Vladimir Voronin

Vladimir Voronin a avut astăzi o întâlnire cu Igor Dodon: Ce au discutat

280
(reînnoit 20:47 11.05.2021)
Președintele PCRM, Vladimir Voronin, și cel al PSRM, Igor Dodon, au avut astăzi o întâlnire personală. Cei doi lideri de partide au discutat despre crearea unui bloc PSRM-PCRM pentru a merge împreună la scrutinul din 11 iulie.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Socialistul Vlad Batrîncea a anunțat pe pagina sa de Facebook că astăzi Igor Dodon și Vladimir Voronin au avut o întâlnire personală. Cei doi lideri de partide au analizat cum vor merge la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. 

"Există un acord reciproc cu privire la crearea blocului comun PSRM-PCRM. Urmează coordonarea problemelor de cadre, organizaționale și juridice. Mâine, la ora 11:00, va avea loc o ședință a Consiliului Republican al PSRM, unde socialiștii vor lua o decizie definitivă", afirmă Batrîncea.

Anterior, Partidul Socialiștilor a adresat o scrisoare oficială președintelui PCRM, Vladimir Voronin, cu propunerea de a crea un bloc electoral comun pentru alegerile anticipate din 11 iulie. Astăzi, Comitetul Central al PCRM a acceptat să negocieze crearea blocului cu socialiștii, iar acum urmează să se treacă de la formatul consultărilor la cel al negocierilor.

"Dacă se va ajunge la un numitor comun în cadrul tratativelor, va fi anunțată ulterior crearea blocului pentru alegerile anticipate", a precizat Elena Botnarenco, membrul PCRM pentru Sputnik Moldova. 

Înalta Curte a stabilit că hotărârea privind instituirea stării de urgență de către Parlament este neconstituțională. În urma acestei decizii, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a stabilit că în data de 11 iulie vor avea loc alegerile parlamentare anticipate. La sfârșitul lunii aprilie, Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea scrutinului. În acest sens, au fost estimate ca fiind necesare 125 046,7 mii de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

280
Tagurile:
igor Dodo, Vladimir Voronin, Voronin
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (54)
Tematic
PCRM este gata să creeze unui bloc comun cu PSRM pentru anticipate

Surse media: Țările G7 și-au declarat interesul pentru relații stabile cu Rusia

35
În urma summitului de trei zile al liderilor țărilor G7 a fost publicat un comunicat oficial, al cărui conținut este citat de presa internațională.

CHIȘINĂU, 13 iunie - Sputnik. Țările din grupul G7 și-au declarat interesul pentru relații stabile și previzibile cu Rusia. Despre aceasta scrie RIA Novosti , citând Bloomberg, care face referire la comunicatul ajuns la dispoziția sa.

”Reiterăm interesul nostru pentru relații stabile și previzibile cu Rusia și vom continua să acționăm acolo unde există zone de interes comun”, este menționat în declarație.

În afară de aceasta, în comunicat este spus că liderii țărilor G7, în urma summitului, au solicitat desfășurarea unei investigații transparente în China privind cauzele apariției coronavirusului COVID-19.

În comunicat este precizat de asemenea că G7 sprijină formatul normand al negocierilor cu privire la Ucraina, în scopul implementării depline a acordurilor de la Minsk.

În afară de aceasta, liderii G7 susțin desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de vară la Tokyo în vara acestui an, în condiții de pandemie.
„Ne reafirmăm sprijinul pentru desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo într-un mod sigur, ca simbol al unității globale în depășirea COVID-19”, este menționa în comunicat.

Liderii G7 au decis de asemenea să livreze  țărilor în curs de dezvoltare 2,3 miliarde de doze de vaccin împotriva coronavirusului, până la sfârșitul anului 2022. Despre aceasta a anunțat cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul unei conferințe de presă după summit.

Ea a declarat de asemenea că producerea vaccinurilor împotriva infecției cu coronavirus ar trebui să înceapă și în Africa.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

35
Tagurile:
Rusia, relații, declarație, summit, G7
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7
UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest


Загрузка...

UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest

15
(reînnoit 18:15 13.06.2021)
Activiștii de mediu din mișcarea Extinction Rebellion s-au deghizat în liderii ţărilor G7 la un protest desfășurat ieri în Falmouth, în timpul celei de-a doua zile a summit-ului.

Activiștii au fost văzuți trecându-și unul altuia și lovind o găleată a ”acțiunii climatice” subliniind ceea ce ei consideră ca fiind o lipsă de acțiune pentru soluţionarea crizei climatice.

Protestatarii au cerut ca guvernele, corporațiile și mass media să acorde mai multă atenție crizei climatice și să înceteze ceea ce ei văd ca fiind un fel de ”spălare verde” a urgenței ecologice.

Cel de al 47-lea summit al liderilor G7 a demarat vineri și trebuie să se încheie astăzi, președintele SUA a efectuat cu această ocazie prima sa vizită internațională de la ocuparea funcției în luna ianuarie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

15
Tagurile:
protet, Summit G7, UK, Marea Britanie
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7


Загрузка...
Mijlocașul danez Christian Eriksen

Antrenorul danezilor a dezvăluit ce i s-a întâmplat lui Eriksen