Ion Chicu

Ion Chicu își face partid: Iată ce demnitari îi sunt alături

980
Încă un partid politic ar putea apărea pe arena din Republica Moldova. Acesta va fi condus de fostul premier Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Fostul prim-ministru Ion Chicu anunță că își crează partid politic. Informația a fost publicată de fostul premier pe rețelele de socializare după miezul nopții. Partidul se va numi „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei” și are ca obiectiv principal dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova, prin consolidarea societății și integrarea statului nostru în Uniunea Europeană. 

„Noi, cetățenii Republicii Moldova, am moștenit un pământ de o frumusețe rară, o Ţară pe care suntem datori să o păstrăm și să o dezvoltăm pentru urmașii urmașilor noștri. Băștinașii acestui meleag au fost tot timpul oameni vrednici și curajoși, au știut mereu să înfrunte greutățile și au trecut, cu demnitate, de vremurile vitrege. Și astăzi, poporul nostru este pus la grea încercare, dar suntem siguri că vom depăși și această perioadă de restriște”, scrie Chicu. 

Politicianul informează că principalul deziderat al său și al echipei este crearea tuturor condițiilor pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

„Integrarea în UE este și unica șansă de reintegrare a regiunii transnistrene. Realizarea obiectivului de integrare europeană va fi un suport în plus năzuințelor noastre de a construi relații de cooperare, bazate pe respect reciproc cu toate țările lumii, în special cu partenerii noștri strategici”, mai spune Chicu.

În prezentarea sa Chicu vorbește și despre stat de drept, majorarea esențială a salariilor și pensiilor oamenilor, iar drumurile, apa/canalizarea şi toată infrastructura publică pot fi construite la standarde europene. Pentru aceste obiective, Chicu spune că este nevoie să fie asigurată dezvoltarea economiei.  

„Bine și liber poate trăi doar o societate educată, cultă și cu un sistem de ocrotire a sănătății, orientat spre nevoile oamenilor. Pentru echipa noastră, prioritatea imediată pentru domeniile ocrotirii sănătății, educației, științei, culturii, sportului este sporirea motivației materiale și spirituale a cadrelor profesionale din aceste domenii, însoțită de creșterea eficienței și calității activității acestor sectoare”, a precizat Ion Chicu.

Din cei care au anunțat că îi sunt alături dețin funcții de secretari de stat, primari, directori și vicedirectori de instituții, șefi de direcții. Prima pe lista prezentată de Chicu este fostul ministru al Sănătății Viorica Dumbrăveanu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

980
Tagurile:
Partid, Guvern, Guvernul Chicu
imagini din arhivă

Maia Sandu merge într-o vizită în Italia: Cu cine se va întâlni

24
(reînnoit 12:25 14.06.2021)
Președintele țării, Maia Sandu, va merge la sfârșit de săptămână într-o vizită oficială în Italia. Iată ce va face acolo și cu cine se va întâlni.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Șeful statului va efectua, în zilele de 18-20 iunie, o vizită oficială la Roma, la invitația omologului său italian. Sandu se va întâlni cu Președintele Italiei, Sergio Mattarella.

Oficialii vor discuta despre cooperarea în mai multe sectoare, relațiile comerciale, precum și despre situația diasporei moldovenești din această țară.

O atenție deosebită va fi acordată cadrului juridic bilateral, în special Acordului dintre Republica Moldova și Republica Italiană privind recunoașterea actelor de studii și celui în domeniul securității sociale.

În cadrul vizitei, Sandu urmează să se vadă și cu Președintele Senatului, Maria Casselati, Președintele Camerei Deputaților, Roberto Fico, Președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, Pierro Fassino, membrii Grupului de prietenie Republica Moldova - Italia din Senat și cu primarul orașului Roma, Virginia Raggi.

Totodată, Maia Sandu planifică să se întâlnească în Italia și cu reprezentanții diasporei.

Vizita la Roma este a șasea în străinătate făcută de Maia Sandu de la preluarea mandatului, după cele de la Berlin, Strasbourg, Paris, Bruxelles și Kiev.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

24
Tagurile:
vizita, Italia, Maia Sandu
Tematic
Experți: Când Maia Sandu ar putea merge în vizită la Moscova
Maia Sandu a spus ce așteptări are de la summitul Putin - Biden
Maia Sandu a adus comisari străini în Moldova - Când încep arestările
Maia Sandu l-a felicitat pe Vladimir Putin: Ce i-a transmis


Загрузка...
Центральная избирательная комиссия

CEC urmează acrediteze la alegeri observcatori electorali din partea Ambasadei Rusiei

24
(reînnoit 09:25 14.06.2021)
CEC va acredita astăzi mai multți observatori internaționali pentru alegerile parlamentare antiicpate din 22 iulie, inclsiv și din partea mabaadei Federației Ruse în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Comisia Electoroală Centrală se întrunelte astăzi în ședință pentru a acredita mai mult observatori naționali și internaționali la alegerile parlamntare anticipate din 11 iulie. Ședința CEC începe la ora 16:00.

Membrii Comisiei urmează să acrediteze la alrgerile parlamtnare antiicpate observatorilor internaționali, în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, din partea Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, din partea Comisiei Electorale  Centrale a Georgiei, din partea Consiliului Electoral Suprem al Republicii Turcia și din partea Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO).

Membrii CEC vor acredita și observatori naționali din partea Asociației obștești „Promo-LEX” în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 în secțiile de votare constituite în străinătate, dar și secțiile de votre din interiorul Republicii Moldova.

Totodată CEC urmează să examineze demersul de înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea a două partide politice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

24
Tagurile:
Rusia, Observatori, Comisia Electorală Centrală


Загрузка...
Сampionatului european de fotbal 2021

Unde se va juca finala Campionatului European de Fotbal 2020