Sala Parlamentului

Deputații Partidului „ȘOR” cer eliberarea lui Ulanov și Jardan: Cum argumentează

94
Deputații Partidului „ȘOR” și ai Platformei „Pentru Moldova” garantează pentru Ulanov și Jardan și cer eliberarea lor. Astfel, ei au semnat două angajamente publice prin care dau asigurări că cei doi deputați nu se vor eschiva și vor coopera cu oamenii legii.

CHIȘINĂU 25 mart - Sputnik. Colegii de fracțiune ai deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov cer instanței de judecată să dispună cercetarea în stare de libertate a acestora. Mai mult, deputații au semnat și două angajamente publice prin care garantează că Jardan și Ulanov nu se vor eschiva de răspundere, vor colabora cu anchetatorii, vor respecta ordinea publică și se vor prezenta în fața instituțiilor de drept ori de câte ori va fi necesar.

Justiție
© Sputnik / Максим Богодвид

Potrivit unui comunicat al Partidului „ȘOR” și Platformei „Pentru Moldova”, în declarații este menționat faptul că cei doi deputați care au fost reținuți au statut de deputat și sunt membri ai unor comisii parlamentare.

„Prezența lor la lucrările legislativului este extrem de necesară în această perioadă de criză profundă, în care se află țara”, se mai arată în comunicat.

Miercuri, deputații Petru Jardan și Denis Ulanov au fost puși sub învinuire, iar procurorii au cerut arest preventiv pentru 30 de zile. Joi, 25 martie, ar urma să aibă loc ședința de judecată în care ar urma să se decidă dacă cei doi vor fi sau nu plasați în arest preventiv. Procurorii au explicat necesitatea aplicării arestului prin faptul că există riscul de a împiedica buna desfășurare a justiției și riscul eschivării.

Amintim că deputații Petru Jardan și Denis Ulanov au fost reținuți luni, după ce la cererea Procurorului General Alexandr Stoianoglo Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară.

Potrivit Procuraturii, Denis Ulanov este învinuit de ”escrocherie” și ”spălare de bani” în dosarul ”frauda bancară”, iar Petru Jardan este învinuit de ”abuz de serviciu”, în dosarul vizând concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Ambii învinuiți pledează nevinovați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

94
Tagurile:
arest, judecată, cercetare, deputați
Tematic
Noi detalii în cazul lui Jardan și Ulanov: Unde sunt cei doi deputați
Percheziții la biroul lui Denis Ulanov, la sediul „Avia Invest”
Curtea Constituțională

PSRM contestă legea prin care s-au acordat garanții de stat în urma furtului miliardului

23
PSRM a sesizat CC privind constituționalitatea legii din 2014, în urma căreia s-au acordat garanții de stat ce au dus la Furtul Miliardului.

CHIȘINĂU, 18 iunie - Sputnik. Deputații PSRM au semnat, astăzi, o adresare la Curtea Constituțională pentru a cere controlul constituționalității Legii în baza căreia Guvernul, în 2014, a emis garanții de stat pentru creditele de urgență din partea Băncii Naționale în sumă totală de 14,8 miliarde de lei.

 Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către socialistul Vlad Batrîncea în cadrul unui briefing de presă.

"Am apelat la CC ca să fie exercitat controlul constituționalității acestei Legi cu privire la miliarde furate. Considerăm că urmare acelor acțiuni s-a prejudiciat nu doar interesul public național, dar a fost atacat direct poporul Republicii Moldova. Considerăm că legea este neconstituțională. Solicităm Înaltei Curți să ia poziția clară referitor la protejarea drepturilor constituționale cetățenilor", a  declarat Vlad Batrîncea. 

Amintim că aceasta este a treia tentativă a socialiștilor să anuleze legislația ce prevede calea de restituire a miliardului furat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

23
Tagurile:
furtul miliardului, PSRM, Curtea Constituţională
Tematic
Vasile Bolea, exclus din concursul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională
Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra sesizării privind numirea unor membri CSM
Curtea de Apel s-a pronunțat cu privire la numărul secțiilor de votare în stânga Nistrului
De ce s-a dat bătălia între Sandu, Parlament și Curtea Constituțională


Загрузка...
imagine din arhivă

Unde vor fi distribuite dozele de vaccin „Sputnik V” care ajung astăzi în Moldova

74
(reînnoit 10:48 18.06.2021)
Președintele PSRM Igor Dodon a precizat în cadrul emisiunii sale săptămânale câte doze de vaccin rusesc „Sputnik V” vor ajunge astăzi în țara noastră.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Liderul socialiștilor, care se află în aceste zile într-o vizită în Federația Rusă, a precizat că astăzi în Republica Moldova vor ajunge din Federația Rusă 60 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”.

„40 de mii pentru malul drept al Nistrului și 20 de mii pentru malul stâng. În afară de aceasta, avem înțelegerea de a semna un acord pentru un milion de doze „Sputnik V”, ale căror prime partide ar putea să vină în viitorul apropiat în Republica Moldova”, a precizat președintele PSRM în cadrul emisiunii sale săptămânale „Igor Dodon răspunde”.

Aeronava care va aduce serul din Federația Rusă va ateriza la Chișinău vineri după ora 23:00. 

Precizăm că pe pe 24 aprilie, primul lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului a fost livrat țării noastre. Potrivit Ministerului de Externe Al Federației Ruse, "partea rusă a luat o decizie de principiu de a furniza Moldovei 182 de mii de doze de "Sputnik V", inclusiv 62 de mii de doze pentru Transnistria".

Iar pe 30 aprilie a ajuns în Moldova cel de-al doilea lot cu vaccin „Sputnik V”. Totodată, în data de 24 aprilie Republica Moldova a recepționat primul lot de vaccin din Federația Rusă. Este vorba de 71 de mii de doze de vaccin oferite cu titlu de donație. Vaccinul "Sputnik V" a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

74


Загрузка...
Universitatea USPEE

Admiterea 2021: Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene "Constantin Stere"