Заместитель секретаря генерального совета партии Единая Россия Виктор Селиверстов на заседании Совета руководителей фракций партии «Единая Россия» в рамках всероссийской конференции Направление 2026 в Москве.

Deputat rus: Livrarea vaccinului este doar începutul

292
(reînnoit 16:28 24.04.2021)
Deputatul Dumei de Stat Victor Seliverstov, care este și vicepreședinte al Fracțiunii "Edinnaia Rossia", a ținut un briefing de presă în legislativul moldovean, împreună cu președintele parlamentului de la Chișinău, Zinaida Greceanîi.

CHIȘINĂU, 24 apr - Sputnik. Victor Seliverstov a declarat că livrarea lotului de astăzi de vaccin din Rusia către Republica Moldova este doar începutul colaborării dintre părți pe linie parlamentară.  

"Aceasta este doar o picătură din lucrul pe care îl începem. Dar lucru de organizare conlucrării noastre nu a încetat nici pe o clipă. Eu sunt primul adjunct al președintelui fracțiunii "Edinnaia Rossia" (Rusia Unită - n.n.) din duma de Stat, unde avem grupuri de prietenie cu parlamentele altor state. Păi, iată eu conduc grupul de prietenie a Dumei de stat a Federației Ruse cu Parlamentul Republicii Moldova", a declarat deputatul Dumei de Stat Victor Seliverstov.

El a menționat faptul că "Edinnaia Rossia" și Partidul Socialiștilor au semnat un cord de parteneriat și colaborare.

El a menționat faptul că "Edinnaia Rossia" și Partidul Socialiștilor au semnat un cord de parteneriat și colaborare, iar Duma de Stat are relații directe cu Parlamentul moldovean practic pe toate direcțiile.

"Datorită eforturilor Partidului Socialiștilor din Moldova, a lui Igor Nicoleavici Dodon, a Zinaidei Petrovna Greceanîi, a apărut decizia președintelui Federației Ruse privind livrarea a unui volum mare de vaccin rusesc "Sputnik V" în două componente, în republica Moldov, pentru a acorda un prim ajutor populației. Am să vă spun în mod direct că faptul că vaccinul a ajuns în Moldova este meritul direct al Parlamentului Moldovei și Partidului Socialiștilor din Moldova", a remarcat deputatul rus.

În alt context, Silvestrov a declarat că niciodată Rusia nu se va dezice de Moldova.

"Îmi doresc foarte mult ca relațiile dintre țările noastre, dintre parlamentele noastre, relațiile dintre partidele noastre să se dezvolte numai pe baza înțelegerii reciproce și a atitudinii pozitive progresive pentru popoarele din ambele țări", a spus Seliverstov.

 El a atras atenția asupra faptului că atât Moldova, cât și Rusia au o istorie bogată. "Să ne reamintim vremurile formării relațiilor dintre Ecaterina a II-a și prințul Cantemir. Și multe pot fi enumerate. Acestea sunt relații istorice care nu pot fi rupte așa.. una-doua de oamenii care doresc ca Moldova să se dezică de Rusia și Rusia de Moldova. Rusia nu se va dezice niciodată de Moldova. Cetățenii Moldovei trebuie să fie siguri că au un partener fidel, un vecin fidel ", a subliniat deputatul.

Potrivit acestuia, Federația Rusă va ajuta întotdeauna țara noastră. "Și cooperarea parlamentelor noastre nu s-a format astăzi, este bine stabilită, vă asigur că ea doar se va dezvolta ", a spus Seliverstov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

292
Tagurile:
Duma de Stat, Deputat
Imagine din arhivă

Întâlnire între ambasadorul SUA și conducerea CEC în prag de alegeri: Care a fost motivul

20
Conducerea Comisiei Electorale Centrale s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în țara noastră, Dereсk J. Hogan. 

CHIȘINĂU, 23 iun – Sputnik. Oficialii au discutat mai multe aspecte referitoare la organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, inclusiv prin prisma acțiunilor întreprinse de CEC pentru desfășurarea proceselor electorale și a provocărilor existente.

Totodată, aceștia au discutat despre organizarea alegerilor în afara țării. Oficialii au realizat un schimb de informații și păreri în contextul deciziilor instanțelor de judecată pe marginea deschiderii secțiilor de votare în străinătate.

"Alte subiecte de interes s-au referit la asigurarea dreptului la vot pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului, acțiunile întreprinse de CEC pentru contracararea transportării organizate a alegătorilor la secțiile de votare, dar și realizările, de comun cu alte instituții ale statului, în vederea prevenirii răspândirii și infectării cu virusul COVID-19 în procesul de organizare a alegerilor", se arată într-un comunicat emis de CEC.

Amintim că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe 11 iulie. Oamenii sunt așteptați la urnele de vot pentru ași alege deputații care îi vor reprezenta în următorii patru ani în Parlament.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

20
Tagurile:
Dereck J. Hogan, alegeri, CEC
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021
Tematic
Cum votează alegătorii fără înregistrare la domiciliu sau reședință - Decizia CEC
CEC a stabilit: Cum va arăta buletinul de vot pentru anticipate
CSJ a respins recursul CEC: Vor fi deschise mai multe secții de votare în diasporă
Important pentru cei care vor să voteze la alegeri în alt loc decât cel de reședință


Загрузка...
Vladimir Putin

Are loc o intensificare a turbulențelor geopolitice - Putin

30
(reînnoit 14:20 23.06.2021)
În pofida existenței anumite semnale pozitive, însă are loc o intensificare a turbulențelor geopolitice, a declarat Putin.

CHIȘINĂU, 23 iun – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că în pofida anumitor semnale pozitive, are loc o intensificare a “turbulenței proceselor geopolitice”.

“Continuă erodarea dreptului internațional. Nu încetează tentativele de a utiliza forța pentru a impune propriile interese, pentru a consolida propria securitate în dauna securității altora”, a declarat șeful statului rus într-un mesaj adresat participanților la cea de-a IX-a ediție a Conferinței Internaționale de Securitate de la Moscova.

Putin a menționat că evenimentul este dedicat celor mai importante probleme de pe actuala agenda politică și militară.

Potrivit lui, de deciziile lor și “de căutările rezultative ale unor răspunsuri comune la provocările comune”, depinde securitatea și dezvoltarea durabilă a civilizației.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

30
Tagurile:
securitate informațională, geopolitică, Putin
Tematic
Putin a declarat că NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse


Загрузка...