Andrian Candu

Andrian Candu, despre tentativa de instalare a Guvernului: Un joc al două tabere

69
(reînnoit 11:50 25.03.2021)
Andrian Candu a criticat dur modul în care s-au comportat astăzi formațiunile parlamentare, în contextul tentativei de instalare a unui nou guvern.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Deputatul Andrian Candu, președintele „Pro Moldova”, a declarat la un briefing că „ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă astăzi în Parlament este o comedie absurdă și o bătaie de joc de țară”.

El i-a criticat pe deputații socialiști, pe cei din „Pentru Moldova” și „Șor”, care au părăsit sala de ședințe plenare, lăsând Parlamentul fără cvorum pentru audierea candidatului la funcția de premier Igor Grosu.

De asemenea, el i-a taxat aspru și pe deputații din PAS, inclusiv pe Igor Grosu care, în opinia sa, „mimează o tentativă de instalare a unui guvern”.   

„Aceste două tabere nu fac altceva decât un joc politic în interes propriu. Ceea ce fac ei este un genocid împotriva poporului”, a declarat Andrian Candu.  

Mai mult, Andrian Candu a spus că ar fi auzit „că au fost și înțelegeri” ca deputații socialiști să iasă din ședința Parlamentului.

Candu a afirmat că „interesul politic al unora a prevalat” într-o situație în care societatea traversează o criză fără precedent –„oamenii mor din cauza pandemiei, oamenii își pierd locurile de muncă”.

Președintele „Pro Moldova” a spus că deține informații că spitalele nu mai au fonduri și dotări pentru a face față fluxului sporit de pacienți cu COVID-19, iar suportul extern lipsește.

Întrebat ce se poate întâmpla, din punct de vedere constituțional, după tentativa de astăzi de instalare a unui guvern, Candu a răspuns, între altele, că „astăzi mor oamenii, iar noi vorbim despre sesizări la Curtea Constituțională”.

„Pro Moldova” deține 7 mandate în Parlament. Acest grup parlamentar a fost creat de deputații desprinși din Partidul Democrat (PDM), după conflictele interne din formațiune.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

69
Tagurile:
briefing, Andrian Candu
Tematic
Transmisiune în direct de la şedinţa Parlamentului: Va fi oare confirmat guvernul Grosu
Ultima oră: Socialiștii nu vor vota pentru Guvernul Grosu
Deputații din „Pentru Moldova” și Partidul „ȘOR” nu vor vota pentru Guvernul Grosu
Директор Службы внешней разведки РФ Сергей Нарышкин выступает на IX Московской конференции по международной безопасности.

Șeful SVR: De ce UE și SUA vorbesc despre o Rusie “malițioasă”

19
(reînnoit 19:09 24.06.2021)
Problemele dialogului dintre Rusia și Occident sunt cauzate de o diferența a abordărilor valorice, consideră șeful SVR, Serghei Narîșkin.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîșkin, a declarat că o cauză a problemelor în dialogul cu Occidentul este diferența în abordările valorice, iar discuțiile despre o pretinsă activitate distructivă a Rusiei sunt necesare pentru a-și justifica incapacitatea de a-și rezolva problemele, transmite RIA Novosti.

“La o astfel de diferență fundamentală în abordările valorice, oare ar trebui să ne surprindă existența unor probleme în dialogul între Rusia și Occident, precum și tentativele permanente ale SUA și statelor UE de a explica toate problemele interne prin așa-numita activitate malițioasă a Moscovei”, a menționat Narîșkin la Conferința Internațională de Securitate de la Moscova.

Potrivit șefului SVR, spre deosebire de Occident, Rusia susține invariabil valorile generale umane.

“În contrapondere cu pseudovalorile liberale occidentale, Rusia și majoritatea statelor lumii apără adevăratele valori generale umane: respectul față de părinți, grija pentru copii, relația istorică, culturală și spirituală cu locul unde omul s-a născut și trăiește, susținerea virtuților și, în cele din urmă, dreptul popoarelor la o dezvoltare particulară”, a conchis Serghei Narîșkin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
Narîșkin


Загрузка...
CEC

CEC s-a întâlnit cu observatorii CSI: Ce au discutat

34
Reprezentanții CEC au avut o întrevedere cu câțiva dintre membrii misiunii de observatori din partea Comunității Statelor Independente (CSI) pentru a discuta despre monitorizarea alegerilor. 

CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Comisia Electorală Centrală anunță că membrii CEC s-au întâlnit cu reprezentanții misiunii de observatori din partea Comunității Statelor Independente (CSI) pentru monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Astfel în cadrul întrevederii, membrii CEC au prezentat ceea ce au reușit să dacă până acum, dar și regulile ce au fost stabilite pentru desfășurarea alegerilor în condiții de pandemie.

„În cadrul discuțiilor au fost dezbătute principalele provocări existente, inclusiv în privința asigurării dreptului la vot pentru alegătorii aflați în străinătate, cetățenii Republicii Moldova cu domiciliul în localitățile situate în stânga Nistrului, dar și despre acoperirea bugetare a scrutinului”, se menționează într-un comunicat CEC. 

În context, președintele CEC a precizat că va oferi informații și suportul necesar pentru buna organizare a activității de observare a misiunii CSI în țara noastră.

Șeful-adjunct al secretariatului Adunării Interparlamentare a CSI a vorbit despre modalitatea și regulile de organizare a activității de monitorizare a alegerilor. Astfel, participanții la întrevedere au stabilit și mecanismele de comunicare pe durata perioadei electorale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
CSI, observatori, CEC


Загрузка...

Canoiștii olimpici moldoveni se pregătesc de Olimpiadă pe lacul Ghidighici

0
(reînnoit 20:13 24.06.2021)
Pregătirea pentru Jocurile de la Tokyo a echipei olimpice moldovenești de canoiștii a intrat în cea mai "fierbinte" și responsabilă etapă.

Serghei Tarnovschi, favoritul echipei, câștigând podiumul viitoarelor olimpiade, continuă să se antreneze sub conducerea șefului Comitetului Olimpic al Republicii Moldova, Nicolae Juravschi.

Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic din Moldova,  a amintit că au rămas doar 29 de zile până la inaugurarea Jocurilor Olimpice, care, potrivit lui, este cel mai important eveniment din ultimii trei ani, iar din cauza pandemiei deja din ultimii cinci ani ai Jocurilor Olimpice.

"Eu, în felul meu, sunt o persoană maximalistă, iată de ce consider că există întotdeauna un loc pentru îmbunătățirea situației. În ceea ce privește pregătirea – în același timp, avem și o calificare feminină la canoe dublu, iată și Sergiu a primit o calificare. Acum e important ca, în aceste ultimele zile, nu doar să ne menținem forma, dar și să o îmbunătățim. Mai ales că acum e o perioadă accelerată și n-ar trebui să comitem erori, dar și să păstrăm băieților o stare de spirit, să n-o epuizeze moral, să poată vedea o creștere a vitezei. Desigur, în această etapă trebuie să gândim pozitiv și să ne dezvoltăm, pentru a face totul cât mai bine. Analizăm sezoanele precedente,  volumul de muncă și observăm că am atins viteze bune, un nivel bun de pregătire, moral și psihologic. Iată de ce vedem și observăm că suntem cu adevărat concurenți pe podium, iată de ce trebuie să conștientizăm că, în timpul jocurilor, tensiunea psihologică este foarte mare. Există mulți campioni care nu devin olimpici din cauza mai multor factori. Trebuie să ducem până la capăt ciclul de pregătiri pentru a evolua cu demnitate", a declarat Nicolae Juravschi pentru Sputnik Moldova.