Parlament

Cine nu va vota pentru ridicarea imunității celor doi deputați din Partidul "Șor"

394
(reînnoit 12:59 22.03.2021)
Platforma „Pentru Moldova” nu va vota pentru ridicarea imunității deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan. Asta este poziția platformei exprimată într-un comunicat de presă.

CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Platforma parlamentară „Pentru Moldova” consideră drept neîntemeiată solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind ridicarea imunității parlamentare a deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan. În acest condiții, deputații „Pentru Moldova” nu vor vota pentru ridicarea imunității celor doi deputați ”Șor”. Ei susțin că procurorul general nu ar fi prezentat argumente juridice și dovezi clare care să-i incrimineze pe colegii lor și califică acțiunile Procuraturii Generale drept un spectacol. 

”Poziția Platformei „Pentru Moldova” este următoarea: nu vom participa la acest spectacol ieftin, pentru că nu are nimic în comun cu legea”, se arată în comunicatul platformei „Pentru Moldova”. 

Reprezentanții acestui grup parlamentar intuiesc că, astăzi, o parte dintre deputații altor fracțiuni va vota pentru ridicarea imunității deputaților Jardan și Ulanov, însă sunt de părere că unii o vor face din frică, alții din raționamente pur politice, iar alții, naivi și visători, poate cred sincer că Procuratura chiar are de gând să facă dreptate.

De precizat că astăzi Legislativul Republicii Moldova urmează să se întrunească astăzi în ședință plenară pentru a decide în privința ridicării imunității parlamentare a doi deputați din Partidul ”Șor” - Petru Jardan și Denis Ulanov, la solicitarea Procuraturii Generale. Despre aceasta a anunțat pe pagina sa de Facebook deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău, care este practic sigur de faptul că imunitatea celor doi deputați va fi ridicată.

Ridicarea imunității deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov (Partidul „Șor”) a fost propusă Parlamentului de Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități. Aceștia sunt cercetați în dosarul „fraudei bancare”, pentru escrocherie și spălare de bani.

Cei doi deputați au declarat după decizia comisiei că nu intenționează să se ascundă de justiție. Mai mult, Denis Ulanov a spus că va vota chiar el pentru ridicarea imunității sale, întrucât nu are nevoie de ea. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

394
Tagurile:
Deputați, Parlament
Tematic
Ce urmează dacă Guvernul Grosu nu va primi vot de încredere în Parlament?
Focar de COVID în Parlament: Mai mulți deputați s-au infectat  

Surse media: Țările G7 și-au declarat interesul pentru relații stabile cu Rusia

96
În urma summitului de trei zile al liderilor țărilor G7 a fost publicat un comunicat oficial, al cărui conținut este citat de presa internațională.

CHIȘINĂU, 13 iunie - Sputnik. Țările din grupul G7 și-au declarat interesul pentru relații stabile și previzibile cu Rusia. Despre aceasta scrie RIA Novosti , citând Bloomberg, care face referire la comunicatul ajuns la dispoziția sa.

”Reiterăm interesul nostru pentru relații stabile și previzibile cu Rusia și vom continua să acționăm acolo unde există zone de interes comun”, este menționat în declarație.

În afară de aceasta, în comunicat este spus că liderii țărilor G7, în urma summitului, au solicitat desfășurarea unei investigații transparente în China privind cauzele apariției coronavirusului COVID-19.

În comunicat este precizat de asemenea că G7 sprijină formatul normand al negocierilor cu privire la Ucraina, în scopul implementării depline a acordurilor de la Minsk.

În afară de aceasta, liderii G7 susțin desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de vară la Tokyo în vara acestui an, în condiții de pandemie.
„Ne reafirmăm sprijinul pentru desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo într-un mod sigur, ca simbol al unității globale în depășirea COVID-19”, este menționa în comunicat.

Liderii G7 au decis de asemenea să livreze  țărilor în curs de dezvoltare 2,3 miliarde de doze de vaccin împotriva coronavirusului, până la sfârșitul anului 2022. Despre aceasta a anunțat cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul unei conferințe de presă după summit.

Ea a declarat de asemenea că producerea vaccinurilor împotriva infecției cu coronavirus ar trebui să înceapă și în Africa.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

96
Tagurile:
Rusia, relații, declarație, summit, G7
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7
UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest


Загрузка...

UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest

29
(reînnoit 18:15 13.06.2021)
Activiștii de mediu din mișcarea Extinction Rebellion s-au deghizat în liderii ţărilor G7 la un protest desfășurat ieri în Falmouth, în timpul celei de-a doua zile a summit-ului.

Activiștii au fost văzuți trecându-și unul altuia și lovind o găleată a ”acțiunii climatice” subliniind ceea ce ei consideră ca fiind o lipsă de acțiune pentru soluţionarea crizei climatice.

Protestatarii au cerut ca guvernele, corporațiile și mass media să acorde mai multă atenție crizei climatice și să înceteze ceea ce ei văd ca fiind un fel de ”spălare verde” a urgenței ecologice.

Cel de al 47-lea summit al liderilor G7 a demarat vineri și trebuie să se încheie astăzi, președintele SUA a efectuat cu această ocazie prima sa vizită internațională de la ocuparea funcției în luna ianuarie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

29
Tagurile:
protet, Summit G7, UK, Marea Britanie
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7


Загрузка...
Coronavirusul SARS-CoV-2 la microscop

Ce spune Ghințburg despre mutațiile rusești ale coronavirusului