Președinția RM

Consiliul Suprem de Securitate se convoacă în ședință

171
(reînnoit 16:40 12.03.2021)
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a decis să convoace Consiliul Suprem de Securitate. Subiectul de bază pe ordinea de zi este pandemia.

CHIȘINĂU, 13 mart - Sputnik. Membrii Consiliului Suprem de Securitate se convoacă sâmbătă în ședință, anunță serviciul de presă al Președinției. Principalul subiect de pe ordinea de zi este situația pandemică din țară. 

Ultima ședință a CSS a avut loc pe 26 februarie. În cadrul acelei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate, care a durat mai bine de șapte ore, a fost abordat și subiectul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Președintele Maia Sandu a menționat după ședință că nu poate oferi foarte multe detalii legate de acest subiect, întrucât se va merge în acest sens în instanța de judecată. 

„Pot să vă spun doar că Procuratura spune că este la etapa finală și sper că în scurt timp va depune dosarul în instanța de judecată. Vă amintesc că în septembrie 2019 Guvernul de atunci, Agenția Proprietate Publică, au mers în instanța de judecată, prezentând probe și cerând anularea contractului de concesionare a Aeroportului. Am aflat că nu s-a prea întâmplat nimic pozitiv pe acest dosar. Au fost planificate ședințe, dar anulate din cauza pandemiei, ceea ce este ciudat pentru noi”, a spus președintele. 

În context, șeful statului i-a cerut Agenției de Proprietăți Publice să depună o cerere de urgentare a examinării acestei cauze. Tot la acea ședință s-au abordat și alte subiecte. Printre acestea: dosarul „furtului miliardului”, dosarele companiilor de asigurări, problema proprietăților moldovenești în Ucraina, finanțarea ilegală a partidelor politice și campaniilor electorale, dosarul „Laundromat", contrabandă cu țigări, lupta împotriva traficului de droguri, defrișările ilegale, probleme de gestionare a crizei pandemice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

171
Tagurile:
pandemie, ședința CSS, CSS
Vladimir Putin și Joe Biden în timpul întrevederii din 2011

Putin a vorbit despre scopurile întâlnirii cu Biden

39
Vladimir Putin a declarat înainte de întâlnirea cu Biden că trebuie restabilite contactele personale.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Înainte de întâlnirea cu omologul său american Joe Biden, președintele rus Vladimir Putin a declarat că ei ar trebui să restabilească contactele personale, să stabilească un dialog direct și să creeze mecanisme de interacțiune între cele două țări, există probleme în care Rusia și Statele Unite pot activa cu adevărat în mod eficient.

”Restabilirea contactelor noastre personale, relațiilor, stabilirea unui dialog direct, crearea mecanismelor de interacțiune cu adevărat funcționale în acele domenii care prezintă interese reciproce – și acestea există, am vorbit deja despre acest lucru, mi se pare că nu mai este nevoie de repetat asta", a spus Putin într-un interviu pe platforma media ”Watch”, vorbind despre așteptările pe care le are de la întâlnirea cu Biden.

Președintele a menționat că despre acest lucru vorbește și partea americană: există o serie de probleme care prezintă interes reciproc. Acestea sunt stabilitatea strategică, conflictele regionale, măsurile de protecție a mediului, „preocuparea pentru ecologie în general, în sens global”, a spus Putin.

"Adică, există probleme în care putem lucra cu adevărat eficient", a adăugat el.

Vorbind despre reducerea retoricii negative împotriva Rusiei din partea Statelor Unite, Putin a menționat că nu ar trebui să nu ar trebui să existe iluzii în această privință deoarece înaintea unor reuniuni la nivel înalt ei se străduiesc întotdeauna să reducă gradul de negativitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

39
Tagurile:
summit, Biden, Putin
Tematic
Putin a explicat care este deosebirea dintre Biden și Trump
Cum au apreciat britanicii reacția lui Putin la declarația scandaloasă a lui Biden


Загрузка...
Vladimir Putin

Cum au apreciat britanicii reacția lui Putin la declarația scandaloasă a lui Biden

384
(reînnoit 08:28 13.06.2021)
Britanicii au apreciat răspunsul lui Putin cu privire la declarația scandaloasă a președintelui SUA împotriva sa.

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. Cititorii Daily Mail au comentat interviul lui Vladimir Putin acordat postul american de televiziune NBC.

În timpul discuției cu  moderatorul, președintele rus a menționat că nu a fost surprins de declarația scandaloasă a lui Joe Biden împotriva sa și că deja s-a obișnuit cu atacurile din toate părțile.

"Îmi place modul în care Putin a râs de Obama, iar acum râde de Biden. Ei doar îl amuză. Lui nu-i pasă ce crede Biden și, la drept vorbind, nuci restul lumii ”- a declarat utilizatorul cu numele de Facts Not Optional.

"Putin nu tolerează insultele și își apără țara, liderii noștri ar putea învăța de la el", a spus smithp1.

"Biden este un bătrân incoerent luat derâdere, nu poate critica pe nimeni", a menționat UkiwiK.

"Eu îl cred pe Putin. Biden este un mincinos fără suflet. Se pare că face în mod liber afirmații șocante, dar de fapt nu poate formula nici măcar o frază", a scris Having my say.

”Putin este un om deștept și își alege cu grijă cuvintele, spre deosebire de Biden și cei de genul său”, au rezumat utilizatorii.

În martie, președintele SUA a răspuns afirmativ la întrebarea dacă îl considerat pe Putin ucigaș și a amenințat Moscova cu răzbunare pentru intervenția în alegeri. Liderul rus, la rândul său, i-a urat sănătatea omologului american.

Comentând afirmațiile lui Biden, Putin i-a urat sănătate și și-a amintit vorba din copilărie: “Cine zice, acela este”. El a menționat că nu este o simplă glumă, ci o expresie cu sens. Potrivit lui, în istoria fiecărui popor și fiecărui stat există multe evenimente grave, dramatice și sângeroase și “atunci când îi apreciem pe mulți oameni sau când apreciem alte state, popoare, întotdeauna privim ca într-o oglindă”, “întotdeauna ne vedem pe noi înșine”, “întotdeauna proiectăm pe altă persoană ceea ce reprezintă în esență”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

384
Tagurile:
Biden, Putin, britanici
Tematic
Putin a explicat care este deosebirea dintre Biden și Trump


Загрузка...