Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

Dodon spune dacă va merge sau nu PSRM în bloc electoral cu PCRM

296
(reînnoit 10:08 07.05.2021)
Liderul PSRM Igor Dodon informează că a semnat și transmis o scrisoare oficială pe numele liderului PCRM, Vladimir Voronim, cu propunerea de a crea un bloc electoral.

CHIȘINĂU, 7 mai - Sputnik. Partidul Socialiștilor va crea un bloc electoral cu Partidul Comuniștilor. O scrisoare oficială cu propunerea de a crea acest bloc a fost transmisă de PSRM liderului PCRM, a anunțat Igor Dodon într-o transmisiune live. 

„Țara este în pericol, de aceea toți patrioții adevărați, toți stataliștii, trebuie să ne unim eforturile pentru apărarea Republicii Moldova. Trebuie să lăsăm tot ce a fost în trecut și să punem interesele statului și ale cetățenilor înainte de toate”, a precizat Dodon. 

Potrivit lui, cea mai bună echipă de guvernarea a Republicii Moldova a fost până în 2009, când președintele țării era Vladimir Voronin, iar prim-ministru, Zinaida Greceanîi.

„De ce să nu reunificăm această echipă și să mergem mai departe”, a mai spus Igor Dodon.

Liderul Socialiștilor anunță că săptămâna viitoare PSRM va merge la Comisia Electorală Centrală pentru a se înregistra în calitate de candidat pentru scrutinul din 11 iulie, fie într-un bloc electoral cu comuniștii, fie singuri.  

Amintim, Comitetul Politic al PCRM a luat decizia de a iniția discuții cu socialiștii în vederea formării unui bloc electoral. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

296
Tagurile:
fractiunea PSRM, PSRM, reactia lui Dodon, Dodon
Tematic
Vom avea sau nu alegeri anticipate pe 11 iulie: Declarație
CEC se pronunță asupra ce partide au dreptul să participe la alegerile din 11 iulie
Maia Sandu

Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Poloniei și mareșalii

32
(reînnoit 12:27 21.06.2021)
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu președintele Republicii Polone, Andrzej Duda.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Polonia a reconfirat disponibiitatea de a sprijini Republica Moldova în soluționarea mai multor probleme, inclusiv ce ține de integritatea teritorială a țării noastre în granițele recunoscute pe plan internațional. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele Poloniei, Andrzej Duda, după întrevederea cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. 

„Vom sprijini Republica Moldova în toate activitățile care vor contribui la această integritate, care la rândul său va duce la o situație stabilă în țară, iar Republica Moldova ar putea deveni o țară mai puternică”, a declarat președintele polonez. 

Andrej Duda mai spune că Polonia este pregătită să sprijine Republica Moldova în toate procesele democratice, dar și pe acei politicieni care își doresc colaborarea cu alte state ale Uniunii Europene. 

La rândul său, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că își doreșt ca relațiile de colaborare dintre cele două state să continue în beneficiul cetățenilor ambelor țări. 

"Prețuim mult relațiile dintre Polonia și țara noastră, relații care au o istorie bogată. Moldova a ales să ia calea europeană. Colaborarea țării noastre cu Polonia în vederea modernizării Moldovei și avansării țării noastre pe calea integrării europene este foarte importantă pentru noi", a declarat Sandu.

De precizat, Mai Sandu întreprinde o vizită oficială în Polonia. Tot astăzi, Maia Sandu s-at întâlnit cu mareșalul Seimului polon, Elżbieta Witek, și cu mareșalul Senatului polon, Tomasz Grodzki.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

32
Tagurile:
mesajul presedintelui, presedinte, fost presedinte, Maia Sandu


Загрузка...
Petru Jardan la ședința plenară din 22 martie 2021

Un deputat, pe banca acuzaților - Procurorii spun câte milioane ar fi delapidat

81
(reînnoit 12:47 21.06.2021)
Procuratura Generală anunță că doi foști factori de decizie din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, dintre care unul actual deputat, au fost trimiși în judecată în dosarul concesionării întreprinderii de stat.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Deputatul Petru Jardan, ex-director general interimar al Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, împreună cu fostul director al departamentului financiar-administrativ al aceleiași instituții vor compărea pe banca acuzaților, anunță Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

Procuratura Anticorupție a anunțat finalizarea urmăririi penale și trimiterea în judecată a cauzei penale în care cei doi sunt învinuiți de ”abuz de serviciu” în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

Mai exact, cei doi sunt acuzați că, începând cu 24 decembrie 2013, ar fi acționat de comun și cu intenție în vederea tăinuirii și nerespectării de către întreprindere a primelor de asigurare achitate unei companii de asigurări, prin neluarea la evidență contabilă a acordul adițional la contractul de bază, prejudiciind întreprinderea de stat cu aproximativ 3,7 milioane de lei.

Ambii inculpați pledează nevinovați și sunt cercetați în libertate.

Procurorii amintesc că acum trei luni, la cererea procurorului general, Legislativul i-a ridicat imunitatea parlamentară deputatului, iar pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii, procurorii au instituit sechestre pe bunurile acestuia estimate la peste 2,6 milioane de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

81
Tagurile:
Aeroportul Internațional Chișinău, Petru Jardan, Jardan, deputat


Загрузка...
Микрофон в студии радио Sputnik

Ce trebuie facă creștinii de Ziua Sfântului Duh