Maia Sandu la APCE

Sandu crede alegerea ei în funcția de președinte i-a unit pe moldoveni

104
La APCE Maia Sandu a declarat că alegerea ei în funcția de președinte "i-au unit pe toți moldovenii, de toate etniile".

CHIȘINĂU, 19 apr - Sputnik. Astăzi președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită oficială la Strasbourg, unde a participat la deschiderea sesiunii de primăvară a APCE și unde a ținut un discurs.

Maia Sandu s-a întâlnit la Strasbourg cu președintele APCE, Hendrik Daems
© Photo : Aparatul președintelui Republicii Moldova
În alocuțiunea ținută în plenara Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, afirmat că alegerile prezidențiale din toamnă "au unit toți moldovenii, de toate etniile, în jurul unui demers major pentru un guvern responsabil, receptiv, care urmează interesul național, nu interesele personale".

"Acest obiectiv comun a creat un val fără precedent de unitate și hotărâre și anume acesta este mesajul meu astăzi - voința de a reforma țara vine de la cetățenii moldoveni. Moldoveni de diferite vârste, cu diferite preferințe politice s-au solidarizat ca o națiune unită pentru a cere transformări interne cuprinzătoare, și anume o luptă serioasă împotriva corupției, reforma justiției și un guvern curat care lucrează pentru oameni. Vin cu acest mesaj către toți moldovenii - voi face ce mi-ați solicitat să fac", a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a anunțat care sunt prioritățile ei strategice.

Maia Sandu și Gianni Buquicchio
© Photo : Secția Comunicare cu Mass-Media a Aparatului Președintelui Republicii Moldova
Șeful statului spune că prima prioritate este "oprirea corupției generalizate". În acest context ea a afirmat că, potrivit evaluărilor internaționale, "Moldova se confruntă cu fluxuri financiare ilegale de aproape 1 miliard de dolari pe an din cauza corupției, contrabandei și spălării banilor".

Tot acolo ea a dat asigurări că în curând, în Republica Moldova, vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

"Alegerile parlamentare anticipate, care vor avea loc în curând în Moldova, vor deschide posibilitatea schimbării personajelor politice care conduc țara. Alegerile viitoare ne vor oferi o șansă unică de a urma o agendă de reforme serioase, de a păși din nou pe calea spre democrație și de a restabili încrederea dintre oameni și stat", a declarat Maia Sandu.

Al doilea obiectiv anunțat de Maia Sandu este reforma sectorului justiției. "Toți oamenii din Moldova trebuie să știe că statul și sistemul său judiciar îi va trata echitabil. Acesta este scopul reformelor din sectorul justiției care va crește încrederea cetățenilor în instituțiile publice", a declarant Maia Sandu.

Și al treilea obiectiv anunțat de șeful statului este creșterea economică.

"În al treilea rând, un stat mai puțin corupt și cu un sistem judecătoresc imparțial, independent va crea o temelie puternică pentru o economie funcțională și pentru creștere economică. Acest lucru va genera, la rândul său, venituri la buget pentru reconstrucția infrastructurii distruse în Moldova", a mai afirmat Maia Sandu de la tribuna Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

104
Tagurile:
Discurs, Pace, Maia Sandu

Surse media: Țările G7 și-au declarat interesul pentru relații stabile cu Rusia

96
În urma summitului de trei zile al liderilor țărilor G7 a fost publicat un comunicat oficial, al cărui conținut este citat de presa internațională.

CHIȘINĂU, 13 iunie - Sputnik. Țările din grupul G7 și-au declarat interesul pentru relații stabile și previzibile cu Rusia. Despre aceasta scrie RIA Novosti , citând Bloomberg, care face referire la comunicatul ajuns la dispoziția sa.

”Reiterăm interesul nostru pentru relații stabile și previzibile cu Rusia și vom continua să acționăm acolo unde există zone de interes comun”, este menționat în declarație.

În afară de aceasta, în comunicat este spus că liderii țărilor G7, în urma summitului, au solicitat desfășurarea unei investigații transparente în China privind cauzele apariției coronavirusului COVID-19.

În comunicat este precizat de asemenea că G7 sprijină formatul normand al negocierilor cu privire la Ucraina, în scopul implementării depline a acordurilor de la Minsk.

În afară de aceasta, liderii G7 susțin desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de vară la Tokyo în vara acestui an, în condiții de pandemie.
„Ne reafirmăm sprijinul pentru desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo într-un mod sigur, ca simbol al unității globale în depășirea COVID-19”, este menționa în comunicat.

Liderii G7 au decis de asemenea să livreze  țărilor în curs de dezvoltare 2,3 miliarde de doze de vaccin împotriva coronavirusului, până la sfârșitul anului 2022. Despre aceasta a anunțat cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul unei conferințe de presă după summit.

Ea a declarat de asemenea că producerea vaccinurilor împotriva infecției cu coronavirus ar trebui să înceapă și în Africa.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

96
Tagurile:
Rusia, relații, declarație, summit, G7
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7
UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest


Загрузка...

UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest

29
(reînnoit 18:15 13.06.2021)
Activiștii de mediu din mișcarea Extinction Rebellion s-au deghizat în liderii ţărilor G7 la un protest desfășurat ieri în Falmouth, în timpul celei de-a doua zile a summit-ului.

Activiștii au fost văzuți trecându-și unul altuia și lovind o găleată a ”acțiunii climatice” subliniind ceea ce ei consideră ca fiind o lipsă de acțiune pentru soluţionarea crizei climatice.

Protestatarii au cerut ca guvernele, corporațiile și mass media să acorde mai multă atenție crizei climatice și să înceteze ceea ce ei văd ca fiind un fel de ”spălare verde” a urgenței ecologice.

Cel de al 47-lea summit al liderilor G7 a demarat vineri și trebuie să se încheie astăzi, președintele SUA a efectuat cu această ocazie prima sa vizită internațională de la ocuparea funcției în luna ianuarie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

29
Tagurile:
protet, Summit G7, UK, Marea Britanie
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7


Загрузка...
Coronavirusul SARS-CoV-2 la microscop

Ce spune Ghințburg despre mutațiile rusești ale coronavirusului

0
(reînnoit 20:22 13.06.2021)
Șeful Centrului Gamalei, Aleksandr Ghimțburg, a vorbit despre mutațiile rusești ale coronavirusului.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. În Rusia există variante originale de mutații ale coronavirusului, de exemplu la Moscova, proprietățile și diferențele lor față de alte tulpini sunt studiate în prezent, a declarat pentru RIA Novosti  directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamalei,  Aleksandr  Gințburg.

"Faptul că în țara noastră, și în particular la Moscova, ca și în alte țări, există variante originale de mutații ale virusului, acest lucru este sigur. Acum studiem proprietățile și diferențele lor față de alte tulpini care circulă", a spus Gunțurg.

Nu vă faceți iluzii: Nu vom scăpa de coronavirus – oficial OMS>>>

Anterior, directorul adjunct al Centrului Gamalei Denis Logunov i-a spus lui Vladimir Putin că ar putea apărea tulpini ”de Moscova ” ale coronavirusului, președintele a declarat că a discutat acest subiect.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Rusia, mutații, coronavirus
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
OMS schimbă macazul: Ce spune despre proveniența coronavirusului


Загрузка...