Guvernatorul Găgăuziei Irina Vlah a avut o întâlnire cu Excelenșa Sa dl Derek Hogan

Ce invitație i-a făcut Irina Vlah ambasadorului SUA

102
(reînnoit 14:31 31.03.2021)
Guvernatorul Găgăuziei l-a invitat pe ambasadorul american să viziteze Autonomia pentru a discuta cu oamenii de afaceri de acolo.

CHIȘINĂU, 31 mart – Sputnik. Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a o întrevedere cu Derek Hogan, Amabsadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova

Cei doi oficiali au discutat subiecte legate de administrarea situației epidemice și creșterea alarmantă a presiunii pe sistemul de sănătate.

”De asemenea a fost făcut un schimb de opinii referitor la evoluția situației social-politice în Moldova și aprofundarea crizei economice, generată de aplicarea restricțiilor sanitare”, este menționat în comunicatul emis de serviciul de presă al bașcanului.

Totodată, Irina Vlah l-a invitat pe diplomatul american să întreprindă o vizită în Autonomie pentru a se întâlni cu oamenii de afaceri care au beneficiat de suportul Agenției USAID și nor să-șu împărtășească experiența acumulată, dar și să discute despre oportunități ce ar permite resuscitarea economiei, care a avut mult de suferit din cauza epidemiei.

Irina Vlah  l-a informat pe  Hogan despre acțiunile întreprinse în vederea realizării proiectului Tekwill lansat în martie 2021 cu suportul USAID și a Guvernului Suediei, care presupune crearea la Comrat a Centrului pentru Tehnologii Inovative în domeniul IT.

”Agenții economici ai Găgăuziei își doresc și sunt pregătiți să participe la programele Agenției USAID, orientate spre susținerea dezvoltării domeniului agrar, industrializarea economiei și susținerea altor dimensiuni de activitate antreprenorială, pentru a determina creșterea calității serviciilor și produselor”, a menționat Vlah.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

102
Tagurile:
Dereck J. Hogan, Ambasadorul SUA, Întâlnire, Găgăuzia, Irina Vlah
Tematic
Întrevedere dintre Irina Vlah și Oleg Vasnețov: Ce au discutat
Protest în fața CEC

Cum votează alegătorii fără înregistrare la domiciliu sau reședință - Decizia CEC

36
(reînnoit 17:27 22.06.2021)
CEC a stabilit particularitățile de votare ale unor categorii de alegători la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, cum ar fi cei fără înregistrare la domiciliu sau reședință, studenții și elevii, alegătorii internați în spitale și cei din detenție.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Potrivit deciziei Comisiei Electorale Centrale, alegătorii care nu au înregistrare la domiciliu și/sau reședința este expirată pot vota la orice secție de votare, unde vor fi înscriși în liste electorale suplimentare. Această categorie de alegători are obligația de a completa și de a semna o declarație pe propria răspundere privind abținerea de la votarea multiplă, sub sancțiunea aplicării dispozițiilor Codului Penal. În cazul în care alegătorul are și domiciliu, și reședință, în perioada valabilității reședinței, el votează la secția de votare ce corespunde reședinței.

Studenții și elevii cu drept de vot înmatriculați în instituții de învățământ într-o localitate în care nu au înregistrare la domiciliu sau reședință pot vota la orice secție de votare deschisă în această localitate, fiind obligați să prezinte buletinul de identitate cu fișa de însoțire, să prezinte carnetul de student/elev al instituției de învățământ din localitatea respectivă, să completeze și să semneze o declarație pe propria răspundere privind abținerea de la votarea multiplă conform.

Alegătorii cu drept de vot care în ziua votării se vor afla în spitale, stațiuni balneare, case de odihnă, amplasate în altă localitate decât locul permanent de trai, odihnă pot vota fiind incluși în listele electorale suplimentare, în cazul amplasării instituțiilor menționate în raza unei alte secții de votare decât la care alegătorul este arondat conform domiciliului sau reședinței valabile  sau listele pentru votarea la locul aflării, în cazul amplasării instituțiilor menționate în hotarele secției de votare la care alegătorul este arondat.

Persoanele deținute pe baza unui mandat de arest până la pronunțarea sentinței judecătorești, persoanele condamnate la închisoare (privațiune de libertate) a căror sentință nu este definitivă, cele care execută o sancțiune contravențională sub formă de arest, persoanele condamnate la închisoare (privațiune de libertate) prin hotărâre judecătorească definitivă, aflate în instituțiile penitenciare, într-o localitate în care nu au înregistrare la domiciliu sau la reședință, pot vota fiind incluse în listele electorale suplimentare sau, după caz, în listele pentru votarea la locul aflării.

Persoanele care își satisfac serviciul militar pot vota la alegerile parlamentare anticipate pot vota la secția de votare din localitatea în care este dislocată unitatea militară, fiind incluși în listele electorale suplimentare.

Înscrierea în lista suplimentară a categoriilor de alegători menționați mai sus se efectuează cu 2 săptămâni înainte de ziua votării și până la ora 18.00 a zilei precedente votării.

În ziua alegerilor, până la ora 15.00, pot vota la locul aflării fără obligația de a prezenta certificatul medical doar alegătorii care manifestă simptome ale infecției COVID-19, aceștia fiind înscriși în listele pentru votarea la locul aflării. Acest fapt va fi consemnat de către membrul biroului electoral la rubrica „Notă” din lista electorală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

36
Tagurile:
vot, ALEGERI, Comisia Electorală Centrală


Загрузка...
Zinaida Greceanîi

Zinaida Greceanîi a fost decorată de Ludovic Orban cu Medalia de Onoare a APCEMN

42
(reînnoit 17:16 22.06.2021)
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a fost astăzi decorată cu Medalia de Onoare a APCEMN.

CHIȘINĂU, 22  iunie - Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a fost decorată cu Medalia de Onoare a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), în semn de recunoștință pentru sprijinul deplin al activităților organizației. Anunțul a fost făcut de Președintele Camerei Deputaților din România, Ludovic Orban, în cadrul ședinței plenare online, de astăzi, a APCEMN, după ce a preluat de la Parlamentul Republicii Moldova președinția organizației pentru a doua jumătate a anului 2021.

Zinaida Greceanîi a mulțumim pentru distincție și a menționat că este onorată să primească această medalie, pe care o dedică Republicii Moldova.

În cadrul ceremoniei de deschidere a ședinței plenare au vorbit și ministrul Afacerilor Externe al Albaniei, Olta Xhacka, Președintele Camerei Deputaților din România Ludovic Orban, Secretarul General al APCEMN, Asaf Hajiyev, dar și alții.

Agenda sesiunii a inclus Raportul de activitate al Adunării Parlamentare, subiecte ce țin de activitatea economică, comercială, educațională, precum și  aderarea Republicii Macedonia de Nord la Adunarea Generală APCEMN. Din 1 ianuarie 2022 aceasta va fi al 13-lea membru al Adunării.

În cadrul sesiunii plenare, speakerul Zinaida Greceanîi a transmis Parlamentului României președinția Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră,  conform principiului rotației.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

42
Tagurile:
medalie, parlament, Zinaida Greceanîi
Tematic
Zinaida Greceanîi, apel către Consiliul Europei cu privire la acțiunile Maiei Sandu
Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu Oleg Vasnețov: Ce au discutat
Ce le urează moldovenilor Zinaida Greceanîi și Igor Dodon de 1 Mai


Загрузка...
Președintele rus Vladimir Putin

Putin, despre așteptările rușilor după încheierea războiului rece

5
Rusia spera că încheierea războiul rece va deveni o victoria comună pentru Europa unită, de la Lisabona până la Vladivostok, a scris Putin într-un articol semnat pentru presa germană.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Într-un articol publicat în săptămânalul german Die Zeit, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a menționat că a existat o speranță că sfârșitul războiului rece va fi o victorie comună pentru Europa.

Articolul, textul căruia a fost publicat pe site-ul Kremlinului, este dedicat celor 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Articol lui Putin, la 80 de ani de la invazia naziștilor în URSS: "Să fim deschiși, în ciuda trecutului" >>>

“Noi speram că încheierea războiului rece va fi o victorie comună pentru Europa. Părea că mai e puțin și va deveni o realitate visul lui Charles de Gaulle despre un continent unit, nu atât geografic “de la Atlantic până la Ural”, ci cultural și civilizational, de la Lisabona, până la Vladivostok”, se spune în articolul președintelui rus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5
Tagurile:
război rece, Rusia, Putin


Загрузка...