Igor Dodon

Dodon: Restricții - da, dar nu închiderea oamenilor în casă

372
(reînnoit 13:43 02.04.2021)
Liderul socialist, Igor Dodon, a explicat de ce a fost nevoie de instituirea stării de urgență în țară, până la sfârșitul lunii mai. Despre aceasta el a vorbit în emisiunea sa săptămânală, doar că de această dată, filmată la Moscova, acolo unde se află într-o vizită.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Liderul socialiștilor, Igor Dodon, susține că în cazul în care Republica Moldova ar fi avut în această perioadă un guvern cu drepturi depline sau dacă Vladimir Golovatiuc ar fi fost numit premier, atunci nu ar fi fost cazul de introdus starea de urgență în țară. 

"Starea de urgență a fost instituită pentru a da atribuții suplimentare Comisiei pentru Situații Excepționale și Guvernului interimar pentru a gestiona criza. Suntem în pandemie și vedeți câte cazuri de decese avem, cel mai probabil numărul cazurilor de infectări vor scade în următoarele două săptămâni, dar la sfârșit de aprilie început de mai vor crește din nou, iar pentru asta trebuie să fim pregătiți. Trebuie de schimbat bugetul, să luăm bani din proiectele care nu sunt actuale și să-i alocăm acolo unde este cazul, pentru procurarea vaccinului sau ajutorarea medicilor. Cum altfel să acționăm dacă președintele țării blochează numirea Guvernului?", a declarat Igor Dodon, liderul socialiștilor. 

Președintele socialiștilor a mai spus că este împotriva unui lockdown general. 

"Restricții sunt, dar nu închiderea oamenilor în casă, nu închiderea întreprinderilor. Lucrul acesta noi nu-l vom permite, pentru că vom pune pe brânci economia națională. Eu am spus că ar bi bine de luat 10-15 milioane de lei de la BNM pentru susținerea agenților economici și susținerea populației. Lucrul acesta este posibil acum prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale. Vedem dinamica în continuare. Sperăm să gestionăm situația așa încât să scăpăm de pandemie, mai ales că am putea avea și cetățeni vaccinați", a mai spus Dodon. 

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 231 756. De precizat că Parlamentul a instituit starea de urgență pe o perioadă de două luni - de joi, 1 aprilie și până 30 mai. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

372
Tagurile:
alegeri, stare de urgență, dodon
Tematic
Dodon: Când va ajunge în Moldova vaccinul „Sputnik V”
Dodon face sau nu coaliție cu Chicu dacă ajunge în Parlament

Surse media: Țările G7 și-au declarat interesul pentru relații stabile cu Rusia

53
În urma summitului de trei zile al liderilor țărilor G7 a fost publicat un comunicat oficial, al cărui conținut este citat de presa internațională.

CHIȘINĂU, 13 iunie - Sputnik. Țările din grupul G7 și-au declarat interesul pentru relații stabile și previzibile cu Rusia. Despre aceasta scrie RIA Novosti , citând Bloomberg, care face referire la comunicatul ajuns la dispoziția sa.

”Reiterăm interesul nostru pentru relații stabile și previzibile cu Rusia și vom continua să acționăm acolo unde există zone de interes comun”, este menționat în declarație.

În afară de aceasta, în comunicat este spus că liderii țărilor G7, în urma summitului, au solicitat desfășurarea unei investigații transparente în China privind cauzele apariției coronavirusului COVID-19.

În comunicat este precizat de asemenea că G7 sprijină formatul normand al negocierilor cu privire la Ucraina, în scopul implementării depline a acordurilor de la Minsk.

În afară de aceasta, liderii G7 susțin desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de vară la Tokyo în vara acestui an, în condiții de pandemie.
„Ne reafirmăm sprijinul pentru desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo într-un mod sigur, ca simbol al unității globale în depășirea COVID-19”, este menționa în comunicat.

Liderii G7 au decis de asemenea să livreze  țărilor în curs de dezvoltare 2,3 miliarde de doze de vaccin împotriva coronavirusului, până la sfârșitul anului 2022. Despre aceasta a anunțat cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul unei conferințe de presă după summit.

Ea a declarat de asemenea că producerea vaccinurilor împotriva infecției cu coronavirus ar trebui să înceapă și în Africa.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

53
Tagurile:
Rusia, relații, declarație, summit, G7
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7
UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest


Загрузка...

UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest

22
(reînnoit 18:15 13.06.2021)
Activiștii de mediu din mișcarea Extinction Rebellion s-au deghizat în liderii ţărilor G7 la un protest desfășurat ieri în Falmouth, în timpul celei de-a doua zile a summit-ului.

Activiștii au fost văzuți trecându-și unul altuia și lovind o găleată a ”acțiunii climatice” subliniind ceea ce ei consideră ca fiind o lipsă de acțiune pentru soluţionarea crizei climatice.

Protestatarii au cerut ca guvernele, corporațiile și mass media să acorde mai multă atenție crizei climatice și să înceteze ceea ce ei văd ca fiind un fel de ”spălare verde” a urgenței ecologice.

Cel de al 47-lea summit al liderilor G7 a demarat vineri și trebuie să se încheie astăzi, președintele SUA a efectuat cu această ocazie prima sa vizită internațională de la ocuparea funcției în luna ianuarie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

22
Tagurile:
protet, Summit G7, UK, Marea Britanie
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7


Загрузка...
Coronavirusul SARS-CoV-2 la microscop

Ce spune Ghințburg despre mutațiile rusești ale coronavirusului