Irina Vlah s-a întâlnit cu Excelența Sa dna Anna Lyberg, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Suediei în Republica Moldova

Ce a discutat bașcanul Irina Vlah cu ambasadorii Suediei și Germaniei

98
(reînnoit 21:40 31.03.2021)
Situația epidemică și problemele cu care se confruntă autoritățile în gestionarea crizelor economică și sanitară au fost subiecte discutate de bașcanul Irina Vlah cu ambasadorii Suediei și Germaniei.

CHIȘINĂU, 31 mart – Sputnik. Guvernatorul (bașcanul) Găgăuziei, Irina Vlah, a discutat miercuri, 31 martie, cu ambasadorii Suediei și Germaniei în Republica Moldova.

Irina Vlah a avut o întâlnire cu Anna Lyberg, ambasadorul Suediei, în timp ce cu ambasadorul Germaniei, Angela Ganninger, a discutat online.

Irina Vlah a discutat cu dna Anna Lyberg, ambasadorul Suediei, despre evoluția situației epidemice și tendințele din economie generate de restricțiile sanitare, potrivit Serviciului de presă al bașcanului.

Bașcanul a mulțumit pentru suportul acordat de Suedia inițiativelor autorităților din autonomia găgăuză în realizarea proiectelor în regiune. Din 2015, Guvernul Suediei finanțează platforma CMI (Crisis Management Initiative) în Moldova, menită să îmbunătățească dialogul interparlamentar între Parlamentul țării și Adunarea populară a Găgăuziei. În martie 2021, în Găgăuzia a început implementarea proiectului Tekwill, finanțat de Guvernul Suediei și Agenția USAID.

De asemenea, Irina Vlah a informat-o pe dna Lyberg despre pregătirile pentru desfășurarea Conferinței Internaționale pentru Construcția și Dezvoltarea Autonomiilor, care va avea loc sub egida Înaltului Comisar al OSCE.

„Simțim susținerea Dvs. și mulțumim Guvernului Suediei pentru deschiderea de a ne ajuta. Cu susținerea Dvs ne ocupăm de îmbunătățirea legislației și dezvoltăm sectorul IT. Prioritățile noastre pe dimensiunea economică sunt industrializarea economiei și dezvoltarea sectorului IT – trebuie să creăm condiții în care tinerii noștri pot primi acasă specialitatea dorită și pot găsi aici un loc bun de lucru. Așa vom putea direcționa telntul și energia tinerilor pentru dezvoltarea Găgăuziei și a Moldovei”, a spus bașcanul.

Cu dna Angela Ganninger, ambasadorul Germaniei, Irina Vlah a discutat, la fel, despre situația epidemică din Moldova și dificultățile cu care se confruntă autoritățile în gestionarea crizelor epidemică și economică.

Irina Vlah a menționat necesitatea de a desfășura cât mai curând o campanie națională de imunizare, „ca instrument unic eficient pentru protejarea de COVID-19, care deschide oportunitatea de a renunța la restricțiile sanitare”.

Bașcanul a mulțumit Germaniei pentru suportul permanent și competent al agenției GIZ, care a susținut procesul de formare și dotare tehnică a agenției Invest Gagauzia și pentru asistența în elaborarea bazei legale și normative pe domeniul atragerii investițiilor.

Irina Vlah a avut o discuție online cu ambasadorul Germaniei
Irina Vlah a avut o discuție online cu ambasadorul Germaniei

De asemenea, Irina Vlah a informat despre mersul realizării proiectului investițional al unui om de afaceri din Germania, care e dispus să lanseze o producere de generatoare în Găgăuzia și să creeze 150 de locuri de muncă.

Guvernatorul Găgăuziei a ținut să menționeze că „autoritățile autonomiei susțin investitorii și implementează programe de stimulare a creării locurilor de muncă”.

Irina Vlah s-a întâlnit pe 31 martie și cu Derek Hogan, ambasadorul SUA în Republica Moldova.

Și la această întâlnire în centrul atenției au fost subiectele legate de administrarea situației epidemice, inclusiv creșterea periculoasă a presiunii pe sistemul de sănătate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

98
Tagurile:
Germania, Suedia, ambasador, Irina Vlah
Tematic
Pentru prima dată în istorie: Echipa din Găgăuzia a mers la Festivalul KVN de la Soci
Începe prigoana împotriva celor care refuză vaccinul? - Sturza contra găgăuzilor
La Ceadâr-Lunga a fost deschis primul adăpost pentru câini din Găgăuzia
Vizita bașcanului Găgăuziei în Turcia: Vlah s-a întâlnit cu Erdogan
Dezbateri Donald Trump și Joe Biden

Putin a explicat care este deosebirea dintre Biden și Trump

156
(reînnoit 22:15 12.06.2021)
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a vorbit despre deosebirile dintre Joe Biden și Donald Trump.

CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik.  Președintele rus Vladimir Putin a declarat într-un interviu pentru postul american de televiziune NBC că actualul președinte american Joe Biden este radical diferit de predecesorul său, Donald Trump.

Potrivit postului TV, Putin a spus că Biden "este radical diferit de Trump, deoarece președintele Biden este un politician de carieră. El și-a petrecut aproape întreaga viață de om matur în politică".

Comparându-l pe Biden cu predecesorul său Donald Trump, Putin a menționat că „este o persoană complet diferită, există avantaje și dezavantaje în acest sens, dar sper că nu vor exista acțiuni impulsive din partea actualului președinte”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

156
Tagurile:
Biden, Trump, Putin
Tematic
Putin a comentat declarația scandaloasă a lui Biden la adresa sa


Загрузка...

Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7