Maia Sandu

Maia Sandu s-a întâlnit cu Wendy Morton: Ce au discutat

90
Subiecte legate de lupta cu corupția, situația social-politică din țară, dar și evoluția relațiilor moldo-britanice au fost discutate de președintele Maia Sandu cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton.

CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Un proiect de consultanță anticorupție pe lângă Președinție va fi implementat cu susținerea Guvernului Britanic, anunță președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după întrevederea cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton. Potrivit șefului statului, experții contractați în cadrul acestui proiect vor oferi consultanță tehnică pentru realizarea mandatului său în domeniul anticorupție și reforma justiției.

„Cu sprijinul partenerilor de dezvoltare ai țării noastre vom continua lupta în domeniul corupției și vom construi o justiție corectă și independentă în care oamenii pot avea încredere”, a precizat Maia Sandu. 

Președintele spune că a reiterat intenția autorităților de la Chișinău de a valorifica oportunitățile Acordului de Parteneriat Strategic, Comerț și Cooperare semnat între Republica Moldova și Regatul Unit în decembrie 2020. Mai Sandu mai spune că acest Acord nu a fost deocamdată ratificat din cauza lipsei unei majorități parlamentare 

„Acest document stabilește un cadru nou al relațiilor bilaterale, dar și crearea de dialog politic și strategic la nivel înalt pe care dorim să le extindem și aprofundăm în anii ce urmează, realizând proiecte ce vor îmbunătăți atât viața cetățenilor cât și poziționarea țării noastre pe arena internațională”, a mai spus Maia Sandu. 

Șeful statului a menționat că este importantă și esențială consolidarea relațiilor dintre țările noastre având în vedere numărul semnificativ de concetățeni moldoveni stabiliți în Regatul Unit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

90
Tagurile:
anticorupție, Corupția, Maia Sandu, Sandu
Tematic
Întâlnire importantă la Guvern: Ce a discutat premierul interimar cu Wendy Morton
CEC îi convoacă pe toți concurenții electorali

Ultima oră: CEC îi convoacă pe toți concurenții electorali - iată motivul

473
Comisia Electorală Centrală îi invită luni pe candidații la funcția de deputat - iată care este prilejul pentru a-i aduna pe toți concurenții. 

CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. CEC anunță că mâine, 21 iunie, concurenții electorali sau reprezentanții acestora sunt așteptați la sediul instituției pentru a confirma prin semnătură veridicitatea conținutului din buletinul de vot.

Astfel, aceștia sunt invitați începând cu ora 10:00 și până la 11:00, pe strada Vasile Alecsandri, nr.119, etajul 3.

Amintim că sâmbătă, Comisia Electorală Centrală a anunțat că retragerea întregii liste de candidați, înlocuirea unui candidat sau excluderea unui candidat poate fi făcută până pe 26 iunie. 

Precizăm că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

473
Tagurile:
alegeri parlamentare anticipate, concurenți electorali, CEC
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021
Tematic
CEC a publicat lista finală a candidaților la scrutinul din 11 iulie: Detalii
CEC a atacat la CSJ decizia Curții de Apel cu privire la secțiile de votare peste hotare


Загрузка...
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale

Candidații la funcția de deputat mai au 7 zile pentru a face asta - detalii

57
(reînnoit 17:18 19.06.2021)
Candidații pentru funcția de deputat mai au o săptămână la dispoziție pentru a se răzgândi. În cazul în care vor să facă schimbări în lista candidaților sau vor să se retragă din cursa electorală, o pot face până pe 26 iunie. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Comisia Electorală Centrală anunță că retragerea întregii liste de candidați, înlocuirea unui candidat sau excluderea unui candidat poate fi făcută până pe 26 iunie. Totodată, CEC a precizat că potrivit prevederilor legislației electorale, decizia privind retragerea sau modificarea listei de candidați se adoptă de către formațiunea care a înaintat lista respectivă, cu respectarea cotei minime de reprezentare de 40 la sută pentru ambele sexe.

CEC a menționat că orice candidat independent are dreptul să-și retragă candidatura, dar nu mai târziu decât cu 14 zile înainte de ziua alegerilor.

„După expirarea termenului dat, înregistrarea concurentului electoral poate fi anulată doar de organul electoral care l-a înregistrat, în baza deciziei instanței de judecată, precum și în caz de deces al acestuia sau survenire a condițiilor stabilite de Codul electoral referitoare la interdicțiile de a fi ales”, se menționează în comunicatul de presă al CEC.

În context, CEC a mai precizat că dacă concurentul electoral își retrage candidatura sau înregistrarea este anulată după ce buletinele de vot au fost tipărite, în buletin, în dreptul acestuia, biroul electoral al secției de votare va aplica ștampila cu mențiunea „Retras”.

Precizăm că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

57
Tagurile:
Alegeri parlamentare anticipate, candidați, concurenți electorali, CEC


Загрузка...
Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie să evite asta

Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie evite asta