Veaceslav Untilă

Ce a spus directorul ANRE în Parlament despre majorarea prețurilor la carburanți

234
(reînnoit 18:11 12.03.2021)
Directorul general al ANRE, Veaceslav Untila, este audiat în Parlament în acest momente privind majorarea prețurilor la carburanți.

CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. Directorul general al Consiliului de Administrație al ANRE, Veaceslav Untila, este audiat în Parlament cu privire la majorarea carburanților în ultima perioadă. Untila a comentat și majorările cu aproape un leu de astăzi afișate de petroliști. 

"Nu este întâmplător că aceste majorări s-au produs cu câteva ore înainte de audierile parlamentare.  Ultimele audieri la comisiile parlamentare la care au participat și operatorii companiilor petroliere au confirmat voința de a trece la plafonarea prețurilor. Nu exclud că recentele majorări vin ca acumulări de resurse financiare suplimentare până la aprobarea proiectului de lege de pe agenda Parlamentului", a declarat Veaceslav Untila. 

În context, pentru a evita și alte majorări în perioada următoare, Directorul general al Consiliului de Administrație al ANRE, Veaceslav Untila, a propus Parlamentului câteva măsuri:

"ANRE solicită abrogarea art.4 a legii 461, care va aduce la liberalizarea completă a pieței carburanților. Niciun stat UE nu reglementează piața produselor petroliere. 2 Plafonarea de către ANRE a prețurilor pentru produsele petroliere, similar cu proiectul din 2016-2018, dar îmbunătățit conform avizului ANRE, prezentat în contextul inițiativei deputatului Alexandru Oleinic. 3 Formarea prețului de comercializare cu amănuntul după metodele aplicate de Guvern, în cazul produselor social importante, prin limitarea adausului comercial. 4 Realizarea unor acțiuni menite să efectueze structura actuală a pieței produse petroliere precum instituirea unui moratoriu provizoriu asupra autorizării noilor stații de alimentare și elaborarea unui plan național de amplasare a acestora", a declarat Untila. 

Unele benzinării din țară au afișat chiar de astăzi prețurile majorate la carburanți. Astfel, benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la prețul de 19 lei și 25 de bani, benzina extra la 20 lei și 95 de bani, iar motorina standard costă 16 lei și 25 de bani un litru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

234
Tagurile:
Parlament, carburanți, prețuri carburanți
Tematic
Sandu, despre majorarea prețului la carburanți: Este o acțiune concertată
Cum propune Parlamentul să fie reglementat prețul la carburanți
Curtea Constituțională

PSRM contestă legea prin care s-au acordat garanții de stat în urma furtului miliardului

19
PSRM a sesizat CC privind constituționalitatea legii din 2014, în urma căreia s-au acordat garanții de stat ce au dus la Furtul Miliardului.

CHIȘINĂU, 18 iunie - Sputnik. Deputații PSRM au semnat, astăzi, o adresare la Curtea Constituțională pentru a cere controlul constituționalității Legii în baza căreia Guvernul, în 2014, a emis garanții de stat pentru creditele de urgență din partea Băncii Naționale în sumă totală de 14,8 miliarde de lei.

 Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către socialistul Vlad Batrîncea în cadrul unui briefing de presă.

"Am apelat la CC ca să fie exercitat controlul constituționalității acestei Legi cu privire la miliarde furate. Considerăm că urmare acelor acțiuni s-a prejudiciat nu doar interesul public național, dar a fost atacat direct poporul Republicii Moldova. Considerăm că legea este neconstituțională. Solicităm Înaltei Curți să ia poziția clară referitor la protejarea drepturilor constituționale cetățenilor", a  declarat Vlad Batrîncea. 

Amintim că aceasta este a treia tentativă a socialiștilor să anuleze legislația ce prevede calea de restituire a miliardului furat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
furtul miliardului, PSRM, Curtea Constituţională
Tematic
Vasile Bolea, exclus din concursul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională
Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra sesizării privind numirea unor membri CSM
Curtea de Apel s-a pronunțat cu privire la numărul secțiilor de votare în stânga Nistrului
De ce s-a dat bătălia între Sandu, Parlament și Curtea Constituțională


Загрузка...
imagine din arhivă

Unde vor fi distribuite dozele de vaccin „Sputnik V” care ajung astăzi în Moldova

72
(reînnoit 10:48 18.06.2021)
Președintele PSRM Igor Dodon a precizat în cadrul emisiunii sale săptămânale câte doze de vaccin rusesc „Sputnik V” vor ajunge astăzi în țara noastră.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Liderul socialiștilor, care se află în aceste zile într-o vizită în Federația Rusă, a precizat că astăzi în Republica Moldova vor ajunge din Federația Rusă 60 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”.

„40 de mii pentru malul drept al Nistrului și 20 de mii pentru malul stâng. În afară de aceasta, avem înțelegerea de a semna un acord pentru un milion de doze „Sputnik V”, ale căror prime partide ar putea să vină în viitorul apropiat în Republica Moldova”, a precizat președintele PSRM în cadrul emisiunii sale săptămânale „Igor Dodon răspunde”.

Aeronava care va aduce serul din Federația Rusă va ateriza la Chișinău vineri după ora 23:00. 

Precizăm că pe pe 24 aprilie, primul lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului a fost livrat țării noastre. Potrivit Ministerului de Externe Al Federației Ruse, "partea rusă a luat o decizie de principiu de a furniza Moldovei 182 de mii de doze de "Sputnik V", inclusiv 62 de mii de doze pentru Transnistria".

Iar pe 30 aprilie a ajuns în Moldova cel de-al doilea lot cu vaccin „Sputnik V”. Totodată, în data de 24 aprilie Republica Moldova a recepționat primul lot de vaccin din Federația Rusă. Este vorba de 71 de mii de doze de vaccin oferite cu titlu de donație. Vaccinul "Sputnik V" a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

72


Загрузка...
Serviciul Fiscal de Stat

Anunț important de la Fisc! Mai aveți 12 zile în care puteți face asta