Igor Dodon

Ce spune Igor Dodon despre alegerile parlamentare anticipate

173
(reînnoit 21:26 09.03.2021)
Igor Dodon susține că în acest an ar putea avea loc alegeri anticipate, dar consideră că aceste alegeri trebuie declanșate doar după diminuarea pandemiei.

CHIȘINĂU 9 mart - Sputnik. Președintele PSRM a declarat marți seara în cadrul unei emisiune televizate că nu exclude că în acest an s-ar putea desfășura alegerile parlamentare anticipate, dar susține că acestea ar trebui să aibă loc numai după ce autoritățile vor stabiliza situația epidemică din țară. 

„Alegerile anticipate în condițiile în care ne aflăm acum ar putea avea loc doar atunci când stabilizăm situația cu pandemia de COVID-19. În situația în care avem câte o mie de cazuri pe zi, dintre care 70 - 80 % sunt cazuri complicate, să vorbim despre alegeri anticipate rapide sau despre lupte politice ar fi cinic din partea noastră, a politicienilor, Trebuie să lăsăm într-o parte confruntările să vedem cum ne descurcăm cu pandemia”, susține Igor Dodon.

Liderul PSRM este de părere că partidele politice trebuie să se așeze la masa de discuții și să negocieze pașii următori pentru a clarifica situația politică și pentru a scăpa de criza care s-a creat. 

„Ar fi bine să existe dialog între forțele politice de bază și să se găsească câteva soluții. Sau numim un guvern temporar, dar să aibă toate atribuțiile depline, sau partidele de bază găsesc un numitor comun și spun că, uite, mergem la anticipate dar nu acum, dar peste trei, patru sau chiar cinci luni. Acum avem sarcina ca, în decurs de două-trei luni să stabilizăm situația, să aducem în țară peste un milion de vaccinuri pentru ca să putem să vaccinăm măcar o treime din populație și după asta poți să mergi în campania electorală”, a mai spus Dodon.

În cadrul emisiunii, Dodon a mai precizat că PSRM oricum va susține candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier. Igor Dodon a declarat că ea este un adevărat profesionist și că se va descurca cu atribuțiile sale.

Partidul Socialiștilor a anunțat că joi se va întruni Executivul Politic al formațiunii care va decide "planul de acțiuni pentru salvarea țării din haosul politic, sanitar, social și economic în care se află".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

173
Tagurile:
Alegeri parlamentare anticipate, Igor Dodon
Tematic
Cum vede Dodon ieșirea din criza politică și de ce o compară pe Sandu cu Plahotniuc
Vladimir Putin

Cum au apreciat britanicii reacția lui Putin la declarația scandaloasă a lui Biden

262
(reînnoit 08:28 13.06.2021)
Britanicii au apreciat răspunsul lui Putin cu privire la declarația scandaloasă a președintelui SUA împotriva sa.

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. Cititorii Daily Mail au comentat interviul lui Vladimir Putin acordat postul american de televiziune NBC.

În timpul discuției cu  moderatorul, președintele rus a menționat că nu a fost surprins de declarația scandaloasă a lui Joe Biden împotriva sa și că deja s-a obișnuit cu atacurile din toate părțile.

"Îmi place modul în care Putin a râs de Obama, iar acum râde de Biden. Ei doar îl amuză. Lui nu-i pasă ce crede Biden și, la drept vorbind, nuci restul lumii ”- a declarat utilizatorul cu numele de Facts Not Optional.

"Putin nu tolerează insultele și își apără țara, liderii noștri ar putea învăța de la el", a spus smithp1.

"Biden este un bătrân incoerent luat derâdere, nu poate critica pe nimeni", a menționat UkiwiK.

"Eu îl cred pe Putin. Biden este un mincinos fără suflet. Se pare că face în mod liber afirmații șocante, dar de fapt nu poate formula nici măcar o frază", a scris Having my say.

”Putin este un om deștept și își alege cu grijă cuvintele, spre deosebire de Biden și cei de genul său”, au rezumat utilizatorii.

În martie, președintele SUA a răspuns afirmativ la întrebarea dacă îl considerat pe Putin ucigaș și a amenințat Moscova cu răzbunare pentru intervenția în alegeri. Liderul rus, la rândul său, i-a urat sănătatea omologului american.

Comentând afirmațiile lui Biden, Putin i-a urat sănătate și și-a amintit vorba din copilărie: “Cine zice, acela este”. El a menționat că nu este o simplă glumă, ci o expresie cu sens. Potrivit lui, în istoria fiecărui popor și fiecărui stat există multe evenimente grave, dramatice și sângeroase și “atunci când îi apreciem pe mulți oameni sau când apreciem alte state, popoare, întotdeauna privim ca într-o oglindă”, “întotdeauna ne vedem pe noi înșine”, “întotdeauna proiectăm pe altă persoană ceea ce reprezintă în esență”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

262
Tagurile:
Biden, Putin, britanici
Tematic
Putin a explicat care este deosebirea dintre Biden și Trump


Загрузка...
Dezbateri Donald Trump și Joe Biden

Putin a explicat care este deosebirea dintre Biden și Trump

302
(reînnoit 22:15 12.06.2021)
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a vorbit despre deosebirile dintre Joe Biden și Donald Trump.

CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik.  Președintele rus Vladimir Putin a declarat într-un interviu pentru postul american de televiziune NBC că actualul președinte american Joe Biden este radical diferit de predecesorul său, Donald Trump.

Potrivit postului TV, Putin a spus că Biden "este radical diferit de Trump, deoarece președintele Biden este un politician de carieră. El și-a petrecut aproape întreaga viață de om matur în politică".

Comparându-l pe Biden cu predecesorul său Donald Trump, Putin a menționat că „este o persoană complet diferită, există avantaje și dezavantaje în acest sens, dar sper că nu vor exista acțiuni impulsive din partea actualului președinte”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

302
Tagurile:
Biden, Trump, Putin
Tematic
Putin a comentat declarația scandaloasă a lui Biden la adresa sa


Загрузка...
Maratonul vaccinării

Maratonul „De la student la student”: Mii de oameni vaccinați