Maia Sandu

Ce cadouri a primit Maia Sandu de la începutul mandatului său de președinte

154
(reînnoit 10:01 03.04.2021)
În cele peste trei luni de mandat, președintele Maia Sandu a primit 20 de cadouri din partea altor șefi de stat, a mai multor oficiali și diplomați străini. Cel mai scump cadou este un set de ceai. Valoarea de piață a acestuia depășește suma de 15 mii de lei.

CHIȘINĂU, 3 apr - Sputnik. Administrația prezidențială a făcut publică lista cadourilor pe care le-a primit șeful statului Maia Sandu în primul trimestru al anului 2021. Astfel, în cele peste trei luni de mandat, președintele s-a ales cu 20 de cadouri, oferite de către mai mulți diplomați străini și oficiali, printre care președintele României, Ucrainei și Franței, dar și unele organizații și instituții din țară. Toate cadourile au trecut în proprietatea Aparatului președintelui Republicii Moldova.

Conform listei, cel mai scump cadou este un set de ceai din porțelan, oferit de către ministrul pentru Europa
și Afaceri Externe al Republicii Franceze, Jean-Yves Le Drian. Valoarea de piață a acestui cadou este de 15 300 de lei. Totodată, cel mai ieftin cadou este o diplomă de onoare gravată pe placă, care a fost oferită de către administrația Universității de Stat din Comrat la aniversarea celor 30 de ani de la înființarea instituției. Costul de piață a cadoului este de 250 de lei. 

Printre cadourile primite se numără eșarfe de mătase naturale, ii brodate manual, o geantă și cărți. Cele mai multe daruri au fost primite în timpul vizitelor oficiale pe care le-a efectuat Maia Sandu în Ucraina și Franța la începutul lunii ianuarie și februarie. 

Conform listei, Maia Sandu a primit cadouri din partea președintelui României, Klaus Iohannis, în timpul vizitei acestuia în Republica Moldova, din partea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenskii, în timpul vizitei Maiei Sandu în statul vecin, dar și din partea președintelui Franței, Emmanuel Macron, în timpul vizitei de lucru a șefului statului în Republica Franceză. 

Lista integrală a cadourilor primite de către Maia Sandu în primul trimestru a acestui an poate fi vizualizată aici

Amintim că vineri, 2 aprilie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a publicat raportul la 100 de zile de la învestirea în funcție. În acest raport sunt menționate trei priorități și 44 de acțiuni îndeplinite. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

154
Tagurile:
Aparatul președintelui, Maia Sandu, președinte, cadouri
Tematic
Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorul Uniunii Europene
Dodon: Maia Sandu să nu stea mândră în clădirea prezidențială, dar să aducă vaccinuri
Vladimir Putin

Reporterul NBS a dezvăluit ce a discutat cu Putin fără camere de filmat

27
(reînnoit 20:06 14.06.2021)
Reporterul NBC a spus că, după interviu, Putin a acuzat Occidentul de faptul că finanțează opoziția din Rusia.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Reporterul NBC Kir Simmons a declarat că președintele rus, Vladimir Putin, a încercat să-l convingă de faptul că Occidentul finanțează opoziția din Rusia.

Putin a acordat un interviu pentru NBC, cu președintele rus s-a întâlnit jurnalistul Kir Simmons.

"După interviu, președintele Putin a continuat conversația cu mine fără camere, aplecându-se înainte, privindu-mă în ochii. El mă convingea, de exemplu, de faptul că, așa cum consideră el, Occidentul finanțează grupările de opoziție la Moscova", a spus Simmons într-un interviu acordat pentru NBC.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
interviu, Putin
Tematic
Putin a vorbit despre scopurile întâlnirii cu Biden


Загрузка...
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale

CEC a mai înregistrat doi candidați la alegerile din 11 iulie: Cine sunt concurenții

24
(reînnoit 19:51 14.06.2021)
Comisia Electorală Centrală a mai înregistrat încă doi concurenți electorali pentru scrutinul din 11 iulie. Astfel, până acum, CEC a înregistrat 19 candidați în scrutinul din această vară.

CHIȘINĂU, 14 iunie - Sputnik. CEC anunță că în cadrul ședinței de luni, 14 iunie, au fost înregistrați încă doi concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Astfel este vorba despre Partidul Regiunilor din Moldova cu 93 de candidați și Partidul „Patrioții Moldovei” care au 55 de candidați.

Totodată, au fost înregistrate simbolurile electorale ale concurenților pentru imprimare în buletinul de vot, au fost confirmați reprezentanții cu drept de vot consultativ în CEC pe durata campaniei electorale și persoanele responsabile de finanțe. 

La fel, în cadrul ședinței de luni a CEC, au fost acreditați alți 214 observatori pentru scrutinul din această vară. Astfel, până în prezent, pentru monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, CEC a acreditat 1 043 de observatori, dintre care 890 de observatori naționali și 153 de observatori internaționali.

Comisia Electorală Centrală a precizat că până în prezent au fost înregistrați 19 concurenți pentru scrutinul din 11 iulie 2021, iar alte cinci dosare se află în proces de examinare.

Precizăm că pe 11 iunie s-a încheiat perioada de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova la alegerile din 11 iulie 2021. Totodată, CEC a menționat că la scrutinul din această vară nu vor concura mai mult de 24 de candidați. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

24
Tagurile:
candidați, CEC, alegeri parlamentare anticipate


Загрузка...
Veaceslav Platon

Veaceslav Platon a fost achitat în dosarul fraudei bancare

0
(reînnoit 20:48 14.06.2021)
Veaceslav Platon, condamnat în 2017 la 18 ani de închisoare pentru că ar fi fost implicat în dosarul fraudei bancare, a fost achitat luni, 14 iunie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Sentința motivată va fi anunțată pe data de 2 iulie.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Instanța de judecată l-a achitat pe Veaceslav Platon în dosarul fraudei bancare.

Decizia a fost luată după ce Procuratura Generală a renunțat la învinuirile aduse lui Platon și a cerut restituirea dosarului penal pentru reluarea urmăririi penale, în vederea identificării făptuitorului infracțiunilor.

Precizăm că în data de 28 mai, Procuratura Generală a anunțat că renunță la învinuirea adusă lui Veaceslav Platon pe motiv că fapta incriminată nu a fost comisă de către acesta.

De precizat că dosarul lui Veaceslav Platon, condamnat anterior la 18 ani de închisoare, a fost reexaminat de la zero. Amintim că omul de afaceri Veaceslav Platon a fost extrădat din Ucraina în Moldova în august 2016. Un an mai târziu, el a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru fraudă bancarăp, spălare de bani și corupere activă. 

Anterior, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că dosarul împotriva lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
judecătorie, achitat, Instanță de judecată, Veaceslav Platon
Tematic
Procuratura Generală a renunțat la învinuirea lui Platon în dosarul fraudei bancare


Загрузка...