retras”.

Precizăm că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

40
Tagurile:
Alegeri parlamentare anticipate, candidați, concurenți electorali, CEC


Загрузка...
Maia Sandu va efectua o vizită oficială în Polonia

O nouă vizită a Maiei Sandu în afara țării: Iată unde pleacă și cu cine se va întâlni

106
(reînnoit 14:19 19.06.2021)
Președintele Republicii Moldova va mai efectua o vizită oficială imediat ce se întoarce din Italia. De această dată, șeful statului va merge în Polonia. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Președinția informează că Maia Sandu urmează să mai efectueze o vizită oficială după ce revine din Italia. Luni, 21 iunie, șeful statului merge în Polonia, la invitația omologului său polonez.

„La Varșovia, Președinta Maia Sandu va avea o întrevedere cu Președintele Poloniei, Andrzej Duda, după care vor avea loc discuții plenare ale delegațiilor celor două state. La finalul întrevederii, cei doi șefi de stat vor face declarații de presă”, se menționează în comunicatul de presă al Președinției. 

În comunicatul de presă se mai precizează că tot luni, 21 iunie, Maia Sandu se va întâlni cu Mareșalul Seimului polon, Elżbieta Witek, și cu Mareșalul Senatului polon, Tomasz Grodzki.

Șeful statului întreprinde o vizită oficială la Roma, în zilele de 18-20 iunie, la invitația omologului său italian. Aceasta este a șasea vizită, efectuată de Maia Sandu în străinătate, de la preluarea mandatului, după cele de la Berlin, Strasbourg, Paris, Bruxelles și Kiev.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

106
Tagurile:
vizită oficială, Polonia, Maia Sandu, președinte
Tematic
Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Senatului Italiei


Загрузка...
Zinaida Gribincea

Momentele dificile pot fi depășite: Sfaturile psihologilor