Denis Ulanov

Și deputatul Denis Ulanov a rămas fără imunitate parlamentară

108
(reînnoit 21:35 22.03.2021)
După Petru Jardan și Denis Ulanov a rămas fără imunitate parlamentară. Pentru aceasta au votat majoritatea deputaților.

CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat în plenul Parlamentului că deputatul Partidului ”Șor” Denis Ulanov este cercetat în două dosare, iar pentru a fi cercetat, parlamentarul trebuie să fie lipsit de imunitatea parlamentară. Stoianoglo a declarat că Ulanov a prejudiciat bugetul de stat și sistemul bancar prin diverse acțiuni infracționale. 

"Denis Ulanov a acționat în interesul lui Ilan Șor și a asociației criminale, condusă de Vladimir Plahtoniuc, pentru a înlăturat obstacolele pentru sustragerea mijloacelor financiare și a prejudiciat astfel statul în proporții deosebit de mari. Astfel este cercetat pentru escrocherie. Ulanov a fost complice și altă acțiune - spălare de bani, prin transferuri de bunuri. Deputatul nu poate fi reținut sau trimis în judecată, în acest context solicit Parlamentului ridicarea imunității a lui Denis Ulanov, pentru reținerea, arestarea și trimiterea lui în judecată", a declarat Alexandr Stoianoglo, procurorul general. 

De cealaltă parte, Denis Ulanov a declarat că anterior a fost chemat să depună declarații în calitate de martor în aceste dosare și se arată nedumerit că a devenit suspect. Alexandr Stoianoglo l-a contrazis și a spus că de fapt este vorba despre alte dosare. 

"Nu sunt expertize financiare care să arate pierderile exacte, în aceste condiții nu poți să încriminezi cuiva că a prejudiciat statul", a declarat Denis Ulanov, deputat al Partidului ”Șor”.

Unii deputați l-au întrebat pe procurorul general care este necesitatea lipsirii de imunitate parlamentară a lui Denis Ulanov, în condițiile în care acesta ar fi cerut de mai multe ori să fie audiat. Răspunsul lui Stoianoglo: 

"Procurorii au tactica lor de lucru: fie să facă audieri, fie percheziții și noi avem nevoie de pachetul complet de drepturi. De asta am venit să cerem. Vă mai spun că Ulanov niciodată nu a venit să ceară să fie audiat", a mai spus Alexandr Stoianoglo, procurorul general. 

În discursul său de la tribuna Parlamentului, deputatul Denis Ulanov a declarat că nu a fost implicat în frauda bancară și și-a justificat acțiunile. 

"Nu mi-am depășit atribuțiile de avocat. Azi de ziua soției mele am să-mi demonstrez nevinovăția. SUnt sigur de nevinovăția mea, indiferent de voturi. Nu sunt dovezi în privința mea, voi demonstra asta", a spus Denis Ulanov. 

Reprezentanții comisiei parlamentare juridice susțin că procurorul a solicitat ridicarea imunității lui Denis Ulanov, iar cel din urmă a cerut să nu fie acceptată cererea. Comisia s-a pronunțat în favoarea ridicării imunității deputatului Partidului ”Șor” Denis Ulanov. 

"Comisia juridică, cu 7 voturi pentru, a acceptat cererea procurorului general pentru ridicarea imunității a lui Denis Ulanov", a declarat Vasile Bolea, președintele Comisiei parlamentare juridice. 

Astfel, majoritatea deputaților au votat pentru ridicarea imunității deputatului Partidului ”Șor”, Denis Ulanov. 

"Cu 70 de voturi, primul proiect a fost votat", a anunțat Zinaida Greceanîi, președintele Parlamentului. 

Seara târziu, după încheierea ședinței Parlamentului, deputatul partidului Șor, Marina Tauber a ținut un briefing d presă. Întrebat d ce domnul Ulanov nu participă la el, ea a spus că "domnul Ulanov nu a venit la acest briefing de presă pentru că nu i-au dat voie procurorii. El este sus, în cabinetul dumnealui vorbește cu procurorii".

Întrebată dacă Ulanov urmează să fie escortat la CNA, așa cum s-a întâmplat cu Jardan, Tauber a spus că nu cunoaște ce urmează să se întâmple.  

După care presa a informat că Denis Ulanov a fost reținut pentru 72 de ore.

De precizat că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a venit astăzi în Parlament pentru a cere ridicarea imunității celor doi deputați ai Partidului ”Șor” Denis Ulanov și Petru Jardan. Stoianoglo a declarat că procurorii au suficiente probe în privința celor doi parlamentari. Primul care a rămas fără imunitate parlamentară a fost Petru Jardan. În acest sens au votat 68 de deputați. Jardan a fost reținut pentru 72 de ore și se află în izolatorul CNA. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

108
Tagurile:
imunitate parlamentară, Imunitate, deputați, Parlament
Tematic
Unde a greșit Stoianoglo: Ce spune un fost procuror general despre problemele din sistem
A fost prelungit mandatul de arest pentru un fost procuror anticorupţie

Surse media: Țările G7 și-au declarat interesul pentru relații stabile cu Rusia

92
În urma summitului de trei zile al liderilor țărilor G7 a fost publicat un comunicat oficial, al cărui conținut este citat de presa internațională.

CHIȘINĂU, 13 iunie - Sputnik. Țările din grupul G7 și-au declarat interesul pentru relații stabile și previzibile cu Rusia. Despre aceasta scrie RIA Novosti , citând Bloomberg, care face referire la comunicatul ajuns la dispoziția sa.

”Reiterăm interesul nostru pentru relații stabile și previzibile cu Rusia și vom continua să acționăm acolo unde există zone de interes comun”, este menționat în declarație.

În afară de aceasta, în comunicat este spus că liderii țărilor G7, în urma summitului, au solicitat desfășurarea unei investigații transparente în China privind cauzele apariției coronavirusului COVID-19.

În comunicat este precizat de asemenea că G7 sprijină formatul normand al negocierilor cu privire la Ucraina, în scopul implementării depline a acordurilor de la Minsk.

În afară de aceasta, liderii G7 susțin desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de vară la Tokyo în vara acestui an, în condiții de pandemie.
„Ne reafirmăm sprijinul pentru desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo într-un mod sigur, ca simbol al unității globale în depășirea COVID-19”, este menționa în comunicat.

Liderii G7 au decis de asemenea să livreze  țărilor în curs de dezvoltare 2,3 miliarde de doze de vaccin împotriva coronavirusului, până la sfârșitul anului 2022. Despre aceasta a anunțat cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul unei conferințe de presă după summit.

Ea a declarat de asemenea că producerea vaccinurilor împotriva infecției cu coronavirus ar trebui să înceapă și în Africa.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

92
Tagurile:
Rusia, relații, declarație, summit, G7
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7
UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest


Загрузка...

UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest

29
(reînnoit 18:15 13.06.2021)
Activiștii de mediu din mișcarea Extinction Rebellion s-au deghizat în liderii ţărilor G7 la un protest desfășurat ieri în Falmouth, în timpul celei de-a doua zile a summit-ului.

Activiștii au fost văzuți trecându-și unul altuia și lovind o găleată a ”acțiunii climatice” subliniind ceea ce ei consideră ca fiind o lipsă de acțiune pentru soluţionarea crizei climatice.

Protestatarii au cerut ca guvernele, corporațiile și mass media să acorde mai multă atenție crizei climatice și să înceteze ceea ce ei văd ca fiind un fel de ”spălare verde” a urgenței ecologice.

Cel de al 47-lea summit al liderilor G7 a demarat vineri și trebuie să se încheie astăzi, președintele SUA a efectuat cu această ocazie prima sa vizită internațională de la ocuparea funcției în luna ianuarie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

29
Tagurile:
protet, Summit G7, UK, Marea Britanie
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7


Загрузка...
Coronavirusul SARS-CoV-2 la microscop

Ce spune Ghințburg despre mutațiile rusești ale coronavirusului