Igor Grosu

Grosu nu vrea fie votat: Ce le-a spus deputaților PPDA

209
(reînnoit 10:51 25.03.2021)
Deputații fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr sunt gata să voteze pentru Guvernul Grosu, însă doar dacă acest vot este solicitat de candidat.

CHIȘINĂU, 25 mart - Sputnik. Platforma DA vrea să fie votat Guvernul Grosu, dar candidatul desemnat la funcția de prim-ministru le-a spus să nu se grăbească. Precizarea a fost făcută de deputatul fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr Dinu Plângău pe pagina sa de Facebook. 

„Platforma DA vrea să fie votat Guvernul Grosu, dar poate vota doar dacă acest vot este solicitat de candidat. Azi candidatul a zis să nu ne grăbim cu votul. Într-o situație fără pandemie i-am fi spus să mai încerce o dată după anticipate”, a scris Dinu Plângău după întâlnirea cu candidatul desemnat.

Deputatul consideră că socialiștii vor ca Igor Grosu să fie votat, doar că fără voturile socialiștilor. El afirmă de asemenea că PAS vrea să fie votat Igor Grosu, dar cu voturile socialiștilor și fără voturile ȘOR.

„Dacă socialiștii nu vor vota, nu va vota nici PAS și vor zice că planul era să provoace anticipate. PAS știe foarte bine că anticipate nu pot fi organizate fără rectificarea bugetului. Rectificarea bugetului este competența Guvernului. Ideea că CEC se va împrumuta de la bănci sau speranța că Niciforciuc, Șor, Candu sau orice alt deputat nu va contesta o procedură neconstituțională de dragul anticipatelor mi se pare naivă. Până atunci, oricum ai nevoie de o majoritate parlamentară care să voteze pentru această rectificare și să aloce bani pentru alegeri”, scrie Plângău.

Și deputatul PPDA Inga Grigoriu a scris pe Facebook că „acest candidat, la orele 16:30, ne-a anunțat sincer că nu are susținere din partea propriei formațiuni politice, deși a fost desemnat de un președinte, în spatele căruia s-a constatat că stă circa un milion de oameni după turul doi”.

Amintim că ședința Parlamentului în cadrul căreia urma să fie examinată acordarea votului de încredere Guvernului Grosu a fost întreruptă din lipsă de cvorum. Fracțiunea socialiștilor și platforma Pentru Moldova au declarat că nu vor participa la examinarea acestui subiect, dar vor reveni în sală pentru a examinarea altor subiecte incluse pe ordinea de zi. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

209
Tagurile:
candidat unic, Candidat, PPDA, voturi, Vot

Surse media: Țările G7 și-au declarat interesul pentru relații stabile cu Rusia

81
În urma summitului de trei zile al liderilor țărilor G7 a fost publicat un comunicat oficial, al cărui conținut este citat de presa internațională.

CHIȘINĂU, 13 iunie - Sputnik. Țările din grupul G7 și-au declarat interesul pentru relații stabile și previzibile cu Rusia. Despre aceasta scrie RIA Novosti , citând Bloomberg, care face referire la comunicatul ajuns la dispoziția sa.

”Reiterăm interesul nostru pentru relații stabile și previzibile cu Rusia și vom continua să acționăm acolo unde există zone de interes comun”, este menționat în declarație.

În afară de aceasta, în comunicat este spus că liderii țărilor G7, în urma summitului, au solicitat desfășurarea unei investigații transparente în China privind cauzele apariției coronavirusului COVID-19.

În comunicat este precizat de asemenea că G7 sprijină formatul normand al negocierilor cu privire la Ucraina, în scopul implementării depline a acordurilor de la Minsk.

În afară de aceasta, liderii G7 susțin desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de vară la Tokyo în vara acestui an, în condiții de pandemie.
„Ne reafirmăm sprijinul pentru desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo într-un mod sigur, ca simbol al unității globale în depășirea COVID-19”, este menționa în comunicat.

Liderii G7 au decis de asemenea să livreze  țărilor în curs de dezvoltare 2,3 miliarde de doze de vaccin împotriva coronavirusului, până la sfârșitul anului 2022. Despre aceasta a anunțat cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul unei conferințe de presă după summit.

Ea a declarat de asemenea că producerea vaccinurilor împotriva infecției cu coronavirus ar trebui să înceapă și în Africa.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

81
Tagurile:
Rusia, relații, declarație, summit, G7
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7
UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest


Загрузка...

UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest

26
(reînnoit 18:15 13.06.2021)
Activiștii de mediu din mișcarea Extinction Rebellion s-au deghizat în liderii ţărilor G7 la un protest desfășurat ieri în Falmouth, în timpul celei de-a doua zile a summit-ului.

Activiștii au fost văzuți trecându-și unul altuia și lovind o găleată a ”acțiunii climatice” subliniind ceea ce ei consideră ca fiind o lipsă de acțiune pentru soluţionarea crizei climatice.

Protestatarii au cerut ca guvernele, corporațiile și mass media să acorde mai multă atenție crizei climatice și să înceteze ceea ce ei văd ca fiind un fel de ”spălare verde” a urgenței ecologice.

Cel de al 47-lea summit al liderilor G7 a demarat vineri și trebuie să se încheie astăzi, președintele SUA a efectuat cu această ocazie prima sa vizită internațională de la ocuparea funcției în luna ianuarie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

26
Tagurile:
protet, Summit G7, UK, Marea Britanie
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7


Загрузка...
Coronavirusul SARS-CoV-2 la microscop

Ce spune Ghințburg despre mutațiile rusești ale coronavirusului