Igor Dodon

Dodon: Moldova ar putea ajunge într-o situație dificilă și periculoasă de haos

142
Dacă Înalta Curte va decide anularea stării de urgență, iar președintele va semna decretul de dizolvare a Parlamentului, Moldova ar putea ajunge într-o situație dificilă și periculoasă de haos, susține fostul președinte al țării Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. În cazul în care Curtea Constituțională anulează starea de urgență, iar președintele țării semnează decretul de dizolvare a Parlamentului, atunci țara rămâne fără guvernare, iar acest lucru va duce la o situație complicată, susține Igor Dodon.

Fostul președinte a declarat în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune că în acest caz țara va fi aruncată într-o criză fără precedent, iar în situații de urgență nu va exista un organ competent care să poată lua decizii.

„Ce se întâmplă dacă Sandu semnează decretul privind dizolvarea parlamentului? Va exista o situație foarte interesantă în țară, care nu s-a mai întâmplat cel puțin în ultimii 20 de ani. Nu pot spune cu siguranță despre anii 90(...) Republica Moldova rămâne fără un Parlament funcțional, dar și fără un Guvern cu drepturi depline. Nu a fost așa situație în istoria țării. Dar ce se va întâmpla dacă brusc va crește numărul persoanelor infectate de COVID? Cine va purta răspundere? Președintele? El nu poate să aprobe legi, să aloce bani”, a menționat Igor Dodon.

Ce spune Dodon despre decizia Curții Constituționale - Liderul PSRM a făcut un apel>>>

Totodată, Dodon susține că, în cazul în care Curtea Constituțională va recunoaște drept neconstituțională decizia Parlamentului de a institui starea de urgență, atunci și hotărârile deputaților luate în acest sens, pentru a susține cetățenii și oamenii de afaceri, vor fi anulate. 

„Vor fi anulate mai multe hotărâri de Guvern. De exemplu, se va anula compensarea în proporții de 100% a medicamentelor pentru tratarea COVID-19. Se va anula subvenționarea dobânzilor la credit pentru mediul de afaceri. Astfel de măsuri sunt foarte multe”, a precizat Dodon. 

Totodată, una dintre deciziile care ar putea fi anulată odată cu starea de urgență este și achitarea facturilor la lumină de către stat pentru o perioadă de două luni, a mai adăugat fostul președinte. 

În data de 31 martie, Parlamentul a instituit starea de urgență pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai.

Precizăm că miercuri, 28 aprilie, Înalta Curte va examina constituționalitatea hotărârii Guvernului prin care s-a propus instituirea stării de urgență și a hotărârii Parlamentului prin care această stare de urgență a fost decretată. Sesizarea către Curtea Constituțională a fost depusă de către deputații Ocavian Țîcu și Sergiu Litvinenco.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

142
Tagurile:
Dizolvarea Parlamentului, Curtea Constituțională, stare de urgență, Igor Dodon
Tematic
Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra mandatului Domnicăi Manole
Expert: De ce deputații PSRM și "Șor" au vrut să schimbe componența CC

Două nave NATO au intrat în apele Mării Negre

101
Două nave militare ale NATO, dotate cu rachete ghidate, au pătruns în Marea Neagră. Forțele navale rusești sunt cu ochii pe ele.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Două nave militare NATO, înarmate cu rachete ghidate, au intrat luni în Marea Neagră și se află în vizorul forțelor flotei rusești.

Despre aceasta anunță RIA Novosti, cu referire la reprezentanții Centrului Național de Control al Apărării.

“Forțele și mijloacele flotei de la Marea Neagră au purces la monitorizarea acțiunilor distrugătorului cu rachete ghidate Defender, al forțelor navale britanice, și fregatei Everton a forțelor navale ale Olandei, care au intrat pe 14 iunie 2021 în bazinul Mării Negre”, a declarat Centrul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

101
Tagurile:
Marea Neagră, nave, NATO
Tematic
Politolog rus, despre intrarea navelor NATO în Marea Neagră - detalii


Загрузка...

Măsuri sporite de securitate în ajunul summitului NATO la Bruxelles - Video

13
(reînnoit 15:44 14.06.2021)
Sârmă ghimpată și un impunător de reprezentanți ai forțelor de ordine au putut fi văzuți în capitalei Belgiei, Bruxelles, în timpul pregătirilor pentru primul summit NATO cu prezență fizică de la începutul pandemiei.

Imaginile video surprind situația de la consulatul SUA, sediul Comisiei Europene și de la un hotel în care este cazat personalul diplomatic și de securitate.

Stoltenberg a dezvăluit principalele subiecte ale summitului NATO>>>

Summitul liderilor statelor membre ale NATO are loc luni, la Bruxelles. Prezidat de secretarul general NATO, Jens Stoltenberg,  summitul va marca cea de-a 31-a reuniune formală a șefilor de stat și șefilor guvernelor țărilor NATO și primul summit pe viu de la începutul pandemiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

13
Tagurile:
Bruxelles, NATO, summit
Tematic
Ce spune Putin despre divizarea oamenilor, Ucraina și NATO


Загрузка...
Vin

Incredibil: O minoră de 13 ani a ajuns la spital după ce s-a intoxicat cu alcool

0
O minoră de 13 ani a ajuns la spital după ce a suferit o intoxicație alcoolică. Ea a băut vin împreună cu prietena sa la care a mers în ospeție. 

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Poliția din regiunea transnistreană informează despre un cazul unei minore de 13 ani, din Slobozia, care s-a intoxicat cu alcool.

Potrivit oamenilor legii, în seara de 9 iunie fata a mers în ospeție la o colegă de-a sa de clasă. Cele două minore au luat cina împreună și au consumat vin, în timp ce nimeni dintre adulți nu era acasă. Ulterior, ea s-a întors acasă, unde i-a stat rău, iar părinții au chemat ambulanța.

Adolescenta a fost internată în spital pentru o zi, timp în care i s-au făcut mai multe proceduri medicale. Poliția din regiunea transnistreană cercetează cazul, iar părinții ambelor minore urmează să fie trase la răspundere administrativă pentru educația necorespunzătoare a fiicelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
spital, minoră, alcool, intoxicație


Загрузка...