Valeri Kuzmin

Dezbatere extraordinară despre România și Rusia: Jurnalist în dialog cu Valerii Kuzmin

168
(reînnoit 15:21 06.05.2021)
Adrian Severin, Cristian Diaconescu, Cozmin Gușă, Petrișor Peiu și Răzvan Savaliuc au comentat și completat dialogul ambasadorului Valerii Kuzmin cu Mădălin Ionescu, într-o emisiune despre relația României cu Rusia.

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. Cunoscutul realizator TV Mădălin Ionescu a avut curajul de a realiza un interviu cu ambasadorul Rusiei, dr. Valery Kuzmin. Spun ”curajul”, pentru că suntem într-o perioadă în care dacă te referi la Rusia altfel decât critic sau chiar acuzator ești imediat atacat de o mulțime de publicații și de influenceri agresivi – așa zis ”pro-occidentali”.

Ei bine, televiziunea ”Metropola”, de care ține emisiunea „Mădălin Ionescu Show” a avut temeritatea de a încerca o formulă complexă, invitând nu mai puțin de cinci comentatori de elită pentru a analiza cele spuse de ambasadorul rus, dar și pentru a dezbate pe tema relației româno-ruse.

Astfel, la emisiune au participat foștii miniștrii de Externe Adrian Severin și Cristian Diaconescu, fostul deputat și secretar general PSD geopoliticianul Cozmin Gușă, profesorul Petrișor Peiu, fost secretar de stat la Economie și Investiții străine, consilier al premierilor Radu Vasile și Adrian Năstase – și nu în ultimul rând cunoscutul jurnalist de investigații Răzvan Savaliuc, fondatorul grupului de presă ”Lumea Justiției”.

A rezultat o dezbatere de excepție, de înalt nivel, într-un spirit constructiv – chiar dacă opiniile și abordările au fost de multe ori diferite.

Emisiunea „Mădălin Ionescu Show”
Emisiunea „Mădălin Ionescu Show”

”Valery Kuzmin nu ocolește niciuna din temele importante pentru români și... dacă va așteptați sa urmăriți răspunsuri spectaculoase la întrebările adresate, ei bine ... chiar așa va fi”, a transmis în deschidere Mădălin Ionescu.  

Apreciatul realizator TV e abordat teme fierbinți precum – ”Cât de deteriorate sunt relațiile României cu Rusia”, dacă există riscul unui război, ”ce părere are marea putere răsăriteană despre o eventuala unire a țării noastre cu Republica Moldova”.

”Despre restituirea tezaurului, ce afaceri ar vrea Rusia sa facă cu România, ce părere are ambasadorul Rusiei despre vaccinurile anti - COVID și de ce crede ca vaccinul rusesc e mai bun, cum comentează afirmațiile recente ale ministrului roman de externe – iată câteva dintre temele discutate într-o emisiune de excepție – a cărei înregistrare o puteți urmări mai jos.

O precizare: în emisiunea cu invitați nu a fost prezentat interviul integral cu Valery Kuzmin – ci numai fragmente. Interviu integral va fi transmis de Metropola TV sâmbătă, 8 mai, de la ora 19.

De asemenea, Sputnik va publica dialogul cu ambasadorul rus luni, 10 mai.

Aici puteți urmări înregistrarea emisiunii – așa cum spuneam, o realizare jurnalistică de excepție – și poate cea mai bună emisiune dedicată relației româno-ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

168
Tagurile:
România, Rusia, relații
Tematic
Un film românesc a obținut marele premiu la Moscova
Ioan Aurel Pop - o lecție românească în locul ”înrăirii prin corectitudinea politică”

UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest

7
(reînnoit 18:15 13.06.2021)
Activiștii de mediu din mișcarea Extinction Rebellion s-au deghizat în liderii ţărilor G7 la un protest desfășurat ieri în Falmouth, în timpul celei de-a doua zile a summit-ului.

Activiștii au fost văzuți trecându-și unul altuia și lovind o găleată a ”acțiunii climatice” subliniind ceea ce ei consideră ca fiind o lipsă de acțiune pentru soluţionarea crizei climatice.

Protestatarii au cerut ca guvernele, corporațiile și mass media să acorde mai multă atenție crizei climatice și să înceteze ceea ce ei văd ca fiind un fel de ”spălare verde” a urgenței ecologice.

Cel de al 47-lea summit al liderilor G7 a demarat vineri și trebuie să se încheie astăzi, președintele SUA a efectuat cu această ocazie prima sa vizită internațională de la ocuparea funcției în luna ianuarie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

7
Tagurile:
protet, Summit G7, UK, Marea Britanie
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7


Загрузка...
Comemorarea victimelor deportărilor staliniste

Autoritățile au comemorat victimele deportărilor staliniste

45
(reînnoit 13:45 13.06.2021)
Șeful statului, Maia Sandu, și prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi au participat la evenimentul de comemorare a victimelor primului val de deportări staliniste.

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, au participat la evenimentul de comemorare a 80 de ani de la primul val de deportări staliniste din 13 iunie 1941. Ei au depus flori la Monumentul Deținuților Politici din scuarul Gării Feroviare.

Premierul a precizat că aceste evenimente din istoria națiunii noastre trebuie să fie incluse în curriculele de studii, pentru ca istoria să rămână vie și să nu mai aibă șansa de a se repeta.

„Peste o sută de mii de moldoveni, în repetate valuri, au fost ridicați și duși în gulagurile bolșevicilor. Această filă a istoriei noastre trebuie să rămână vie în permanență”, a menționat în cadrul evenimentului prim-ministrul interimar. 

Ciocoi a făcut un apel către societate îndemnând „să aibă curajul de a opune rezistență oricăror administrații care cad în autocratism și să ne apărăm cu demnitate libertatea și democrația, care sunt elementele absolut necesare pentru un viitor liber și prosper al țării noastre”.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că munca istoricilor, a asociațiilor de profil, a rudelor și urmașilor celor care au trecut prin calvarul deportărilor este foarte importantă.

„E de datoria noastră să păstrăm vie memoria și să transmitem această memorie noilor generații. E de datoria noastră să educăm tinerii în spiritul valorilor democratice, al respectului reciproc și al curajului de a-și apăra drepturile în fața oricăror impulsuri totalitare. E important să ținem minte că libertatea de care ne bucurăm astăzi ne-a costat zeci şi sute de mii de vieţi şi destine frânte. Libertatea este un dar, pe care l-am plătit scump, de aceea, trebuie să o păstrăm cu sfinţenie. Doar preţuind libertatea, putem să ne tămăduim rănile trecutului şi să mergem mai puternici într-un viitor pașnic, prosper și european”, a precizat Maia Sandu.

Premierul în exercițiu a venit cu recomandarea ca până la 27 august 2021, când Republica Moldova va marca 30 de ani de independență, să fie încrustate numele tuturor victimelor deportărilor staliniste pe monumentul respectiv.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

45
Tagurile:
Premier, premiera, deportări staliniste, Deportări
Tematic
Sandu, Greceanîi și Ciocoi, la comemorarea eroilor de la Nistru


Загрузка...