Marina Tauber

Marina Tauber de la tribuna Parlamentului: Votați cum vreți!

169
(reînnoit 18:01 22.03.2021)
Deputatul Partidului ”Șor” Marina Tauber le-a spus deputaților să voteze așa cum consideră în privința ridicării imunității parlamentare celor doi colegi de-ai săi de partid: Denis Ulanov și Petru Jardan.

CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Deputatul Partidului ”Șor” Marina Tauber a ținut un discurs de la tribuna Parlamentului, cu privire la solicitarea procurorului general de ridicare a imunității parlamentare celor doi deputați: Denis Ulanov și Petru Jardan. 

"Din numele echipei noastre vreau să vă spun că voi toți aveți familii, chiar dacă azi veți ridica mâinile, eu nu vă urez ceea ce am trăit eu în izolator două zile și jumătate și oamenii mei apropiați. După un an, Procuratura a spus că învinuirile au fost nefondate. Într-o zi am să o aduc aici pe bunica mea, să-i răspundeți ei ce a trăit. Am multe acte să spun despre mulți despre voi, dar aveți și voi aveți familii. Voi veniți într-o zi după doi deputați ai Partidului "Șor". Încercați să fiți buni pentru cineva. Mâine-poimâine va veni și rândul vostru. Procuratura nu a cerut niciodată mărturii de la domnul Șor, eu vă spun", a declarat Marina Tauber.

Tauber a mai spus că i se pare straniu cum Denis Ulanov este hărțuit de Procuratura Generală, în condițiile în care contabilul-șef care s-a ocupat de realizarea tranzacții și care, de fapt, este soacra deputatului PAS Sergiu Litvinenco, nu este pusă sub învinuire. Litvinenco nu a întârziat să vină cu o reacție. 

"Niște hoți de miliarde ne citesc lecții și ne învață cum să trăim. În situația în care niște hoți care au sărăcit această țară și vom achita până în 2051 este o rușine și acești hoți trebuie alungați din Parlament", a spus Sergiu Litvinenco, deputat PAS. 

"În sală nu suntem judecători să acuzăm", a spus Zinaida Greceanîi, președintele Parlamentului. 

La final, Petru Jardan și-a cerut scuze de la membrii familiei sale pentru că sunt nevoiți să treacă prin astfel de momente. 

"Să nu facem presiune pe structurile abilitate fiindcă adevărul oricum va triumfa. Nu arăt cu degetul la nimeni, dar vă îndemn să lăsați ambițiile și PR-ul politic. Să facem munca așa cum trebuie. Nu vă cer mila, votați cum doriți. Nu mă ascund după imunitatea parlamentară", a precizat Petru Jardan.

De precizat că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a venit astăzi în Parlament pentru a cere ridicarea imunității celor doi deputați ai Partidului ”Șor” Denis Ulanov și Petru Jardan. În aceste momente se desfășoară ședința Parlamentului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

169
Tagurile:
Marina Tauber, Parlament
Tematic
Unde a greșit Stoianoglo: Ce spune un fost procuror general despre problemele din sistem
A fost prelungit mandatul de arest pentru un fost procuror anticorupţie
Curtea Constituțională

PSRM contestă legea prin care s-au acordat garanții de stat în urma furtului miliardului

21
PSRM a sesizat CC privind constituționalitatea legii din 2014, în urma căreia s-au acordat garanții de stat ce au dus la Furtul Miliardului.

CHIȘINĂU, 18 iunie - Sputnik. Deputații PSRM au semnat, astăzi, o adresare la Curtea Constituțională pentru a cere controlul constituționalității Legii în baza căreia Guvernul, în 2014, a emis garanții de stat pentru creditele de urgență din partea Băncii Naționale în sumă totală de 14,8 miliarde de lei.

 Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către socialistul Vlad Batrîncea în cadrul unui briefing de presă.

"Am apelat la CC ca să fie exercitat controlul constituționalității acestei Legi cu privire la miliarde furate. Considerăm că urmare acelor acțiuni s-a prejudiciat nu doar interesul public național, dar a fost atacat direct poporul Republicii Moldova. Considerăm că legea este neconstituțională. Solicităm Înaltei Curți să ia poziția clară referitor la protejarea drepturilor constituționale cetățenilor", a  declarat Vlad Batrîncea. 

Amintim că aceasta este a treia tentativă a socialiștilor să anuleze legislația ce prevede calea de restituire a miliardului furat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

21
Tagurile:
furtul miliardului, PSRM, Curtea Constituţională
Tematic
Vasile Bolea, exclus din concursul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională
Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra sesizării privind numirea unor membri CSM
Curtea de Apel s-a pronunțat cu privire la numărul secțiilor de votare în stânga Nistrului
De ce s-a dat bătălia între Sandu, Parlament și Curtea Constituțională


Загрузка...
imagine din arhivă

Unde vor fi distribuite dozele de vaccin „Sputnik V” care ajung astăzi în Moldova

73
(reînnoit 10:48 18.06.2021)
Președintele PSRM Igor Dodon a precizat în cadrul emisiunii sale săptămânale câte doze de vaccin rusesc „Sputnik V” vor ajunge astăzi în țara noastră.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Liderul socialiștilor, care se află în aceste zile într-o vizită în Federația Rusă, a precizat că astăzi în Republica Moldova vor ajunge din Federația Rusă 60 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”.

„40 de mii pentru malul drept al Nistrului și 20 de mii pentru malul stâng. În afară de aceasta, avem înțelegerea de a semna un acord pentru un milion de doze „Sputnik V”, ale căror prime partide ar putea să vină în viitorul apropiat în Republica Moldova”, a precizat președintele PSRM în cadrul emisiunii sale săptămânale „Igor Dodon răspunde”.

Aeronava care va aduce serul din Federația Rusă va ateriza la Chișinău vineri după ora 23:00. 

Precizăm că pe pe 24 aprilie, primul lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului a fost livrat țării noastre. Potrivit Ministerului de Externe Al Federației Ruse, "partea rusă a luat o decizie de principiu de a furniza Moldovei 182 de mii de doze de "Sputnik V", inclusiv 62 de mii de doze pentru Transnistria".

Iar pe 30 aprilie a ajuns în Moldova cel de-al doilea lot cu vaccin „Sputnik V”. Totodată, în data de 24 aprilie Republica Moldova a recepționat primul lot de vaccin din Federația Rusă. Este vorba de 71 de mii de doze de vaccin oferite cu titlu de donație. Vaccinul "Sputnik V" a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

73


Загрузка...
Serviciul Fiscal de Stat

Anunț important de la Fisc! Mai aveți 12 zile în care puteți face asta