Mariana Durleșteanu

S-a răzgândit sau nu? De ce Durleșteanu a vorbit de anticipate - explicația lui Dodon

301
(reînnoit 22:25 11.03.2021)
După ce candidatul PSRM la funcția de premier Mariana Durleșteanu s-a pronunțat pentru anticipate, Igor Dodon a venit cu o explicație.

CHIȘINĂU, 12 mart - Sputnik. Igor Dodon a declarat la un post privat de televiziune că a avut o discuție joi cu Mariana Durleșteanu, după ce ea a scris pe Facebook că alegerile parlamentare antricipate sunt inevitabile. 

„Am discutat cu Durleșteanu. Eu știu poziția ei - „Așezați-vă la masă și discutați! Ori mergeți la anticipate, ori numim un guvern. Doamna Durleșteanu rămâne candidatul PSRM-ului. A confirmat astăzi”, a precizat Dodon. 

Liderul socialistul mai spune că PSRM va purta discuții cu alte fracțiuni pentru a învesti un nou guvern și nu exclude că numărul deputaților care vor vota pentru un candidat sau altul va crește. El admite însă că Mariana Durleșteanu ar putea fi înlocuită cu un alt candidat. 

Igor Dodon
© Sputnik / Mihai Caraus

„Noi am înaintat-o pe Mariana Durleșteanu și ea are sprijinul a mai mult de 51 de deputați. Dar ar putea să fie și 60, poate vor fi și 70 de deputați. Suntem gata să discutăm cu fracțiunile dacă va fi acest candidat sau va fi alt candidat”, susține Igor Dodon. 

Joi, candidatul înaintat anterior de PSRM la funcția premier a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook în care se pronunță pentru organizarea alegerilor anticipate.

„La anticipate, este clar pentru toți... de ce jonglați dragi politicieni?”, a întrebat Durleșteanu. 

Nu se cunoaște deocamdată ce a determinat-o să vină cu acest mesaj, dacă luăm în calcul faptul că anterior Durleșteanu s-a pronunțat ferm împotriva alegerilor anticipate, menționând că țara va intra din iunie în colaps financiar, dacă se va merge pe această cale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

301
Tagurile:
alegeri anticipate, Igor Dodon, prim-ministru, candidat, Mariana Durleșteanu
Tematic
Ce spune Igor Dodon despre alegerile parlamentare anticipate
Curtea Constituțională

PSRM contestă legea prin care s-au acordat garanții de stat în urma furtului miliardului

24
PSRM a sesizat CC privind constituționalitatea legii din 2014, în urma căreia s-au acordat garanții de stat ce au dus la Furtul Miliardului.

CHIȘINĂU, 18 iunie - Sputnik. Deputații PSRM au semnat, astăzi, o adresare la Curtea Constituțională pentru a cere controlul constituționalității Legii în baza căreia Guvernul, în 2014, a emis garanții de stat pentru creditele de urgență din partea Băncii Naționale în sumă totală de 14,8 miliarde de lei.

 Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către socialistul Vlad Batrîncea în cadrul unui briefing de presă.

"Am apelat la CC ca să fie exercitat controlul constituționalității acestei Legi cu privire la miliarde furate. Considerăm că urmare acelor acțiuni s-a prejudiciat nu doar interesul public național, dar a fost atacat direct poporul Republicii Moldova. Considerăm că legea este neconstituțională. Solicităm Înaltei Curți să ia poziția clară referitor la protejarea drepturilor constituționale cetățenilor", a  declarat Vlad Batrîncea. 

Amintim că aceasta este a treia tentativă a socialiștilor să anuleze legislația ce prevede calea de restituire a miliardului furat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

24
Tagurile:
furtul miliardului, PSRM, Curtea Constituţională
Tematic
Vasile Bolea, exclus din concursul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională
Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra sesizării privind numirea unor membri CSM
Curtea de Apel s-a pronunțat cu privire la numărul secțiilor de votare în stânga Nistrului
De ce s-a dat bătălia între Sandu, Parlament și Curtea Constituțională


Загрузка...
imagine din arhivă

Unde vor fi distribuite dozele de vaccin „Sputnik V” care ajung astăzi în Moldova

74
(reînnoit 10:48 18.06.2021)
Președintele PSRM Igor Dodon a precizat în cadrul emisiunii sale săptămânale câte doze de vaccin rusesc „Sputnik V” vor ajunge astăzi în țara noastră.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Liderul socialiștilor, care se află în aceste zile într-o vizită în Federația Rusă, a precizat că astăzi în Republica Moldova vor ajunge din Federația Rusă 60 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”.

„40 de mii pentru malul drept al Nistrului și 20 de mii pentru malul stâng. În afară de aceasta, avem înțelegerea de a semna un acord pentru un milion de doze „Sputnik V”, ale căror prime partide ar putea să vină în viitorul apropiat în Republica Moldova”, a precizat președintele PSRM în cadrul emisiunii sale săptămânale „Igor Dodon răspunde”.

Aeronava care va aduce serul din Federația Rusă va ateriza la Chișinău vineri după ora 23:00. 

Precizăm că pe pe 24 aprilie, primul lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului a fost livrat țării noastre. Potrivit Ministerului de Externe Al Federației Ruse, "partea rusă a luat o decizie de principiu de a furniza Moldovei 182 de mii de doze de "Sputnik V", inclusiv 62 de mii de doze pentru Transnistria".

Iar pe 30 aprilie a ajuns în Moldova cel de-al doilea lot cu vaccin „Sputnik V”. Totodată, în data de 24 aprilie Republica Moldova a recepționat primul lot de vaccin din Federația Rusă. Este vorba de 71 de mii de doze de vaccin oferite cu titlu de donație. Vaccinul "Sputnik V" a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

74


Загрузка...
Universitatea USPEE

Admiterea 2021: Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene "Constantin Stere"