Zinaida Greceanîi

Ce mesaj a transmis Greceanîi de Ziua Mondială a Aviaţiei şi a Cosmonauticii

93
(reînnoit 10:44 12.04.2021)
Astăzi se împlinesc 60 de ani de la primul zbor al omului în spațiu, iar cu această ocazie, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a transmis un mesaj.

CHIȘINĂU,12 apr – Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a scris pe pagina sa de Facebook că întreaga lume își amintește astăzi de primul zbor al unui om în spațiu acum 60 de ani - eveniment ce a transformat conștiința umană. Greceanîi a precizat că este mândră de faptul că pilotul-cosmonaut Iuri Gagarin, eroul Uniunii Sovietice, prima persoană care a zburat în cosmos, a iubit sincer țara noastră.

"Gagarin este iubit nu numai de noi. Steaua sa strălucește puternic peste întreaga lume. În cinstea sa au fost ridicate monumente, străzi întregi din zeci de orașe europene îi poartă numele", a precizat demntarul. 

Primul cosmonaut de pe Terra, Iuri Gagarin, s-a aflat în Moldova de pe data de 8 până pe 10 octombrie 1966. Regretata jurnalistă TV Margarita Țvic a povestit cum a fost această vizită.

"Gagarin, omul care a fost mai aproape decât oricare dintre noi de stele, nu avea nimic, spre surprinderea tuturor, din comportamentul unui star. Stând în picioare în mașină, el saluta cordial mulțimea. După întâlnirile cu autoritățile republicii și comunicarea cu cetățenii, primul cosmonaut a vizitat beciurile de la Cricova. Acolo am realizat un film video despre el. În general, pe durata întregii sale vizite, Gagarin a avut permanent în preajmă operatori de film sau TV care fixau fiecare pas al eroului-cosmonaut pe pământul moldav", spunea Țvic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

93
Tagurile:
Zinaida Greceanîi, Greceanîi, Iuri Gagarin
Tematic
Ce așteptări are Zinaida Greceanâi de la judecători și procurori
Ziua Independenței, Igor Dodon cu Zinaida Greceanâi, în absența Maiei Sandu
Vladimir Putin

Reporterul NBS a dezvăluit ce a discutat cu Putin fără camere de filmat

15
(reînnoit 20:06 14.06.2021)
Reporterul NBC a spus că, după interviu, Putin a acuzat Occidentul de faptul că finanțează opoziția din Rusia.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Reporterul NBC Kir Simmons a declarat că președintele rus, Vladimir Putin, a încercat să-l convingă de faptul că Occidentul finanțează opoziția din Rusia.

Putin a acordat un interviu pentru NBC, cu președintele rus s-a întâlnit jurnalistul Kir Simmons.

"După interviu, președintele Putin a continuat conversația cu mine fără camere, aplecându-se înainte, privindu-mă în ochii. El mă convingea, de exemplu, de faptul că, așa cum consideră el, Occidentul finanțează grupările de opoziție la Moscova", a spus Simmons într-un interviu acordat pentru NBC.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

15
Tagurile:
interviu, Putin
Tematic
Putin a vorbit despre scopurile întâlnirii cu Biden


Загрузка...
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale

CEC a mai înregistrat doi candidați la alegerile din 11 iulie: Cine sunt concurenții

14
(reînnoit 19:51 14.06.2021)
Comisia Electorală Centrală a mai înregistrat încă doi concurenți electorali pentru scrutinul din 11 iulie. Astfel, până acum, CEC a înregistrat 19 candidați în scrutinul din această vară.

CHIȘINĂU, 14 iunie - Sputnik. CEC anunță că în cadrul ședinței de luni, 14 iunie, au fost înregistrați încă doi concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Astfel este vorba despre Partidul Regiunilor din Moldova cu 93 de candidați și Partidul „Patrioții Moldovei” care au 55 de candidați.

Totodată, au fost înregistrate simbolurile electorale ale concurenților pentru imprimare în buletinul de vot, au fost confirmați reprezentanții cu drept de vot consultativ în CEC pe durata campaniei electorale și persoanele responsabile de finanțe. 

La fel, în cadrul ședinței de luni a CEC, au fost acreditați alți 214 observatori pentru scrutinul din această vară. Astfel, până în prezent, pentru monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, CEC a acreditat 1 043 de observatori, dintre care 890 de observatori naționali și 153 de observatori internaționali.

Comisia Electorală Centrală a precizat că până în prezent au fost înregistrați 19 concurenți pentru scrutinul din 11 iulie 2021, iar alte cinci dosare se află în proces de examinare.

Precizăm că pe 11 iunie s-a încheiat perioada de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova la alegerile din 11 iulie 2021. Totodată, CEC a menționat că la scrutinul din această vară nu vor concura mai mult de 24 de candidați. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

14
Tagurile:
candidați, CEC, alegeri parlamentare anticipate


Загрузка...