Aeroport

Sîrbu: Sandu a avut un rol important în concesionarea Aeroportului

125
(reînnoit 18:56 02.03.2021)
Deputatul Sergiu Sîrbu a sesizat Autoritatea Națională de Integritate să verifice dacă președintele Maia Sandu este implicată în conflict de interese.

CHIȘINĂU, 2 mart - Sputnik. Deputatul Platformei „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu o bănuiește pe Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, că s-ar afla într-un conflict de interese.

Este vorba despre dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, subiect discutat la ultima ședință a Consiliului Suprem de Securitate, la care Sîrbu nu a avut acces.

În context, deputatul a sesizat Agenția Națională pentru Integritate să verifice dacă Maia Sandu, dar și consilierul acesteia, Veaceslav Negruța, s-ar afla în acest conflict de interese. 

„Președintele Maia Sandu și consilierul său Veaceslav Negruța au avut un rol activ în procesul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, pe vremea când erau miniștri în Guvernul Leancă. În prezent, ambii fac parte din Consiliul Suprem de Securitate și au participat la ședința la care au fost prezentate detalii din acest dosar. Mie însă mi-a fost interzis accesul la acea ședință, deși sunt șeful Comisiei parlamentare pentru Securitate și membru din oficiu al CSS, pe motiv că aș fi implicat în conflict de interese. Pentru că așa au decis, de la sine putere, Maia Sandu și Veaceslav Negruța”, a scris deputatul într-o postare pe Facebook.

Amintim că, vineri, 26 februarie, lui Sergiu Sîrbu, președinte al Comisiei parlamentare pentru securitate, apărare și ordine publică și membru din oficiu al Consiliului Suprem de Securitate, nu i s-a permis accesul la ședința CSM. Maia Sandu a dispus ca acestuia să-i fie interzis accesul, decizia fiind justificată prin faptul că Sergiu Sîrbu ar avea un conflict de interese. Unul dintre subiectele de pe agenda Consiliului viza audieri pe marginea dosarului concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

125
Tagurile:
Maia Sandu, Sergiu Sîrbu, Bani, ANI

Surse media: Țările G7 și-au declarat interesul pentru relații stabile cu Rusia

92
În urma summitului de trei zile al liderilor țărilor G7 a fost publicat un comunicat oficial, al cărui conținut este citat de presa internațională.

CHIȘINĂU, 13 iunie - Sputnik. Țările din grupul G7 și-au declarat interesul pentru relații stabile și previzibile cu Rusia. Despre aceasta scrie RIA Novosti , citând Bloomberg, care face referire la comunicatul ajuns la dispoziția sa.

”Reiterăm interesul nostru pentru relații stabile și previzibile cu Rusia și vom continua să acționăm acolo unde există zone de interes comun”, este menționat în declarație.

În afară de aceasta, în comunicat este spus că liderii țărilor G7, în urma summitului, au solicitat desfășurarea unei investigații transparente în China privind cauzele apariției coronavirusului COVID-19.

În comunicat este precizat de asemenea că G7 sprijină formatul normand al negocierilor cu privire la Ucraina, în scopul implementării depline a acordurilor de la Minsk.

În afară de aceasta, liderii G7 susțin desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de vară la Tokyo în vara acestui an, în condiții de pandemie.
„Ne reafirmăm sprijinul pentru desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo într-un mod sigur, ca simbol al unității globale în depășirea COVID-19”, este menționa în comunicat.

Liderii G7 au decis de asemenea să livreze  țărilor în curs de dezvoltare 2,3 miliarde de doze de vaccin împotriva coronavirusului, până la sfârșitul anului 2022. Despre aceasta a anunțat cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul unei conferințe de presă după summit.

Ea a declarat de asemenea că producerea vaccinurilor împotriva infecției cu coronavirus ar trebui să înceapă și în Africa.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

92
Tagurile:
Rusia, relații, declarație, summit, G7
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7
UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest


Загрузка...

UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest

29
(reînnoit 18:15 13.06.2021)
Activiștii de mediu din mișcarea Extinction Rebellion s-au deghizat în liderii ţărilor G7 la un protest desfășurat ieri în Falmouth, în timpul celei de-a doua zile a summit-ului.

Activiștii au fost văzuți trecându-și unul altuia și lovind o găleată a ”acțiunii climatice” subliniind ceea ce ei consideră ca fiind o lipsă de acțiune pentru soluţionarea crizei climatice.

Protestatarii au cerut ca guvernele, corporațiile și mass media să acorde mai multă atenție crizei climatice și să înceteze ceea ce ei văd ca fiind un fel de ”spălare verde” a urgenței ecologice.

Cel de al 47-lea summit al liderilor G7 a demarat vineri și trebuie să se încheie astăzi, președintele SUA a efectuat cu această ocazie prima sa vizită internațională de la ocuparea funcției în luna ianuarie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

29
Tagurile:
protet, Summit G7, UK, Marea Britanie
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7


Загрузка...
Coronavirusul SARS-CoV-2 la microscop

Ce spune Ghințburg despre mutațiile rusești ale coronavirusului