Ședința plenară a Parlamentului

Ultima oră: Parlamentul nu are cvorum pentru a examina învestirea Guvernului

89
(reînnoit 10:44 25.03.2021)
Două fracțiuni parlamentare au părăsit sala de ședințe a Parlamentului. Deputații spun că nu vor să participe la „show-uri” politice.

CHIȘINĂU, 25 mart - Sputnik. Fracțiunea socialiștilor și platforma parlamentară Pentru Moldova au părăsit sala de ședințe a Parlamentului. Deputații au spus că nu vor participa la examinarea învestirii Guvernului Grosu și au ieșit din sala de plen. Aceștia au anunțat că vor reveni la examinarea altor subiecte incluse pe ordinea de zi. Astfel, Parlamentul va reveni în ședință după o pauză de o oră.

„Acele consultări care sunt obligația președintelui Republicii Moldova au fost mimate. Nu credem că doamna președinte a manifestat interes sincer pentru a identifica sprijin politic pentru acest Guvern. Nu cred că în mod serios cineva a examinat posibilitatea votării astăzi a acestui Guvern. Noi nu dorim să participăm la acest joc. Fracțiunea socialiștilor va părăsi sala de plen. Suntem gata după pauză să revenim la activitatea Parlamentului”, a declarat Vlad Batrîncea. 

Deputatul Marina Tauber a declarat că nici cei din platforma „Pentru Moldova” nu vor participa la examinarea subiectului care se referă la examinarea candidaturii lui Igor Grosu. 

„Nu vrem să participăm la acest circ. Oamenii mor, nu avem vaccinuri, nu avem soluții pentru a ieși din criza pandemică, socială și economică, dar sunteț obligați și impuși să participăm la astfel de show-uri”, a declarat Tauber. 

După ce deputații au părăsit sala de ședințe, Parlamentul a rămas cvorum. Astfel, tentativa de învestire a Guvernului Grosu a eșuat și se consideră consumată. Deputații vor reveni în sala plenului după pauză pentru a examina restul subiectelor incluse pe ordinea de zi. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

89
Tagurile:
ședința, ședința de Guvern, ședința Parlamentului
Dezbateri Donald Trump și Joe Biden

Putin a explicat care este deosebirea dintre Biden și Trump

163
(reînnoit 22:15 12.06.2021)
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a vorbit despre deosebirile dintre Joe Biden și Donald Trump.

CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik.  Președintele rus Vladimir Putin a declarat într-un interviu pentru postul american de televiziune NBC că actualul președinte american Joe Biden este radical diferit de predecesorul său, Donald Trump.

Potrivit postului TV, Putin a spus că Biden "este radical diferit de Trump, deoarece președintele Biden este un politician de carieră. El și-a petrecut aproape întreaga viață de om matur în politică".

Comparându-l pe Biden cu predecesorul său Donald Trump, Putin a menționat că „este o persoană complet diferită, există avantaje și dezavantaje în acest sens, dar sper că nu vor exista acțiuni impulsive din partea actualului președinte”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

163
Tagurile:
Biden, Trump, Putin
Tematic
Putin a comentat declarația scandaloasă a lui Biden la adresa sa


Загрузка...

Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7