Президентура РМ

Pentru Moldova, cu o cerere către președintele Maia Sandu

178
(reînnoit 14:23 18.03.2021)
Platforma parlamentară „Pentru Moldova” îi cere președintelui Maia Sandu să-l desemneze în termeni cât mai restrânși pe Vladimir Golovatiuc la funcția de premier, menționând că acesta este candidatul majorității parlamentare.

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. În opinia deputaților de la Pentru Moldova, Vladimir Golovatiuc este o candidatură de compromis pentru funcția de prim-ministru.

"Vladimir Golovatiuc este un bun profesionist, economist, profesor de economie politică și politician cu experiență. Are o vastă experiență care îi va permite să scoată Republica Moldova din criză. Vladimir Golovatiuc este o persoană apreciată și pe plan internațional, astfel încât va ști cum să atragă sprijin extern pentru cetățenii Republicii Moldova", se arată în declarația celor de la Pentru Moldova.

"ÎI cerem președintelui Maia Sandu să ia act de această decizie politică, să desemneze în termeni cât mai restrânși candidatura majorității parlamentare și să dea dovadă de constructivism, pentru a pune punct cât mai rapid crizei politice", mai afirmă deputații Platformei parlamentare „Pentru Moldova”.

Pe de altă parte, ei afirmă că și-au asumat un mare risc politic asumându-și responsabilitatea guvernării. "Deputații fracțiunii Partidului „ȘOR” și din Platforma parlamentară „Pentru Moldova” și-au depus semnăturile în vederea constituirii majorității parlamentare și desemnării domnului Vladimir Golovatiuc pentru funcția de prim-ministru. Suntem conștienți de riscurile pe care le comportă acest pas politic pe care ni l-am asumat astăzi. Mereu, însă, trebuie să facem ceea ce e bine pentru interesele țării și al oamenilor. Prioritatea noastră acum este să facem tot ce ne stă în puteri pentru a nu lăsa acest stat să se prăbușească", au mai afirmat deputații Platformei parlamentare „Pentru Moldova”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

178
Tagurile:
Majoritate, Vladimir Golovatiuc, Maia Sandu, Pentru Moldova
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale

Candidații la funcția de deputat mai au 7 zile pentru a face asta - detalii

45
(reînnoit 17:18 19.06.2021)
Candidații pentru funcția de deputat mai au o săptămână la dispoziție pentru a se răzgândi. În cazul în care vor să facă schimbări în lista candidaților sau vor să se retragă din cursa electorală, o pot face până pe 26 iunie. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Comisia Electorală Centrală anunță că retragerea întregii liste de candidați, înlocuirea unui candidat sau excluderea unui candidat poate fi făcută până pe 26 iunie. Totodată, CEC a precizat că potrivit prevederilor legislației electorale, decizia privind retragerea sau modificarea listei de candidați se adoptă de către formațiunea care a înaintat lista respectivă, cu respectarea cotei minime de reprezentare de 40 la sută pentru ambele sexe.

CEC a menționat că orice candidat independent are dreptul să-și retragă candidatura, dar nu mai târziu decât cu 14 zile înainte de ziua alegerilor.

„După expirarea termenului dat, înregistrarea concurentului electoral poate fi anulată doar de organul electoral care l-a înregistrat, în baza deciziei instanței de judecată, precum și în caz de deces al acestuia sau survenire a condițiilor stabilite de Codul electoral referitoare la interdicțiile de a fi ales”, se menționează în comunicatul de presă al CEC.

În context, CEC a mai precizat că dacă concurentul electoral își retrage candidatura sau înregistrarea este anulată după ce buletinele de vot au fost tipărite, în buletin, în dreptul acestuia, biroul electoral al secției de votare va aplica ștampila cu mențiunea „Retras”.

Precizăm că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

45
Tagurile:
Alegeri parlamentare anticipate, candidați, concurenți electorali, CEC


Загрузка...
Maia Sandu va efectua o vizită oficială în Polonia

O nouă vizită a Maiei Sandu în afara țării: Iată unde pleacă și cu cine se va întâlni

121
(reînnoit 14:19 19.06.2021)
Președintele Republicii Moldova va mai efectua o vizită oficială imediat ce se întoarce din Italia. De această dată, șeful statului va merge în Polonia. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Președinția informează că Maia Sandu urmează să mai efectueze o vizită oficială după ce revine din Italia. Luni, 21 iunie, șeful statului merge în Polonia, la invitația omologului său polonez.

„La Varșovia, Președinta Maia Sandu va avea o întrevedere cu Președintele Poloniei, Andrzej Duda, după care vor avea loc discuții plenare ale delegațiilor celor două state. La finalul întrevederii, cei doi șefi de stat vor face declarații de presă”, se menționează în comunicatul de presă al Președinției. 

În comunicatul de presă se mai precizează că tot luni, 21 iunie, Maia Sandu se va întâlni cu Mareșalul Seimului polon, Elżbieta Witek, și cu Mareșalul Senatului polon, Tomasz Grodzki.

Șeful statului întreprinde o vizită oficială la Roma, în zilele de 18-20 iunie, la invitația omologului său italian. Aceasta este a șasea vizită, efectuată de Maia Sandu în străinătate, de la preluarea mandatului, după cele de la Berlin, Strasbourg, Paris, Bruxelles și Kiev.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

121
Tagurile:
vizită oficială, Polonia, Maia Sandu, președinte
Tematic
Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Senatului Italiei


Загрузка...
Natalia Caraman și Aurelia Irodoi

De ce unele cupluri decid se căsătorească, iar altele se divorțeze?