Domnica Manole

Domnica Manole va participa la ședința la care se examinează soarta mandatului său

104
(reînnoit 09:35 27.04.2021)
Domnica Manole va participa la ședința la care se examinează soarta mandatului său. Reprezentantul Parlamentului a cerut ca Manole să fie recuzată din funcție, motivând că se va examina o sesizare în care este vizată direct.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. În cadrul ședinței Curții Constituționale, la care magistrații urmează să se pronunțe asupra constituționalității privind retragerea Domnicăi Manole din funcția de judecător al Înaltei Curți, dar și hotărârea deputaților privind numirea unui alt magistrat - Boris Lupașcu, reprezentantul Parlamentului a solicitat să fie recuzat președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, de la examinare. 

"Solicităm recuzarea președintelui Curții Constituționale, întrucât urmează să se pronunțe în cazul unei decizii care îl vizează", a precizat Lilian Enciu, reprezentantul Parlamentului. 

Deputații PAS și PPDA nu au susținut însă solicitarea reprezentantului Parlamentului.

"Este o interpretare personală, iar prin urmare cererea nu poate fi acceptată. Dacă era vizat orice alt judecător din complet, oricum acest judecător ar fi putut participa la examinarea acestei spețe", a spus Sergiu Litvinenco, deputat PAS. 

Magistrații Curții Constituționale, fără prezența Domnicăi Manole, au mers ulterior în sala de deliberare și au analizat solicitarea. Peste aproape jumătate de oră aceștia s-au pronunțat: 

"Curtea Constituțională a respins demersul reprezentantului Parlamentului. Astfel, Domnica Manole va participa la examinare", a declarat Liuba Șova, magistrat al Curții Constituționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

104
Tagurile:
Domnica Manole, curtea constituţională
Tematic
CC examinează constituționalitatea revocării mandatului Domnicăi Manole
CCM va examina hotărârile deputaților privind retragerea mandatului Domnicăi Manole
Imagine din arhivă

Întâlnire între ambasadorul SUA și conducerea CEC în prag de alegeri: Care a fost motivul

31
Conducerea Comisiei Electorale Centrale s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în țara noastră, Dereсk J. Hogan. 

CHIȘINĂU, 23 iun – Sputnik. Oficialii au discutat mai multe aspecte referitoare la organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, inclusiv prin prisma acțiunilor întreprinse de CEC pentru desfășurarea proceselor electorale și a provocărilor existente.

Totodată, aceștia au discutat despre organizarea alegerilor în afara țării. Oficialii au realizat un schimb de informații și păreri în contextul deciziilor instanțelor de judecată pe marginea deschiderii secțiilor de votare în străinătate.

"Alte subiecte de interes s-au referit la asigurarea dreptului la vot pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului, acțiunile întreprinse de CEC pentru contracararea transportării organizate a alegătorilor la secțiile de votare, dar și realizările, de comun cu alte instituții ale statului, în vederea prevenirii răspândirii și infectării cu virusul COVID-19 în procesul de organizare a alegerilor", se arată într-un comunicat emis de CEC.

Amintim că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe 11 iulie. Oamenii sunt așteptați la urnele de vot pentru ași alege deputații care îi vor reprezenta în următorii patru ani în Parlament.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
Dereck J. Hogan, alegeri, CEC
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021
Tematic
Cum votează alegătorii fără înregistrare la domiciliu sau reședință - Decizia CEC
CEC a stabilit: Cum va arăta buletinul de vot pentru anticipate
CSJ a respins recursul CEC: Vor fi deschise mai multe secții de votare în diasporă
Important pentru cei care vor să voteze la alegeri în alt loc decât cel de reședință


Загрузка...
Vladimir Putin

Are loc o intensificare a turbulențelor geopolitice - Putin

38
(reînnoit 14:20 23.06.2021)
În pofida existenței anumite semnale pozitive, însă are loc o intensificare a turbulențelor geopolitice, a declarat Putin.

CHIȘINĂU, 23 iun – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că în pofida anumitor semnale pozitive, are loc o intensificare a “turbulenței proceselor geopolitice”.

“Continuă erodarea dreptului internațional. Nu încetează tentativele de a utiliza forța pentru a impune propriile interese, pentru a consolida propria securitate în dauna securității altora”, a declarat șeful statului rus într-un mesaj adresat participanților la cea de-a IX-a ediție a Conferinței Internaționale de Securitate de la Moscova.

Putin a menționat că evenimentul este dedicat celor mai importante probleme de pe actuala agenda politică și militară.

Potrivit lui, de deciziile lor și “de căutările rezultative ale unor răspunsuri comune la provocările comune”, depinde securitatea și dezvoltarea durabilă a civilizației.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

38
Tagurile:
securitate informațională, geopolitică, Putin
Tematic
Putin a declarat că NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse


Загрузка...