Veaceslav Platon

Stoianoglo anulează ordonanțele prin care două imobile au trecut în posesia lui Platon

100
Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a anulat ordonanțele emise de PCCOCS, prin care două imobile au trecut în posesia lui Veaceslav Platon.

CHIȘINĂU, 7 apr – Sputnik. Potrivit Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo a admis plângerile depuse de administratorii SRL ”Continental Business Invest” și SRL ”SCM Development Mol” și a dispus anularea a șase ordonanțe, emise anterior de PCCOCS, prin care două imobile au fost recunoscute drept corpuri delicte și sechestrate.

Este vorba despre ”Casa Modei”, amplasată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 182, și fosta clădirea ASITO, de pe bulevardul Bănulescu Bodoni 57/1, care, conform încheierilor judecătorilor de instrucție, au fost transmise în posesia și folosința SRL ”Interprimcolect” și , respectiv, ”Pavrapid” SRL, beneficiarul cărora este Veaceslav Platon.

În comunicatul de presă emis de Procuratura Generală, se menționează că decizia lui Alexandr Stoianoglo este întemeiată, întrucât în deciziile anterioare, au fost interpretate și aplicate incorecte normele procesual penale și au intervenit neîntemeiat în dreptul fundamental de proprietate. Astfel, procurorul general a restabilit drepturile SRL ”Continental Business Invest” și SRL ”SCM Development Mol”, beneficiar efectiv al cărora este Vladimir Russu, și a dispus restituirea celor două imobile proprietarului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

100
Tagurile:
imobil, Veaceslav Platon, Platon
Tematic
Complicea lui Plahotniuc Elena Platon, condamnată de o instanță din Moscova
Dosarul lui Veaceslav Platon va fi rejudecat
Zinaida Greceanîi

Israelul sărbătorește Ziua Independenței: Mesaj de felicitare al Zinaidei Greceanîi

8
(reînnoit 10:13 15.04.2021)
Israelul marchează joi, 15 aprilie, Ziua Independenței. Cu această ocazie, președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a venit cu un mesaj de felicitare către omologul său israelian.

CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a adresat președintelui Knessetului statului Israel, Yariv Levin, un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenței acestei țări.

În mesajul destinat omologului său israelian, Zinaida Greceanîi a scris că adresează sincere felicitări din numele Parlamentului, dar și al ei personal și a urat Israelului pace și prosperitate. 

„Cu această ocazie, îmi exprim dorința de a continua și aprofunda relațiile de prietenie și cooperare existente între Republica Moldova și Statul Israel”, se arată în mesajul Zinaidei Greceanîi. 

Președintele Parlamentului a mai menționat că este convinsă că relațiile dintre Republica Moldova și Israel, cât și dialogul parlamentar vor cunoaște în viitor noi perspective de dezvoltare și intensificare spre beneficiul cetățenilor ambelor țări. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

8
Tagurile:
președintele Parlamentului, Ziua Independenţei, Israel


Загрузка...

Armata SUA, pas înapoi la Marea Neagră

114
(reînnoit 09:15 15.04.2021)
O veste de ultimă oră anunță o anulare a uneia dintre cele mai provocatoare misiuni ale armatei americane în Marea Neagră.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Cele două nave militare americane nu vor mai ajunge pe 14 și 15 aprilie în apele Mării Negre, anunță agenția turcă de presă Anadolu.

”SUA au anulat desfășurarea planificată a două nave de război prin strâmtoarea turcească spre Marea Neagră, au declarat miercuri surse diplomatice”, transmite Anadolu.
Agenția turcă precizează că, pe 9 aprilie, Ministerul de Externe al Turciei ”a primit o notificare oficială din partea SUA cu privire la tranzitul navelor de război din Marea Mediterană în Marea Neagră” prin strâmtorile Bosfor și Dardanele, ambele fiind în ape teritoriale turcești.

Navele de război urmau să ajungă la Marea Neagră în 14 și 15 aprilie și să rămână acolo până pe 4 și 5 mai, potrivit surselor.

Anadolu precizează că ”Nu au fost emise notificări cu privire la posibile cereri noi de tranzit, au adăugat sursele agenției.

De remarcat că anularea sau amânarea acestei misiuni militare are loc la o zi după discuția  telefonică dintre preşedinții Joe Biden şi Vladimir Putin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

114
Tagurile:
Marea Neagră, SUA


Загрузка...