Victor Juc

Juc: De ce Filat a îndemnat oamenii o susțină pe Sandu

342
De ce a refuzat șeful Partidului Liberal Democrat din Moldova să participe la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie și a demisionat cu un apel pentru susținea Partidului Acțiune și Solidaritate?

CHIȘINĂU, 13 mai - Sputnik. Odinioară partidul numărul unu pro-occidental din Moldova - Partidul Liberal Democrat - refuză să participe la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Acest anunț a fost făcut de fostul lider al formațiunii Vlad Filat.

"Deoarece crearea acestui bloc electoral cu PPDA a eșuat, vom decide că PLDM nu va participa la aceste alegeri. Atitudinea față de PLDM la aceste două întâlniri a fost umilitoare. Cred că PAS va avea șansa să obțină o majoritate în parlament și să nu se plângă de unul sau două procente din voturile pierdute, așa că vom îndemna oamenii să voteze pentru PAS", a spus Vlad Filat la un post de televiziune. 

De ce a îndemnat cunoscutul politician să se voteze pentru PAS - din motive sincere pro-occidentale sau a încercat să stârnească asocieri în rândul electoratului dintre Maia Sandu și propria sa persoană, susținând-o? Vrea să-i întindă un „măr otrăvit” președintelui?

Analistul politic Victor Juc consideră că Vlad Filat și-a păstrat popularitatea în mediul de centru-dreapta. El profită de acest lucru, îndemnând alegătorii să sprijine partidul președintelui Maia Sandu, care poate crea un guvern în susținut de un singur partid, a spus Juc în studioul Sputnik Moldova.

"Apelul lui Filat se pliază cu obiectivele Partidului Acțiune și Solidaritate și cu obiectivele rezonabile ale lui Vlad Filat însuși. Acest lucru este destul de normal. Vedem că partidele atât de mari precum Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor formează și ele un bloc, îndemnând să nu voteze partidele mici, ci să aleagă jucători mari", a conchis expertul.

Victor Juc este convins că în timpul campaniei electorale vom afla din nou că „Patria mamă este în pericol”, că Moldova are nevoie de un curs spre Europa sau de apropiere de Federația Rusă etc. Adică, populația continuă să voteze nu pentru politicieni, ci pentru orientarea lor geopolitică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

342
Tagurile:
susținere, Maia Sandu, Vlad Filat, Victor Juc
Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (200)
Tematic
Victor Juc: La ce putem să ne așteptăm astăzi de la politicienii moldoveni
Vladimir Putin

Cum au apreciat britanicii reacția lui Putin la declarația scandaloasă a lui Biden

257
(reînnoit 08:28 13.06.2021)
Britanicii au apreciat răspunsul lui Putin cu privire la declarația scandaloasă a președintelui SUA împotriva sa.

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. Cititorii Daily Mail au comentat interviul lui Vladimir Putin acordat postul american de televiziune NBC.

În timpul discuției cu  moderatorul, președintele rus a menționat că nu a fost surprins de declarația scandaloasă a lui Joe Biden împotriva sa și că deja s-a obișnuit cu atacurile din toate părțile.

"Îmi place modul în care Putin a râs de Obama, iar acum râde de Biden. Ei doar îl amuză. Lui nu-i pasă ce crede Biden și, la drept vorbind, nuci restul lumii ”- a declarat utilizatorul cu numele de Facts Not Optional.

"Putin nu tolerează insultele și își apără țara, liderii noștri ar putea învăța de la el", a spus smithp1.

"Biden este un bătrân incoerent luat derâdere, nu poate critica pe nimeni", a menționat UkiwiK.

"Eu îl cred pe Putin. Biden este un mincinos fără suflet. Se pare că face în mod liber afirmații șocante, dar de fapt nu poate formula nici măcar o frază", a scris Having my say.

”Putin este un om deștept și își alege cu grijă cuvintele, spre deosebire de Biden și cei de genul său”, au rezumat utilizatorii.

În martie, președintele SUA a răspuns afirmativ la întrebarea dacă îl considerat pe Putin ucigaș și a amenințat Moscova cu răzbunare pentru intervenția în alegeri. Liderul rus, la rândul său, i-a urat sănătatea omologului american.

Comentând afirmațiile lui Biden, Putin i-a urat sănătate și și-a amintit vorba din copilărie: “Cine zice, acela este”. El a menționat că nu este o simplă glumă, ci o expresie cu sens. Potrivit lui, în istoria fiecărui popor și fiecărui stat există multe evenimente grave, dramatice și sângeroase și “atunci când îi apreciem pe mulți oameni sau când apreciem alte state, popoare, întotdeauna privim ca într-o oglindă”, “întotdeauna ne vedem pe noi înșine”, “întotdeauna proiectăm pe altă persoană ceea ce reprezintă în esență”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

257
Tagurile:
Biden, Putin, britanici
Tematic
Putin a explicat care este deosebirea dintre Biden și Trump


Загрузка...
Dezbateri Donald Trump și Joe Biden

Putin a explicat care este deosebirea dintre Biden și Trump

301
(reînnoit 22:15 12.06.2021)
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a vorbit despre deosebirile dintre Joe Biden și Donald Trump.

CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik.  Președintele rus Vladimir Putin a declarat într-un interviu pentru postul american de televiziune NBC că actualul președinte american Joe Biden este radical diferit de predecesorul său, Donald Trump.

Potrivit postului TV, Putin a spus că Biden "este radical diferit de Trump, deoarece președintele Biden este un politician de carieră. El și-a petrecut aproape întreaga viață de om matur în politică".

Comparându-l pe Biden cu predecesorul său Donald Trump, Putin a menționat că „este o persoană complet diferită, există avantaje și dezavantaje în acest sens, dar sper că nu vor exista acțiuni impulsive din partea actualului președinte”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

301
Tagurile:
Biden, Trump, Putin
Tematic
Putin a comentat declarația scandaloasă a lui Biden la adresa sa


Загрузка...
Maratonul vaccinării

Maratonul „De la student la student”: Mii de oameni vaccinați