Andrei Năstase

Andrei Năstase premier? Îl susțin sau nu socialiștii

397
(reînnoit 10:57 12.03.2021)
Președintele PSRM a comentat în cadrul emisiunii sale săptămânale „Igor Dodon răspunde” posibilitatea înaintării liderului PPDA Andrei Năstase la funcția de premier.

CHIȘINĂU, 12 mart - Sputnik. Liderul socialiștilor a fost întrebat de jurnaliști dacă PSRM este dispus să voteze pentru candidatura lui Andrei Năstase la funcția de prim-ministru. 

„Noi am declarat că suntem gata să discutăm, dar Andrei Năstase trebuie să determine ce susținere are în interiorul partidului său. Să prezinte lista celor care sunt gata să-l susțină din cei 11 deputați pe care îi are fracțiunea lui. Apoi mergeți la fracțiuni și consultați-vă: spuneți că nu vă ajung atâtea și atâtea voturi și apoi vedem”, a declarat președintele PSRM.

Joi, Igor Dodon a declarat la un post de televiziune că PSRM va purta discuții cu alte fracțiuni pentru a învesti un nou guvern și nu exclude că numărul deputaților care vor vota pentru un candidat sau altul va crește. El admite însă că Mariana Durleșteanu ar putea fi înlocuită cu un alt candidat. 

„Noi am înaintat-o pe Mariana Durleșteanu și ea are sprijinul a mai mult de 51 de deputați. Dar ar putea să fie și 60, poate vor fi și 70 de deputați. Suntem gata să discutăm cu fracțiunile dacă va fi acest candidat sau va fi alt candidat”, susține Igor Dodon. 

Igor Dodon
© Sputnik / Mihai Caraus

Joi, candidatul înaintat anterior de PSRM la funcția premier a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook în care se pronunță pentru organizarea alegerilor anticipate.

„La anticipate, este clar pentru toți... de ce jonglați dragi politicieni?”, a întrebat Durleșteanu. 

Nu se cunoaște deocamdată ce a determinat-o să vină cu acest mesaj, dacă luăm în calcul faptul că anterior Durleșteanu s-a pronunțat ferm împotriva alegerilor anticipate, menționând că țara va intra din iunie în colaps financiar, dacă se va merge pe această cale. 

Igor Dodon a declarat în cadrul aceleiași emisiuni că a avut o discuție joi cu Mariana Durleșteanu, după ce ea a scris pe Facebook că alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile. 

„Am discutat cu Durleșteanu. Eu știu poziția ei - „Așezați-vă la masă și discutați! Ori mergeți la anticipate, ori numim un guvern. Doamna Durleșteanu rămâne candidatul PSRM-ului. A confirmat astăzi”, a precizat Dodon. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

397
Tagurile:
socialiști, prim-ministru, Andrei Năstase
Tematic
Igor Dodon a spus că Maia Sandu l-a „devorat” pe Filat, apoi pe Năstase
Maia Sandu

Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Poloniei și mareșalii

37
(reînnoit 12:27 21.06.2021)
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu președintele Republicii Polone, Andrzej Duda.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Polonia a reconfirat disponibiitatea de a sprijini Republica Moldova în soluționarea mai multor probleme, inclusiv ce ține de integritatea teritorială a țării noastre în granițele recunoscute pe plan internațional. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele Poloniei, Andrzej Duda, după întrevederea cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. 

„Vom sprijini Republica Moldova în toate activitățile care vor contribui la această integritate, care la rândul său va duce la o situație stabilă în țară, iar Republica Moldova ar putea deveni o țară mai puternică”, a declarat președintele polonez. 

Andrej Duda mai spune că Polonia este pregătită să sprijine Republica Moldova în toate procesele democratice, dar și pe acei politicieni care își doresc colaborarea cu alte state ale Uniunii Europene. 

La rândul său, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că își doreșt ca relațiile de colaborare dintre cele două state să continue în beneficiul cetățenilor ambelor țări. 

"Prețuim mult relațiile dintre Polonia și țara noastră, relații care au o istorie bogată. Moldova a ales să ia calea europeană. Colaborarea țării noastre cu Polonia în vederea modernizării Moldovei și avansării țării noastre pe calea integrării europene este foarte importantă pentru noi", a declarat Sandu.

De precizat, Mai Sandu întreprinde o vizită oficială în Polonia. Tot astăzi, Maia Sandu s-at întâlnit cu mareșalul Seimului polon, Elżbieta Witek, și cu mareșalul Senatului polon, Tomasz Grodzki.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

37
Tagurile:
mesajul presedintelui, presedinte, fost presedinte, Maia Sandu


Загрузка...
Petru Jardan la ședința plenară din 22 martie 2021

Un deputat, pe banca acuzaților - Procurorii spun câte milioane ar fi delapidat

91
(reînnoit 12:47 21.06.2021)
Procuratura Generală anunță că doi foști factori de decizie din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, dintre care unul actual deputat, au fost trimiși în judecată în dosarul concesionării întreprinderii de stat.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Deputatul Petru Jardan, ex-director general interimar al Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, împreună cu fostul director al departamentului financiar-administrativ al aceleiași instituții vor compărea pe banca acuzaților, anunță Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

Procuratura Anticorupție a anunțat finalizarea urmăririi penale și trimiterea în judecată a cauzei penale în care cei doi sunt învinuiți de ”abuz de serviciu” în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

Mai exact, cei doi sunt acuzați că, începând cu 24 decembrie 2013, ar fi acționat de comun și cu intenție în vederea tăinuirii și nerespectării de către întreprindere a primelor de asigurare achitate unei companii de asigurări, prin neluarea la evidență contabilă a acordul adițional la contractul de bază, prejudiciind întreprinderea de stat cu aproximativ 3,7 milioane de lei.

Ambii inculpați pledează nevinovați și sunt cercetați în libertate.

Procurorii amintesc că acum trei luni, la cererea procurorului general, Legislativul i-a ridicat imunitatea parlamentară deputatului, iar pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii, procurorii au instituit sechestre pe bunurile acestuia estimate la peste 2,6 milioane de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

91
Tagurile:
Aeroportul Internațional Chișinău, Petru Jardan, Jardan, deputat


Загрузка...

Emisiunea ”Sport” cu Dumitru Chitoraga

0
Federația de Judo din Republica Moldova a editat în premieră o carte despre istoria judoului la noi în țară. În cadrul lansării cel mai bun judocan al momentului Victor Sterpu a primit cadou un apartament din partea federației de profil.

Federația de Judo din Republica Moldova împlinește în acest an 30 de ani de activitate. Cu această ocazie a fost editată o carte care a suprins cele mai importante momente ale acestei probe. În plus, federația de profil a oferit premii generoase sportivilor. Detalii aflați în cadrul emisiunii “Sport“ cu Dumitru Chitoraga

0


Загрузка...