Maia Sandu

Dodon: Maia Sandu nu stea mândră în clădirea prezidențială, dar aducă vaccinuri

175
(reînnoit 15:27 02.04.2021)
Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că alegeri parlamentare anticipate nu vor fi organizate atâta timp cât nu va fi gestionată situația pandemică. În context, el a îndemnat președintele țării să se urce în avion și să meargă în străinătate pentru a aduce vaccinuri.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Liderul PSRM, Igor Dodon, susține că formațiunea pe care o conduce nu se teme de organizarea alegerilor parlamentare anticipate, întrucât sondajele arată că vor obține cel puțin 35 de mandate. Nu le-ar fi frică nici deputaților Partidului "Șor".

"Probleme cu alegerile parlamentare anticipate au ceilalți. Noi, Maia Sandu și Șor ajungem în Parlament, dar se tem cei care vor ajunge în istorie: Candu, Filip și toată banda aceasta. Ei nu vor trece în Parlament. Noi nu ne temem de anticipate, dar în condiții de pandemie, când țara arde, nu cred că e cazul. Pentru asta noi vrem să amânăm alegerile, nu așa cum vrea Maia Sanu în iunie, când vom avea multe cazuri de COVID-19 și va arde țara. Hai să stabilizăm inițial situația.

În același timp, Igor Dodon susține că după cum s-a gestionat până acum situația pandemică în țară, PAS-ul are toate șansele să cadă în sondaje, iar socialiștii vor obține și mai mult.

"Eu am propus să amânăm alegerile mai târziu, în septembrie - octombrie, până vom aduce vaccinurile. Maia Sandu să se urce în avion și să meargă în toate țările să ceară vaccinuri, să nu stea mândră în clădirea prezidențială. Alegeri anticipate oricum vor fi. Ideal ar fi să numim un Guvern și să nu ne jucăm de-a alegerile, dar asta e, oricum Parlamentul va fi dizolvat, după ce vom gestiona situația pandemică",  a mai spus Dodon. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

175
Tagurile:
Președinție, Maia Sandu, Sandu, dodon
Tematic
Dodon: Când va ajunge în Moldova vaccinul „Sputnik V”
Dodon: Suntem gata să votăm pentru candidatul propus constituțional
Curtea Constituțională

PSRM contestă legea prin care s-au acordat garanții de stat în urma furtului miliardului

3
PSRM a sesizat CC privind constituționalitatea legii din 2014, în urma căreia s-au acordat garanții de stat ce au dus la Furtul Miliardului.

CHIȘINĂU, 18 iunie - Sputnik. Deputații PSRM au semnat, astăzi, o adresare la Curtea Constituțională pentru a cere controlul constituționalității Legii în baza căreia Guvernul, în 2014, a emis garanții de stat pentru creditele de urgență din partea Băncii Naționale în sumă totală de 14,8 miliarde de lei.

 Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către socialistul Vlad Batrîncea în cadrul unui briefing de presă.

"Am apelat la CC ca să fie exercitat controlul constituționalității acestei Legi cu privire la miliarde furate. Considerăm că urmare acelor acțiuni s-a prejudiciat nu doar interesul public național, dar a fost atacat direct poporul Republicii Moldova. Considerăm că legea este neconstituțională. Solicităm Înaltei Curți să ia poziția clară referitor la protejarea drepturilor constituționale cetățenilor", a  declarat Vlad Batrîncea. 

Amintim că aceasta este a treia tentativă a socialiștilor să anuleze legislația ce prevede calea de restituire a miliardului furat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3
Tagurile:
furtul miliardului, PSRM, Curtea Constituţională
Tematic
Vasile Bolea, exclus din concursul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională
Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra sesizării privind numirea unor membri CSM
Curtea de Apel s-a pronunțat cu privire la numărul secțiilor de votare în stânga Nistrului
De ce s-a dat bătălia între Sandu, Parlament și Curtea Constituțională


Загрузка...
imagine din arhivă

Unde vor fi distribuite dozele de vaccin „Sputnik V” care ajung astăzi în Moldova

67
(reînnoit 10:48 18.06.2021)
Președintele PSRM Igor Dodon a precizat în cadrul emisiunii sale săptămânale câte doze de vaccin rusesc „Sputnik V” vor ajunge astăzi în țara noastră.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Liderul socialiștilor, care se află în aceste zile într-o vizită în Federația Rusă, a precizat că astăzi în Republica Moldova vor ajunge din Federația Rusă 60 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”.

„40 de mii pentru malul drept al Nistrului și 20 de mii pentru malul stâng. În afară de aceasta, avem înțelegerea de a semna un acord pentru un milion de doze „Sputnik V”, ale căror prime partide ar putea să vină în viitorul apropiat în Republica Moldova”, a precizat președintele PSRM în cadrul emisiunii sale săptămânale „Igor Dodon răspunde”.

Aeronava care va aduce serul din Federația Rusă va ateriza la Chișinău vineri după ora 23:00. 

Precizăm că pe pe 24 aprilie, primul lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului a fost livrat țării noastre. Potrivit Ministerului de Externe Al Federației Ruse, "partea rusă a luat o decizie de principiu de a furniza Moldovei 182 de mii de doze de "Sputnik V", inclusiv 62 de mii de doze pentru Transnistria".

Iar pe 30 aprilie a ajuns în Moldova cel de-al doilea lot cu vaccin „Sputnik V”. Totodată, în data de 24 aprilie Republica Moldova a recepționat primul lot de vaccin din Federația Rusă. Este vorba de 71 de mii de doze de vaccin oferite cu titlu de donație. Vaccinul "Sputnik V" a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

67


Загрузка...