Elev

Care elevi ar putea reveni la școală după vacanță și cine va continua lecțiile online

253
(reînnoit 09:20 05.03.2021)
Elevii claselor primare ar fi bine să meargă la școală, deoarece părinții nu-i pot lăsa singuri acasă să participe la lecțiile online. Asta a declarat liderul PSRM, Igor Dodon. Totodată, el s-a pronunțat și asupra introducerii lockdown-ului în Moldova.

CHIȘINĂU, 5 mart - Sputnik. Fostul șef al statului, liderul PSRM, Igor Dodon, s-a adresat Guvernului în cadrul emisiunii sale săptămânale, sugerând ca, în condițiile în care va fi prelungită decizia de a organiza lecțiile online, aceasta să nu-i vizeze pe elevii claselor primare. 

”Este evident că profesorii sunt supuși riscului de aceea și s-a luat decizia de a trece la online câteva zile și după aceasta s-a prelungit vacanța până pe 15 martie, dar eu consider că noi nu putem trece la lecțiile online pentru elevii din claselor I-IV-a. Eu cred că elevii claselor primare, și rog colegii de la Guvern și Parlament să nu-i treacă la online, deoarece în așa condiții și părinții vor trebui să stea acasă, să nu meargă la serviciu și vor avea toți de suferit. Cei mari încă pot fi lăsați singuri, cei mici - nu”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, Dodon a vorbit și despre posibilitatea introducerii lockdown-ului în Moldova.

”Suntem la un nou val al acestei pandemii, iar sistemul medical încă mai ține piept. Situația nu este simplă. Am văzut declarația domnului Ciocoi despre un posibil lockdown. Eu cred că noi trebuie să facem tot posibilul ca să nu ajungem la lockdown în Republica Moldova, deoarece va afecta activitățile economiei și atunci se va pune pe burtă și bugetul de stat, și plata pensiilor și a salariilor. De aceea, voi recomanda colegilor din Parlament să nu admitem la această etapă să ajungem la lockdown”, a spus președintele PSRM. 

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat miercuri la un post privat de televiziune că în țara noastră ar putea fi declanșat lockdown de tipul celui care a fost introdus în martie-aprilie 2020, având în vedere că a crescut simțitor numărul cazurilor noi de COVID-19.

”Suntem în pragul declanșării unui lockdown pe o scurtă perioadă de timp, ca să vedem dacă ne permitem să minimizăm cazurile. Acest lucru recomandă toți experții internaționali, inclusiv OMS, însă un lockdown eficient nu-l putem face fără ajutorul forțelor de ordine. În controlul lockdown-ului trebuie antrenate și efectivele Armatei Naționale”, a declarat Ciocoi.

În același timp, expertul Viorel Gîrbu a declarat pentru Sputnik Moldova că procedura de introducere a lockdown-ului în Moldova poate fi declanșată de Parlamentul țării, dar este neprofitabil pentru economia țării. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

253
Tagurile:
Igor Dodon, online, lecții, ore, pandemie, elevi
Tematic
De ce părinții și profesorii sunt împotriva învățământului online
Învățământul online: Cum comentează specialiștii noile măsuri
CEC îi convoacă pe toți concurenții electorali

Ultima oră: CEC îi convoacă pe toți concurenții electorali - iată motivul

446
Comisia Electorală Centrală îi invită luni pe candidații la funcția de deputat - iată care este prilejul pentru a-i aduna pe toți concurenții. 

CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. CEC anunță că mâine, 21 iunie, concurenții electorali sau reprezentanții acestora sunt așteptați la sediul instituției pentru a confirma prin semnătură veridicitatea conținutului din buletinul de vot.

Astfel, aceștia sunt invitați începând cu ora 10:00 și până la 11:00, pe strada Vasile Alecsandri, nr.119, etajul 3.

Amintim că sâmbătă, Comisia Electorală Centrală a anunțat că retragerea întregii liste de candidați, înlocuirea unui candidat sau excluderea unui candidat poate fi făcută până pe 26 iunie. 

Precizăm că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

446
Tagurile:
alegeri parlamentare anticipate, concurenți electorali, CEC
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021
Tematic
CEC a publicat lista finală a candidaților la scrutinul din 11 iulie: Detalii
CEC a atacat la CSJ decizia Curții de Apel cu privire la secțiile de votare peste hotare


Загрузка...
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale

Candidații la funcția de deputat mai au 7 zile pentru a face asta - detalii

57
(reînnoit 17:18 19.06.2021)
Candidații pentru funcția de deputat mai au o săptămână la dispoziție pentru a se răzgândi. În cazul în care vor să facă schimbări în lista candidaților sau vor să se retragă din cursa electorală, o pot face până pe 26 iunie. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Comisia Electorală Centrală anunță că retragerea întregii liste de candidați, înlocuirea unui candidat sau excluderea unui candidat poate fi făcută până pe 26 iunie. Totodată, CEC a precizat că potrivit prevederilor legislației electorale, decizia privind retragerea sau modificarea listei de candidați se adoptă de către formațiunea care a înaintat lista respectivă, cu respectarea cotei minime de reprezentare de 40 la sută pentru ambele sexe.

CEC a menționat că orice candidat independent are dreptul să-și retragă candidatura, dar nu mai târziu decât cu 14 zile înainte de ziua alegerilor.

„După expirarea termenului dat, înregistrarea concurentului electoral poate fi anulată doar de organul electoral care l-a înregistrat, în baza deciziei instanței de judecată, precum și în caz de deces al acestuia sau survenire a condițiilor stabilite de Codul electoral referitoare la interdicțiile de a fi ales”, se menționează în comunicatul de presă al CEC.

În context, CEC a mai precizat că dacă concurentul electoral își retrage candidatura sau înregistrarea este anulată după ce buletinele de vot au fost tipărite, în buletin, în dreptul acestuia, biroul electoral al secției de votare va aplica ștampila cu mențiunea „Retras”.

Precizăm că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

57
Tagurile:
Alegeri parlamentare anticipate, candidați, concurenți electorali, CEC


Загрузка...
Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie să evite asta

Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie evite asta